Izgubila bebu zbog jezive policijske torture!

zarkus

Iskusan
Poruka
5.008
OPTUŽUJE: Izgubila sam bebu zbog jezive policijske torture!

Crna Hronika
06:25, 30.09.2013.

Autor: Ekipa Kurira

Kao bez duše Iako sam inspektorima pokazivala dokumentaciju i govorila da je moja trudnoća rizična, nisu mi dozvolili da uzmem terapiju, tvrdi Gorana Kaplarević, diplomirani pedagog

ČAČAK - Težak udarac!
Diplomirani pedagog iz Čačka Gorana Kaplarević (31), koja je bila u četvrtom mesecu rizične trudnoće, tvrdi da je u beogradskoj policiji izgubila bebu zbog jezive torture koju je pretrpela! Ona se policajcima javila da bi dala izjavu zbog automobila koji joj je ukraden na Čukarici, a u Čačak se vratila u lokvi krvi!

Tretirali me kao mafijaša

- Ispitivali su me sedam i po sati, kao da sam okoreli kriminalac! Uzalud sam im govorila da sam trudna i da moram da uzmem ampuliranu terapiju za održavanje trudnoće... Čak sam ponela i lekarsku dokumentaciju jer sam morala da svratim u neku ustanovu da mi je daju, a ampule sam imala kod sebe. Oni sve to nisu želeli ni da pogledaju! Bilo mi je veoma loše, a oni su se oglušili na molbu da pozovu lekara - priča Gorana.
Njena drama počela je kad joj je prošle godine s beogradskog parkinga nestao automobil koji je bio kasko osiguran.

- Prethodno sam sa svekrvom i ćerkama, koje imaju pet godina, odnosno 18 meseci, došla iz Čačka do Beograda, svoj „micubiši pajero“ ostavila na parkingu na Čukarici, kao što sam to i ranije činila, a odatle smo produžili na Frušku goru drugim prevozom. Kad smo se posle sedam dana vratile, automobila nije bilo. Krađu sam ja prijavila jer sam poslednja vozila auto - kaže Gorana.

Ona dodaje da se beogradska policija za ovaj slučaj zainteresovala tek u martu ove godine, kad je porodica Kaplarević odlučila da tuži osiguravajuću kuću, koja je isplatila svega polovinu ugovorenog osiguranja.

- Tada počinje moj pakao s inspektorima Vladimirom M. i Aleksandrom S. Vladimir mi je govorio da sam lažno prijavila krađu i da on ne voli kad se neko igra sa osiguravajućim društvom! Vrhunac je bio kad mi je rekao da će zvati Centar za socijalni rad da mi oduzmu decu i da sam nemoralna - priča kroz suze pedagog u dve čačanske osnovne škole.

Tražila sam da me zatvore

- Tražila sam čak i da me zatvore, tada bi morali da mi ukažu lekarsku pomoć. Pustili su me tek posle sedam i po sati, kad sam potpisala sve što su tražili. Kad sam došla kući, moje pantalone i sedište bili su potpuno krvavi - kaže Gorana, koja je odmah primljena na odeljenje ginekologije čačanske Opšte bolnice. Nažalost, lekari su procenili da je prekid trudnoće neophodan.

Posle se izvinjavali

Gorana kaže da joj se, nakon svega, javio jedan od policajaca koji ju je ispitivao.
- Kad je čuo šta se posle saslušanja dogodilo, taj policajac je pozvao telefonom i suprugu Nemanji (37) i ujaku se pravdao da nije znao da sam trudna - rekla je Gorana.

Odbačena prijava

Zbog postupanja dvojice inspektora Gorana je podnela krivičnu prijavu, što je Kuriru potvrđeno i u MUP Srbije.
- Tužilaštvo je njenu prijavu odbacilo, ali je zato policija je podnela krivičnu prijavu protiv Gorane zbog sumnje da je prevarila osiguranje - rekli su u MUP Srbije.
http://www.kurir-info.rs/optuzuje-izgubila-sam-bebu-zbog-jezive-policijske-torture-clanak-1009321

Ovako se "država" bori protiv bele kuge...

Ako sumnjaju neka stopiraju isplatu dok se ne okonca istraga a ista da se okonca posle porodjanja,mada bih i ja lemao te sto su otkrili rupu u saksiju pa sad namazani varaju osiguranja,sto to shmekeri niste radili kada niko nije znao nego ste sada svi namazani.

I od kad se to Pajero krade,kako,cim?

krade se sto da se ne krade ? cim je nov auto i skup , a nov micubisi pajero je vrlo skup automobil - auto se krade, na bilo koji nacin dostupan.

Ono sto je skandalozno u celoj prici jeste da policajski inspektori rade za osiguravajuce kuce i maltretiraju ljude za njihov racun, a same osiguravajuce kuce kad se auto ukrade odbijaju da pokriju kradju isplatom osiguranja.

krade se sto da se ne krade ? cim je nov auto i skup , a nov micubisi pajero je vrlo skup automobil - auto se krade, na bilo koji nacin dostupan.

Ono sto je skandalozno u celoj prici jeste da policajski inspektori rade za osiguravajuce kuce i maltretiraju ljude za njihov racun, a same osiguravajuce kuce kad se auto ukrade odbijaju da pokriju kradju isplatom osiguranja.

Zato sto ne postoji alat za kradju pajera,eto zasto.

I ne isplati se.

Dostupan je jedino ako zaboravis kljuceve u njemu.

Nije bas tako.

Pa država će svakako platiti,ali ovaj ološ iz policije ostaje nekažnjen da sutra ubije još nekoga...
e pa onda treba izvršiti pritisak da ih nadležni sankcionišu..mediji mogu da izvrše pritisak, možemo mi kao građani inicijativama..ali ne, toliko smo apatični da pristajemo na sve. Prosečan Srbin i Srpkinja sa fakultetskim diplomama rade za 20 hiljada u Maksiju, bivaju maltretirani na svakom koraku, nikom ne mogu da se obrate za pomoć, rizikuju život svakodnevno na ulici od raspomamljenih klinaca u vaskrslim devedesetim, ali i dalje ćute i ćutimo.

e pa onda treba izvršiti pritisak da ih nadležni sankcionišu..mediji mogu da izvrše pritisak, možemo mi kao građani inicijativama..ali ne, toliko smo apatični da pristajemo na sve. Prosečan Srbin i Srpkinja sa fakultetskim diplomama rade za 20 hiljada u Maksiju, bivaju maltretirani na svakom koraku, nikom ne mogu da se obrate za pomoć, rizikuju život svakodnevno na ulici od raspomamljenih klinaca u vaskrslim devedesetim, ali i dalje ćute i ćutimo.

Pa koja je alternativa? Kad je ova država gluva na sve? Kolko njih je molilo,sakatilo se,gladovalo,umiralo,ubijalo,a da to nije ni najmanje dotaklo nekog nadležnog u ovoj "državi". Ko može taj će otići odavde iz ove doline gladi,nema ovde života ako nisi pripadnik aristokratije...

Pa koja je alternativa? Kad je ova država gluva na sve? Kolko njih je molilo,sakatilo se,gladovalo,umiralo,ubijalo,a da to nije ni najmanje dotaklo nekog nadležnog u ovoj "državi". Ko može taj će otići odavde iz ove doline gladi,nema ovde života ako nisi pripadnik aristokratije...
ili se možemo udružiti... uvek postoji alternativa, ali izgleda da je prosečan Srbin previše apatičan za bilo šta. Niko nam neće bolji život servirati na tacni...Ako je građanska inicijativa mogla da pomogne kuji Mili, onda može i čoveku.

Dobro sam ja rekao ženi da platimo odštetu jednom policajčevom sinu za sudar, koji smo imali sa njim. Nabio nam se u rep i sjeebao sopstveni auto, a nama, hvala Bogu, pre svega nema povređenih, ali i na zadnjem braniku smo imali svega dve ogrebotine naspram njegovog iskrivljenog auta. Jeste da bi on nama ladno plaćao odštetu za farbanje branika i još bi krivično odgovarao da nije policajčev sin, ali mi protiv nepravde nemamo šanse. I moja je žena trudna i trudna je vozila kola, tako da bi i nju tako isto maltretirali da su kojim slučajem izašli na uviđaj, a i posle na sudu bismo najeebali i još bismo mi ispali krivi, a ko zna, da li bismo sačuvali dete u svim tim maltretiranjima.

Dok smo imali miliciju , imali smo red - zakon i pravdu.

Otkako dobismo policiju imamo kriminal, korupciju i nepravdu.

A, tema,

Pre svega ako su želeli da ostave auto u Beogradu , zašto nisu platili regularan javni parking pa bi im sam postupak oko krađe kola bio drugačiji ?

Na drugom mestu gde je baja suprug da podmetne svoje dupe , a ne da šalje trudnicu da se aka s pandurima i time ugrožava i svoje i bebino zdravlje?

Treće, ko s đavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju pa i prevare prevaranata.

Back