Mučenice su mi zanimljivije od mučenika. Sama uloga više priliči ženama nego muškarcima, ali ima i muškaraca koji kukaju kao kakve babe.
Upravo iz tog razloga su mi muškarci zanimljiviji od žena,jer zaista ne pristaje muškarcu da kuka nad svojom sudbinom,i kada dodjete u situaciju da vidite nekog muškarca koji kuka kao da se ceo svet srušio,onda uporedite sa njim prosečnu 'kuknjavu' žena,i shvatite koliko su muškarci(posebno mladja generacija) u većini slučajeva opterećeni nekim manje bitnijim životnim temama nego što je to slučaj sa ženama.
iskreno i ja poznajem samo zenske osobe ali hajde da ne budem iskljuciva, vjerujem da ih ima i u muskom obliku samo u manjem broju
Što se mog okruženja tiče,sa sigurnošću mogu da tvrdim da je 50 % mojih prijatelja uzrasta od 25-29 godina,sklono 'kuknjavi i lelekanju',i to su obično stvari koje ne bi trebale da budu postavljene u prvi plan,već predstavljaju sporedne stvari,koje su u principu srednje-potrebne,ali svakako ne preko potrebne.Veoma me nervira kad vidim zdravog i normalnog dečka,koji od sebe pravi 'veliku nesreću' jer mu roditelji ne mogu priuštiti automobil od 6000 evra,kupiti mobilni telefon od 700 evra,odvesti ga na krstarenje oko sveta,a pritom ne želi da doprinosi niti materijalno niti duhovno već je ograničen na 4 zida svoje sobe iz koje ne izlazi osim kad mora otići do toaleta.
Što se mog okruženja tiče,moji prijatelji su u fazonu 'Tražim posao-molim boga da ga ne nađem' i pritom zavise od,što ja volim reći 'tuđe milostinje' i samim tim su skloni po ceo dan izigravati žrtve.Nezadovoljstvo počinje sa tim što ne mogu da priušte sebi mobilni od 700 evra,pa se vremenom nezadovoljstvo PROŠIRUJE do te granice,kada postaju potpuno 'izgubljeni' i sve što im predložiš da urade,u svemu pronađu barem 1001 manu.Nažalost,imao sam jednog takvog prijatelja.
To je ono što ja nazivam NEIZGRAĐENO-LENJE ličnosti,a takvi su,nažalost,itekako prisutni u našem okruženju.