Izgubiti ego !?

..niko od strucnjaka nije rijesavao ovaj psihogeni poremecaj kako si ga ti nazvao.....zasto mislis da je poremecaj......
...covjek koji ume da voli i radi je normalan...po tim kriterijama osoba iz ove price je normalna.....
.

Poslednja izmena od moderatora:
zaboravljaš ono o čemu govoriš, mada je poznato da je nivo koncentracije neurotičara slab....

....kad ispričaš ovu priču psihijatrima..čuješ različita mišljenja...jednostavno rečeno...ne znaju...pitanje je zna li iko....

dalje...ti govoriš o odbrani ega, a to se dešava u slučaju psihoza, odbrane od fantazama, pulzija ne vodi računa o realnosti...potisnut deo se svesno vraća...o organskom i neorganskom funkcionisanju opet pak je reč kod neuroza, ti stalno o tome, a ne bih sad prelazio na halucijacije..sa F dijagnozma...

suvise si ljut da bi mogao razumno razmišljati....studenti psihijatrima mogu postavljati razna pitanja...dobro to je tvoje mišljenje...karakteriše i okrivljuješ ovu ličnost za ono što joj se dogodilo....ok....samo da ti kažem spadaš u 90% onih koji tako misle...
....preskačeš mnoge stvari po mom mišljenju...
....samo ti daj svoje mišljenje i dopuni ga ako hoćeš i to je to ako nisi zadovoljan mojim putokazima..nije ovo namjenjeno isključivo tebi i ne znam što se toliko uzbuđuješ oko toga?...
...go on live your life....
....više mišljenja više zaključaka i bliži smo rješenju..tako ja mislim....sva postignuća u novije vrijeme su dobivena timskim radom i individualnim doprinosom pojedinaca.....

nisam, čini ti se i zašto bih okrivljivao ličnost (projekcija :hahaha: .........jednostavno je tužno da stručnjak kaže da ne ume da zaleči neurozu, kod hroničnih.se ne leči ..i time ne pomažeš "svojoj drugarici"... ali samo zapamti o čemu si već govorila ;)

što više mišljenja više zaključaka i bliži smo rješenju..tako ja mislim....sva postignuća u novije vrijeme su dobivena timskim radom i individualnim doprinosom pojedinaca.....

ovde svakako ne možeš da rešiš problem..ali možeš, naravno, da čuješ što više mišljenja....pa, da ti ne odmažem u tom smislu. za početak što više kontakata rl, ne virtuelni svet... ;)

Poslednja izmena:
Id IZ INATA podrzava Super-ego u bilo cemu, i to protiv volje Ega, koji je po Frojdu (tvrdi tgdanijela) zadnja rupa na svirali u tom trojstvu? Molim da se tema zakljuca. Hvala unapred.

ovdje ni jednom nisam spomenula šta je frojd mislio o samoj svojoj podjeli na id,ego i superego....otkud sad to?........kako bi ti pomogao egu?....

Molim moderatore, jos jednom, da obrate paznju...

Svi znamo frojdovsku podjelu ljudske psihe na tri dijela..id..ego..i..superego...nadam se da svi znate u sebi prepoznati te dijelove.....vjerovatno i svi znate sve moguće konflikte između tih pojedinih dijelova<TEMA>....šta mislite da li je moguće da superego uništi vlastiti ego..?</TEMA>
...sad vjerovatno će većina poći od toga kako na formiranje superega utiče najviše otac i da strog otac može formirati prezahtjevan superego koji ti onda pravi probleme čitavog života....ali da li je moguće sebe toliko forsirati i izlagati neprestanim stresovima..ego zna kuda to vodi..al' superego ne odgovara..ego kaže neću izdržati ovim tempom..superego odgovara nema veze..sad nema vremena za popuštanje ako pukneš..oporavit ćeš se...moraš..

Ne znam kako da nazovem javno laganje o tome da nisi javno napisao nesto sto je javno i tu stoji napisano, ali ovdje se o tome radi.

...izmedju Id_a, super Ega , postoji mala stanica Ego, ona postoji samo onda u punom sjaju dok osvaja svoje podrucje interesovanja i ako mu se to nazalost posreci , onda radi iz sve snage ka samounistenjem...
- tako misli, Faraonn...

A gdje sam ja napisala da je Ego zadnja rupa na svirali u tom trojstvu...:eek:..?
..ovo nije univerzalna priča...kako u svakom slučaju funkcioniše to trojstvo...
...ovo je jedna priča mogućeg funkcionisanja.....
...ajde nam ti smisli priču gdje je Ego bog i batina.....?!...:think:.....100%

Back