JABUCHILO
Domaćin
- Poruka
- 4.908
Čestitamo!!!![]()

izvinjavam se na dezinformaciji. glavno da sam i od tebe dobio smajli, da i to dozivim

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čestitamo!!!![]()
Moram priznati da mi se ovo ime - Balkan - ne svidja. Mogli biste me pitati - i to s razlogom - zasto mi se ne svidja. Zar imena nisu neutralna i, u izvesnom smislu, nevina, i zar ne zavisi sve od toga kako ih koristimo i u kom kontekstu? Osim toga, zar ime Balkan ne funkcionise kao neka vrsta supermarketa u kome svako stavlja u korpu sta hoće od znacenja izlozenih na policama? I konacno, da li postoji neki razlog zbog toga što me ovo konkretno ime toliko uznemirava? Na kraju krajeva, toponim nije osoba koju neko moze ceniti ili prestati da ceni. Mogu odgovoriti da imam razlog, valjan razlog, koji objasnjava moj animozitet: bila sam svedok kako upravo ovo ime dobija novi život u obliku imenice balkanizacija i njene izvedenice, glagola balkanizovati, i osetila sam, zajedno sa mnogim drugim ljudima, posledice ove transformacije.Da li ih i vi osecate?
svejedno je da li ti se ime svidja ili ne.
ako se sam balkanski prostor promeni, unapredi, prevazidju stvari koje ga yebu, onda ce vise i biti svejedno kako se, u odredjenim istorijskim momentima, taj pojam upotrebljava/o. a ako i dalje stvari ostanu iste, onda je svejedno koji naziv koristis- jugoistochna evropa, zapadni balkan, evropska turska, jug centralne evrope...ovo ce biti rupa pa ce biti bez obzira na naziv
inace, licno nemam problem sa tim terminom.
smeta mi chak vise njegova lokalna patetichna emotivna upotreba...
то су све сродни термини са сличним значењем и истом географском површином![]()
поента је што ти немаш појма о ономе што сам те цитирао и написао си неке ноторне глупости из обичне животне свакодневице једног гласача јевропске србије.da region mozemo da zovemo kojim god hoces imenom, nebitno je, nebitan je naziv.
bitno je da se region unormalni, sa nazivom cemo lako.
ne znam zasto si me citirao uopste, onako bez svrhe.. nije poenta samo biflati postove
поента је што ти немаш појма о ономе што сам те цитирао и написао си неке ноторне глупости из обичне животне свакодневице једног гласача јевропске србије.
термин -балкан- је дошла из немачког језика и први пут су је употребљавали у 17. веку..везује се са овај простор на коме ми живимо али у погрдном или негативном смислу.касно је и мрзи ме да ти то објашњавам...поздрављам те лаку ноћ![]()
termin balkan je dosao iz turskog, a prvi ga je upotrebio britanac morit. ne u 17. vec krajem 18. veka.
to na sta ti mislis je nemac cojne i pocetak 19.veka, i nema nikakve negativan ili pogrdan smisao.
pezorativna znacenja ce nastati kasnije
ne znas zasto si citirao ni prvi put, valjda zato sto pumpas postove ili da bi se jednostavno pohvalio da znas neka prosta odrdjenja balkana, sta li. uglavnom, pises uvek o tome sta ti trenutno padne na pamet, bez nekog reda. pa zaobidji
svejedno, frustriran si oko jevropejaca, to je ocito
termin balkan je dosao iz turskog, a prvi ga je upotrebio britanac morit. ne u 17. vec krajem 18. veka.
to na sta ti mislis je nemac cojne i pocetak 19.veka, i nema nikakve negativan ili pogrdan smisao.
pezorativna znacenja ce nastati kasnije
ne znas zasto si citirao ni prvi put, valjda zato sto pumpas postove ili da bi se jednostavno pohvalio da znas neka prosta odrdjenja balkana, sta li. uglavnom, pises uvek o tome sta ti trenutno padne na pamet, bez nekog reda. pa zaobidji
svejedno, frustriran si oko jevropejaca, to je ocito