Izgubljena čast - Fatmagülün suçu ne?

gost 11071

Veoma poznat
Poruka
12.234
Ako gledate ovu seruju, ovde možemo da diskutujemo :)

fsn-311.jpg

Ja je redovno gledam. Odabrana je dobra tema. Serija je teška, kao i sve Ay Yapimove, ali ova me je oduševila. Kada Fatmagul i Kerim plaču, tuguju, onomad na početku serije, imam osećaj kao i ja da plačem sa njima, koliko su mi te scene jako tužne i surove... Nebitno što sam muško, ali mučnu scenu silovanja u prvoj epizodi sam jedva odgledao...
Sada je sve serija bolja, Fatma konačno počela da daje priliku Kerimu, ali ona Mukades mora svuda da trpa svoj nos gde joj nije mesto.. Trebao je onaj njen bivši koji ju je napumpao, da joj je iščupao jezik, a ne samo što joj je dao par vaspitnih.

Sala ili ne, serija je fantasticna, poucna, duboko potresna i za razmisljanje...

Koliko je zena kao Fatmagul proslo stazom nasilja, ponizenja, ubijanja svega sto je u zeni ljudsko i sto zenu cini zenom, i da li vreme i pravi ljudi mogu da ucine da rane zacele?

Naravno, nekima to nikada ne podje za rukom, neke dignu ruku na sebe, neke cute i trpe osakacene za citav zivot, a drustvo je to koje im najmanje pomaze, naprotiv..

Ova serija je nesto sasvim drugacije, zapravo, glavna junakinja ima sve ovo, ali put je dug i trnovit, protiv nje je sila, moc, novac, uzuzetno patrijahalna sredina, osuda nje - iako zrtve..

Na njenoj strani ljubav, podrska, nesebicna pomoc uz ogromno odricanje jednog od "krivaca", koj i sam ima svoje jade, i uspeh nece izostati...

Zasto Prva ovo radi, ne znam, ali da je sramota- sramota je.

Beren je sjajna u ulozi silovane devojke, i uopste...

Negde sam procitala da su glumci deo honorara (ili su organizovali neku humanitarnu akciju) dali upravo u dobrotvorne svrhe, odnosno onima koji pomazu zlu koje se zove - zlostavljanje zena. Ako je tacno (a nemam razloga da sumnjam) svaka im cast...

Poslednja izmena:
Heh, ispade Kerim mnogo taman, no ne smeta:)

Slicicu sam stavila jer sam procitala da mnoga udruzenja (ne samo u Turskoj, stavise postoji jedno i u Americi) sliku E.A. koriste kao "promotera" , odnosno zastitno lice - u lecenju (pruzanju pomoci) silovanim zenama.

Dobra zamisao, sve sto moze da pomogne treba koristiti.

Mnoge zene dobijaju nadu da je moguce da se njima desi nesto kao Fatmagul, da prebrode i koliko-toliko nastave normalan zivot.

Tacno je, na zalost:(

Na sajtu Prve danima se postavlja pitanje termina, niko ne odgovara.

Sinoc sam procitala da je vest tacna, da su zbog toga promenili tremin emitovanja, i da je navodno drugi deo (seijal) preskup, sto je daleko od zdrave pameti?

Sta preostaje gledaocima koji nemaju internet?

Da misle da se zavrsilo tako sto je zrtva gubitnik (sto u svakom slucaju jeste, ali...) i da je pobedila nepravda tj. nasilnici.

Kerim otisao u zatvor, i gotovo:sad2:

Drugi deo je zaista dobar, na kraju pravda pobedjuje, ljubav, na kraju se pokazuje da samo treba imati dovoljno hrabrosti i podrske da se istraje, i da to daje rezultate...

Sad se kupuje svakojako smece, ona emisija koja ide u terminu koji su oduzeli I.C. je bukvalno uvreda gledalaca, toliko je gluma neuverljiva, toliko ima stvari koje nisu za gledanje do posle 11. uvece.

Neko duhovito primeti: Godina prodje, Mala nevesta nikad- uz izvinjenje onima koji imaju zivaca da gledaju nesto sto lici na samokaznjavanje!

Šta reći a ne zaplakati? Mislim da bi korektno bilo da, kada su već emitovali prvu sezonu, da nam puste i drugu. A što se tiče manjka gledanosti, mislim da je to laž...

Naravno da je laz, pa ne zivim ja u prasumi, gledanost je velika zaista..

Retko gledam te serije (Kad lisce pada- turska, Ostrvo-grcka su izuzetak) ali ovu gledaju i oni koji nikome ni za zivu glavu ne bi priznali da gledaju ista tursko.

Nego, to je prosto pusteno kao opravdanje da se ne otkupi drugi deo jer je navodno skupo:(

Back