Izgubio sam video na laptopu nakon vadjenja ram memorije

Slusaj kratak spoj je mogao da se desi bilo gde na maticnoj,iako si ga napravio na slotu.Ja bih najvise voleo da je to sam flet kabl,jer je on najmanja briga.Ovako mozemo samo da nagadjamo.Da li mozes da proveris kod nekoga tvoje module RAM-a.
Sve koga poznajem imaju nove lAptopove jedini ja imam ovaj star laptop moram ga nekad nositi u servis dok mi se finansijska situacija stabilizuje

Prvi memorija 2GB Pc3 10600s DDR3
DRUGA MEMORIJA 4GB PC3 12800S DDR3
U redu je,ako kazes da drugari imaju novije masine,verovatno su slotovi za DDR4,a to ne mozes probati na njima jer se ne slazu slotovi,ako bi neko imao slotove DDR3 onda mozes proveriti svoje module.Nije bitno koje su 2,ili 4Gb,probas jedan po jedan,samo da se uveris da su oni u redu.Ako jesu onda je nesto na maticnoj,ali posto cujes ton podizanja OS-a,ja licno sumnjam na Flet kabl.

U redu je,ako kazes da drugari imaju novije masine,verovatno su slotovi za DDR4,a to ne mozes probati na njima jer se ne slazu slotovi,ako bi neko imao slotove DDR3 onda mozes proveriti svoje module.Nije bitno koje su 2,ili 4Gb,probas jedan po jedan,samo da se uveris da su oni u redu.Ako jesu onda je nesto na maticnoj,ali posto cujes ton podizanja OS-a,ja licno sumnjam na Flet kabl.
Koa je cena odprilike flet kabla za taj moj laptop

Mislim prostor gde ram memorija ulazi
Za to i pisem,to ne moze da oslabi,doduse moze,jer recimo neki lem popustio i ne daje dovoljno provoda na modul,ali to je opet za servis,ili ako imas nekog poznanika,a bavi se elektronikom da ti ispita sve lemove pozadi na ploci gde su slotovi.Mada tu moze biti i neki kondenzator,nije otisao skroz,ali je pri kraju,jer se elektrolit u njemu susi,pa i to moze praviti slicne probleme.Mora to u servis na ispitivanje.

Back