izivljavanje bebisiterke nad bebom

1. Фрустрације могу имати своје корене у буквално свим стварима које нас окружују!!!Родитељ (и мајка и отац) може бити исфрустриран због 1000 различитих ствари, а не само зато што га не воли отац-мајка његовог детета! Па чак и тада - не ствара свака фрустрација насилника од човека, а нарочито не значи да ће свака особа са фрустрацијама - злостављати своју децу!

2. С друге стране - имаш родитеље који се воле, али који су исфрустрирани губиком посла, алкохолизмом у породици, немаштином, проблемима у широј породици....и неки (неки - не сви!) од њих ће те своје фрустрације истресати на детету, иако су вољени од стране другог родитеља свог детета.

3. И није само исфрустрирана мајка оно што угрожава дете, једнако га може угрозити и исфрустрирани отац!

4. Својом реченицом ти минимализујеш улогу оца и његово родитељство сводиш само на то да је дужан да воли мајку свог детета, а не и дете само! С друге стране - жене сводиш на нека бесловесна бића којима цео живот, па и њихова љубав према детету, зависи само од тога да ли их воли отац њихове деце!!!

5. Да ли ће неко бити добар и одговоран родитељ - то апсолутно не зависи од љубави коју добија од оца-мајке свог детета! Тачно је да би идеално било да дете расте у породици са оба родитеља који се међусобно воле и поштују, али недостатак тога не чини да родитељи нужно постају злостављачи своје деце!!!

6. Љубав која нас оплемењује не мора да потиче само од оца-мајке нашег детета. Може да потекне и од других људи (партнера који није отац нашој деци, пријатеља, рођака, деце....) и да нас учини срећним и задовољним особама које ће бити, између осталог, и добри родитељи својој деци!

1Delimično tačno,s tim što se frustracije vezane za brak i ljubav mnogo teže podnose ,i tek bi nenormalno bilo da zbog tih frustracija(posao,novac itd) ispaštaju deca,u slučaju da postoji jaka ljubav,te se frustracije lakše podnose ,i ne verujem da u tom slučaju deca ispaštaju.

2Nije mi jasan pomen alkoholizma porodici,nisi ni jasno obrazložila to .Gde je alkoholizam u pitanju tu već mnogo toga nije u redu.Ako si mislila na alkoholizam u njihovoj bližoj porodičnoj okolini,opet ako su njih dvoje dobro i to će prebroditi.

3 Itekako ,užasna opasnost,nesigurni i nesrećni i neumeju da vole,kao i mi žene ,ko više a ko manje to je već teško proceniti.Ja lično ne podnosim ni jedne ni druge .

4 Delimično tačno, ne minimalizujem ulogu oca,već ponekom pravilu su deca uvek uz majku,u toku i posle razvoda,istina je velika, da brane očevima da viđaju decu i ako oni na to imaju pravo,a istina je da nekim očevima to i odgovara.To je već hronična frustracija i vrlo je pogubna po decu i takvi me roditelji nerviraju.

5Delimično tačno,u slučaju da su se roditelji mnogo voleli, pa onda zamrzeli,potrebna je ogromna snaga kod pojedinih da savladaju mržju duži period,malo je onih razumnih ,u tom slučaju deca su na dobitku i nema zime.

6 Delimično tačno i više mi zvuči frazirano ovo prvo ,ako i to postoji retki su primeri,ovo nisi rekla ali deca od nesrećnih roditelja ,ne moraju kasnije u životu biti ne srećna.

Ako će te ovo umiriti,učinila sam dobro delo,ako ne ,ne mogu ti pomoći.

1Delimično tačno,s tim što se frustracije vezane za brak i ljubav mnogo teže podnose ,i tek bi nenormalno bilo da zbog tih frustracija(posao,novac itd) ispaštaju deca,u slučaju da postoji jaka ljubav,te se frustracije lakše podnose ,i ne verujem da u tom slučaju deca ispaštaju.

2Nije mi jasan pomen alkoholizma porodici,nisi ni jasno obrazložila to .Gde je alkoholizam u pitanju tu već mnogo toga nije u redu.Ako si mislila na alkoholizam u njihovoj bližoj porodičnoj okolini,opet ako su njih dvoje dobro i to će prebroditi.

3 Itekako ,užasna opasnost,nesigurni i nesrećni i neumeju da vole,kao i mi žene ,ko više a ko manje to je već teško proceniti.Ja lično ne podnosim ni jedne ni druge .

4 Delimično tačno, ne minimalizujem ulogu oca,već ponekom pravilu su deca uvek uz majku,u toku i posle razvoda,istina je velika, da brane očevima da viđaju decu i ako oni na to imaju pravo,a istina je da nekim očevima to i odgovara.To je već hronična frustracija i vrlo je pogubna po decu i takvi me roditelji nerviraju.

5Delimično tačno,u slučaju da su se roditelji mnogo voleli, pa onda zamrzeli,potrebna je ogromna snaga kod pojedinih da savladaju mržju duži period,malo je onih razumnih ,u tom slučaju deca su na dobitku i nema zime.

6 Delimično tačno i više mi zvuči frazirano ovo prvo ,ako i to postoji retki su primeri,ovo nisi rekla ali deca od nesrećnih roditelja ,ne moraju kasnije u životu biti ne srećna.

Ako će te ovo umiriti,učinila sam dobro delo,ako ne ,ne mogu ti pomoći.

Хвала. Тако се разговара.
Али не да би се мени помогло и да би се мени чинило ''добро дело'' него да би се културно учестовало у дискусији и аргументовано образлагали своји ставови. ;)

Хвала. Тако се разговара.
Али не да би се мени помогло и да би се мени чинило ''добро дело'' него да би се културно учестовало у дискусији и аргументовано образлагали своји ставови. ;)

U rečima kratko,u mislima široko,voditi diskusije sa tobom je maraton.

Још увек се бавимо Хеленом? :roll:

pa helena ili ne ne radi se o tebi ja te i ne poznajem al prosto mi smeta kad se ti kao licnost ili bilo ko tako nadmeno ponasa i misli da je sve sto on ili ona kaze tako i nikako drugacije ne znam stvarno sta zelis da postignes tim stavom..znaci ne radi se o tebi nego tome na koji nacin i sta pises...prosto kazem helena jer tako stoji da je osoba sa tim imenom napisala to i to.ne mogu reci milica ili pera kad lepo stiji nick hellen...:rtfm:

Ma dobro de ,nemoj od mene očekivati da ti se neću suprostaviti ,naravno samo kada smatram da nisi u pravu.A što se tiče kulture moraš je imati i ti.:lol:

A немам је? :roll:

Ниси схватила. Не треба ТИ МЕНИ да се супротстављаш ни ја теби, МИШЉЕЊА су та која супротстављамо! :rtfm:

А колико видим ниједном од мојих ставова изречених у оних 6 тачака се ниси супротставила. ;)

Poslednja izmena:
pa helena ili ne ne radi se o tebi ja te i ne poznajem al prosto mi smeta kad se ti kao licnost ili bilo ko tako nadmeno ponasa i misli da je sve sto on ili ona kaze tako i nikako drugacije ne znam stvarno sta zelis da postignes tim stavom..znaci ne radi se o tebi nego tome na koji nacin i sta pises...prosto kazem helena jer tako stoji da je osoba sa tim imenom napisala to i to.ne mogu reci milica ili pera kad lepo stiji nick hellen...:rtfm:

Добро, Квиквег, да ли би, молим те, своја запажања о мом лику и делу и мом психолошком профилу убудуће слала мени лично на ПП, да не оптерећујемо друге учеснике и не спамујемо тему? ;)

Добро, Квиквег, да ли би, молим те, своја запажања о мом лику и делу и мом психолошком профилу убудуће слала мени лично на ПП, да не оптерећујемо друге учеснике и не спамујемо тему? ;)

mhm...upravu si za spamovanje ja se izvinjavam !!!:sad2:
a za pp pa ajde vazi...al mozda sutra ako nadjem vreme:super:

A немам је? :roll:

Ниси схватила. Не треба ТИ МЕНИ да се супротстављаш ни ја теби, МИШЉЕЊА су та која супротстављамо! :rtfm:

А колико видим ниједном од мојих ставова изречених у оних 6 тачака се ниси супротставила. ;)
To ti misliš,bila sam pristojna i kulturna, i ne zaboravi ograđivala sam se "drlimično tačno",nisam rekla da "da prostiš .....besmislica."I prevrtala očima,

To ti misliš,bila sam pristojna i kulturna, i ne zaboravi ograđivala sam se "drlimično tačno",nisam rekla da "da prostiš .....besmislica."I prevrtala očima,

Ја теби нигде нисам рекла да си некултурна или непристојна....:confused:
Говорила сам о култури дијалога која подразумева супротстављање ставова, а не људи....ако ме разумеш уопште....:confused:

helen, draga, nisu svi završili književnost;)
pa možda nisu mnogo rečiti, odn, kažu (napišu) nekad nešto što zvuči preterano
a ipak se dobro zna na šta se misli;)

Ти хоћеш да кажеш да онај ко није завршио књижевност треба да мисли да је љубав оног ко је направио дете пресудна за добро материнство?
И да мајке које не воли тај оплођивач :eek: злостављају своју децу?
Тако треба да мисле сви који нису завршили књижевност? :dontunderstand:

:hahaha:
bravo, Vanda za privrženost :super:

znaš, kod nekih profesora smo dobijali dobre ocene vrteći jednu rečenicu na 100 načina, to treba umeti, to ne može svako;)

p.s. Moj stav:
ljubav između roditelja je dosta bitna za vaspitanje deteta, naravno da nije presudna niti jedini faktor, ali dosta bitan
i ovim ne branim ničiji stav, samo primećujem jednu interesantnu poijavu;)

Аман, окомиле сте се лично на Хелен! :dontunderstand:
Ја не причам лично, причам о томе да не разумем став да мајка коју не воли онај ко јој је направио дете мора малтретирати то исто дете!
О томе причам!
А ти сад замењујеш тезе помињући приврженост родитеља као битан фактор.
КО је то уопште оспоравао? :dontunderstand:

Сасвим је друга ствар рећи да дете има више шансе да буде вољено ако се воле његови родитељи, и рећи да мајка мора бити исфрустрирана ако је не воли отац тог детета, и по дифолту малтретирати дете. :rtfm:

Mislim da se sve vise zena odlucuje da rode dete bez braka.
Tj.bez muzeva.Cinjenica je da se sve vise brakova rastura .
Ali retko se cuje da su deca maltretirana zbog toga.
Majke su u vecini slucajeva pre umorne,
i ne mogu uvek da sa osmehom isprate decije nestasluke.:rtfm:
I medju zitom postoji kukolj.Ali se zbog toga ne baci svo zito.
Pa tako zbog pojedinih primera ne treba osudjivati svakoga.
Ako je moje dete u nekom trenutku dobilo" batine ili bilo kaznjeno"???
Onda sam ja losa majka:roll:
Po takvom stavu onda je retko koja majka DOBRA majka.
Ne razumem gde ode tema na licne rasprave :think:
A tema je izivljavanje drugog lica nad detetom:evil:

Back