izigravanje mucenika

rado bi ali sam nazalost prinudjena da povremeno budem u kontaktu, te osobe su u stanju da ti isisaju pozitivnu energiju, meni bar treba nekoliko sati da se vratim u normalu posle satanka sa njima.

He,he,ko da si moju svekrivu opisala!Poslednji put nas je izvozala po lekarima ne pitaj.Prvo u ambulantu,uradise joj analize i nema nista,pa kod privatnika(boli je u predelu bubrega)uradi ponovo labaratoriju i ultra zvuk,nema nista,onda je sin vodio na VMA privatno,opet ista procedura nista,onda je trazila uput od svog lekara ponovo za VMA i dobije ga,opet analize i ultrazvuk i na kraju joj lekar reko da se ne prenemaze i da joj nije nista.

He,he,ko da si moju svekrivu opisala!Poslednji put nas je izvozala po lekarima ne pitaj.Prvo u ambulantu,uradise joj analize i nema nista,pa kod privatnika(boli je u predelu bubrega)uradi ponovo labaratoriju i ultra zvuk,nema nista,onda je sin vodio na VMA privatno,opet ista procedura nista,onda je trazila uput od svog lekara ponovo za VMA i dobije ga,opet analize i ultrazvuk i na kraju joj lekar reko da se ne prenemaze i da joj nije nista.

Možeš i ti da joj pomogneš. Kupi sveće i drži ih u kući, premeravaj stan i počni da čitaš oglase o prodaji nekretnina (da budeš u toku), glasno razmišljaj "Koliko za ovaj stan može da se dobije?", počni da govoriš o opraštanju, kako život ide dalje itd. Ozdraviće svekrva.

Možeš i ti da joj pomogneš. Kupi sveće i drži ih u kući, premeravaj stan i počni da čitaš oglase o prodaji nekretnina (da budeš u toku), glasno razmišljaj "Koliko za ovaj stan može da se dobije?", počni da govoriš o opraštanju, kako život ide dalje itd. Ozdraviće svekrva.

Ako sam te razumela ista!
Cvece je moj hobi i imam dvesta saksija sa raznim egzotama nabavljenih odkojekuda.Sveki fala bogu ne zivi sa nama,te ne vidim razlog da prodajem svoju kucu.Uglavnom zena koja decenijama nema nikakvo zanimanje niti sta voli da radi,sem da hipohondrise.Time skrece paznju na sebe i jedino joj odgovaraju osobe koje sa njom kukaju na glas!Ne daj boze da joj se neko necim pohvali,odmah je ta ista osoba ovakva i onakva.

Ako sam te razumela ista!
Cvece je moj hobi i imam dvesta saksija sa raznim egzotama nabavljenih odkojekuda.Sveki fala bogu ne zivi sa nama,te ne vidim razlog da prodajem svoju kucu.Uglavnom zena koja decenijama nema nikakvo zanimanje niti sta voli da radi,sem da hipohondrise.Time skrece paznju na sebe i jedino joj odgovaraju osobe koje sa njom kukaju na glas!Ne daj boze da joj se neko necim pohvali,odmah je ta ista osoba ovakva i onakva.

Izvini, mislio sam da svekrva živi sama , ima svoju nekretninu i angažuje vas kao vid dopunskog socijalnog osiguranja, pomoć u kući i sl.

Mučenice su mi zanimljivije od mučenika. Sama uloga više priliči ženama nego muškarcima, ali ima i muškaraca koji kukaju kao kakve babe.

Upravo iz tog razloga su mi muškarci zanimljiviji od žena,jer zaista ne pristaje muškarcu da kuka nad svojom sudbinom,i kada dodjete u situaciju da vidite nekog muškarca koji kuka kao da se ceo svet srušio,onda uporedite sa njim prosečnu 'kuknjavu' žena,i shvatite koliko su muškarci(posebno mladja generacija) u većini slučajeva opterećeni nekim manje bitnijim životnim temama nego što je to slučaj sa ženama.

iskreno i ja poznajem samo zenske osobe ali hajde da ne budem iskljuciva, vjerujem da ih ima i u muskom obliku samo u manjem broju

Što se mog okruženja tiče,sa sigurnošću mogu da tvrdim da je 50 % mojih prijatelja uzrasta od 25-29 godina,sklono 'kuknjavi i lelekanju',i to su obično stvari koje ne bi trebale da budu postavljene u prvi plan,već predstavljaju sporedne stvari,koje su u principu srednje-potrebne,ali svakako ne preko potrebne.Veoma me nervira kad vidim zdravog i normalnog dečka,koji od sebe pravi 'veliku nesreću' jer mu roditelji ne mogu priuštiti automobil od 6000 evra,kupiti mobilni telefon od 700 evra,odvesti ga na krstarenje oko sveta,a pritom ne želi da doprinosi niti materijalno niti duhovno već je ograničen na 4 zida svoje sobe iz koje ne izlazi osim kad mora otići do toaleta.
Što se mog okruženja tiče,moji prijatelji su u fazonu 'Tražim posao-molim boga da ga ne nađem' i pritom zavise od,što ja volim reći 'tuđe milostinje' i samim tim su skloni po ceo dan izigravati žrtve.Nezadovoljstvo počinje sa tim što ne mogu da priušte sebi mobilni od 700 evra,pa se vremenom nezadovoljstvo PROŠIRUJE do te granice,kada postaju potpuno 'izgubljeni' i sve što im predložiš da urade,u svemu pronađu barem 1001 manu.Nažalost,imao sam jednog takvog prijatelja.
To je ono što ja nazivam NEIZGRAĐENO-LENJE ličnosti,a takvi su,nažalost,itekako prisutni u našem okruženju.

Veoma su lake sledece stvari: Na drugoga se zaliti, drugome govoriti sta i kako da radi u zivotu i pronalaziti drugome mane. Ako probamo da sagledamo pre svega to u sebi, mozda uspemo bolje i druge da shvatimo. Zasto je svako od nas mucenik? Zasto imamo potrebu da svalimo svoje jade na drugoga? Zasto cak to moze da predje u naviku ? Mozda se plasimo necega? Mozda da prvi to uradimo nekome pre nego oni to urade nama?

Veoma su lake sledece stvari: Na drugoga se zaliti, drugome govoriti sta i kako da radi u zivotu i pronalaziti drugome mane. Ako probamo da sagledamo pre svega to u sebi, mozda uspemo bolje i druge da shvatimo. Zasto je svako od nas mucenik? Zasto imamo potrebu da svalimo svoje jade na drugoga? Zasto cak to moze da predje u naviku ? Mozda se plasimo necega? Mozda da prvi to uradimo nekome pre nego oni to urade nama?

Mislis da je bas svaki covek intelektualno zreo za takvu samoanalizu?

Evo ovako, zasto neke osobe imaju strasnu potrebu da izigravaju mucenike, te boli ih sve i svasta a niko im ne vjeruje, moraju sve sami da rade niko nece da im pomogne a kada ponudis pomoc odbiju i budu uvredjene kao nisu oni nesposobni... ukratko sta god uradis ili kazes pogresio si... i svaki dan traze nove zrtve kojima ce da kukaju na nepostojece bolesti ili polu postojece da ukazuju kao je neka druga osoba neosjecajna i bezobrazna a kada ti odes onda ce i tebe da ogovara. Mislim da ste svi imali prilike da se susretnete sa takvim tipom ljudi, mene samo zanima koji cilj po vasem misljenju imaju za svoje glumatanje i privlacenje paznje.
Osim sto nerviraju sve prisutne.I sto se oni vise trude da budu u centru paznje ljudi ih vise izbjegavaju.

neke od njih zude za paznjom
neke od njih zaista misle sve to sto kazu-da su jadne, nevine zrtve zivota
a, neke prosto osecaju potrebu da sve podele sa okolinom, pa izgleda da se non-stop jadaju..ali, nije tako..kad te neko takav obsaipa informacijama 'joj, sto me boli glava", "e, cekala sma bus pola sata, njega nigde!", "ijao, sta cu danas za rucak?", moze izgledati kao da se stalno zali, ali ona naprosto sve svoje misli rasprostire na pregled prisutnima

Civilizovan,sta taj pojam po tebi znaci?

Onaj koji nije divljak, ne zivi u sumi, vec zivi u civilizaciji, velikoj skupini ljudi. Tu postoje vec nasledjeni obrasci ponasanja i osecaj za druge. Empatija je jedno od njih u civilizacijskim okvirima, kao na pr. sposobnost saslusati prijatelja cak mozda i stranca kao i isto tako osecaj za druge u smislu nesvaljivanja licnih problema preterano na druge. Sve u svemu jedan istancan osecaj kvalitetne i funkcionalne, progresivne (u dusevnom i drustveno / razvojnom smislu) ravnoteze koji mislim da se delom gradi kroz iskustva u drustvu i kvalitetu samog, a s druge strane i nasledjujemo jedan deo od vec hiljada generacija pre nas, delom arhetipski, delom kulturnim nasledjima a verovatno i delom bioloski.

Onaj koji nije divljak, ne zivi u sumi, vec zivi u civilizaciji, velikoj skupini ljudi. Tu postoje vec nasledjeni obrasci ponasanja i osecaj za druge. Empatija je jedno od njih u civilizacijskim okvirima, kao na pr. sposobnost saslusati prijatelja cak mozda i stranca kao i isto tako osecaj za druge u smislu nesvaljivanja licnih problema preterano na druge. Sve u svemu jedan istancan osecaj kvalitetne i funkcionalne, progresivne (u dusevnom i drustveno / razvojnom smislu) ravnoteze koji mislim da se delom gradi kroz iskustva u drustvu i kvalitetu samog, a s druge strane i nasledjujemo jedan deo od vec hiljada generacija pre nas, delom arhetipski, delom kulturnim nasledjima a verovatno i delom bioloski.

Po tvojoj definiciji dve trecine stanovnistva na Planeti je necivilizovano,jer od svih tvojih kriterijuma ispunjavaju jedino uslov da zive u velikoj skupini.Ti ko da zivis u labaratorijskim uslovima.

Po tvojoj definiciji dve trecine stanovnistva na Planeti je necivilizovano,jer od svih tvojih kriterijuma ispunjavaju jedino uslov da zive u velikoj skupini.Ti ko da zivis u labaratorijskim uslovima.

Po momj definiciji dve trecine cak i vise ima strah od egzistencije u sirokom smislu nametnut od malog ostatka i po tome cesto zapostavlja civilizovano ponasanje, ali ne znaci da ga nema nasledjenog i ukorenjenog niti da nije sposobno da upotrebi to kako bi bolje ziveli.

Po momj definiciji dve trecine cak i vise ima strah od egzistencije u sirokom smislu nametnut od malog ostatka i po tome cesto zapostavlja civilizovano ponasanje, ali ne znaci da ga nema nasledjenog i ukorenjenog niti da nije sposobno da upotrebi to kako bi bolje ziveli.

Dakle,samo materijalno sigurni mogu biti civilizovani?Zelis da zvucis obrazovano i pametno,stim sto si daleko od realnosti.Ako se vratimo u blisku pa i u dalju sopstvenu istoriju,ispada da smo bili svo vreme zesci divljaci,sobzirom da smo u svim periodima bili egzistencijalno ugrozeni.Civilizovanost nema veze sa nasledjem,brkas obicaje i tradiciju.

Dakle,samo materijalno sigurni mogu biti civilizovani?Zelis da zvucis obrazovano i pametno,stim sto si daleko od realnosti.Ako se vratimo u blisku pa i u dalju sopstvenu istoriju,ispada da smo bili svo vreme zesci divljaci,sobzirom da smo u svim periodima bili egzistencijalno ugrozeni.Civilizovanost nema veze sa nasledjem,brkas obicaje i tradiciju.

Imas li ti zaista nekakav argument ili ces bas tako divljacki da vredjas tudje obrazovanje i da izvlacis izjave iz konteksta? Hajde produzi dalje... Necu ni da te citam dalje.

Back