IZGRADNjA CRKVE

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najnaprednije zemlje sveta su prepune crkava. Svako selo, svaki grad ih ima i kada su bila najteza vremena kao u Nemackoj i Austriji posle rata prvo su gledali da zbrinu osnovno u teskoj nemastini i naravno da renoviraju crkve koje nikada nisu napustali i koje su uvek bile centralno mesto kulture i zivota samog. A gde je dosta crkava, bolnica nece nedostajati nikako kao i svakog drugog izobilja. Vi to nikada necete shvatiti - da je crkva i vera u Boga osnov svakog civilizovanog drustva a ne bolnica. U Americi ne mozes biti ( bar nekada ) ugledni clan drustva, ne mozes napredovati pa cak ni biti predsednik drzave ako ne verujes u Boga. To pise na milijardama dolarskih novcanica pa se dalja rasprava sa bezumljem oko bede jedne Srpske nacije u mom slucaju prekida, svaki razgovor tipa - crkva ili bolnica je dalje suvisan.

King 7:
O lekovima sam rekao i opet su prisutni tu potvrdili ono sto ce svaki lekar reci: svaki lek je u isto vreme i otrov. Kada sadasnji, moderni lekari slusaju kako je moj pradeda lecio svoju decu pre rata bivaju odusevljeni jer su mnoge metode tek pre nekoliko godina prihvacene u medicini.
Ponavljam, ne napadajte crkve jer su izvor zdravlja, bolnice nemaju nikakve veze sa dizanjem crkava a one su tu tek kada zdravlje ode.
U potpunosti se slazem.

SRBIJA-GRBAVCE:
BESKRAJNO HVALA NA PODRSCI KING 7, BILO BI LEPO DA IMA VISE VASIH I NASIH ISTOMISLJENIKA ! KAO STO TI RECE VERA SPAJA I ODRZAVA NAROD, DUHOVNO ZDRAVLJE JE OSNOV !

POSTUJEMO I MISLJENA OSTALIH, I ZELIMO VAM POSTAVITI PITANJE:
KOLIKO PUTA STE CULI DA JE NEKO SVESTENO LICE OBOLELO OD RAKA, SIDE, ZAVRSILO U MENTALNOJ BOLNICI ISL..?
S DRUGE STRANE, KAO SATO KING 7 RECE, A KOLIKO PUTA STE CULI DA JE SVETO MESTO IZLECILO COVEKA?
DA LI ZNATE DA NA NASIM PROSTORIMA POSTOJE BOLNICE ZA BORBU PROTIV NARKOMANIJE, A TAKODJE NA NASIM PROSTORIMA POSTOJI I MANASTIR U KOME ZIVI JEDNA PORODICA I SAMA LECI PREKO 300 NARKOMANA !?
RASPITAJTE SE STA JE EFIKASNIJE ? I ZAMISLITE SE, KAKO JEDNA PORODICA USPEVA DA KONTROLISE 300 NARKOMANA ?
"TAJNA" JE U VERI ! VERA NAS ODRZAVA U SVEMU !

zar stvarno mislis da su crkvena lica bas toliko savrsena?? kao sto je neko vec rekao,ima popova koji su zlostavljali decu i ja bih jako voleo da mi takvi padnu saka samo na pola sata!!!!!!
ako neko zeli da se izleci,pre svega mora verovati u sebe i svoje najblize. bez toga ce tesko bilo sta postici

Pomaze Bog.
Nadam se da shvatate da hram koji gradite nije na korist srpskom narodu dok je god SPC u Svetskom Savezu Crkvi i u Ekumenizmu.Ili se i vi slazete da budete sestra Vatikanu i braca svim svetskim sektama.Ako gradite,gradite hramove istinskoj Pravoslavnoj Crkvi i pohitajte da se sjediniite u harmoniji sa sv.Savom ,sv. apostolima i svim svetim ocima.Nemam nameru nicija osecanja da vredjam,samo pozivam vasu savest da istupite iz jeresi ekumenizma i teorije grana i vratite se pravoslavlju i svetosavlju.Vas brat u Hristu,zilot iz Cacka.

Zilot cacanski:
Pomaze Bog.
Nadam se da shvatate da hram koji gradite nije na korist srpskom narodu dok je god SPC u Svetskom Savezu Crkvi i u Ekumenizmu.

Mi ( svi normalni ljudi ) bi da budemo braća i sestre sa svim ljudima sveta, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. Da poštujemo njihove svetinje, kao i oni naše. Da se upoznajemo kroz rezličite kulture i običaje.Da učimo jedni od drugih, i da se volimo, kao što i propoveda tvoj Hrist, i njihov Alah, recimo, ili Buda, ili Krišna, ili...ko već...Zar je ime važno ? Gott ist ein. To zna, i u to veruje svaki vernik, ma koje vere bio.
Možemo da primamao donacije za obnovu Hilandara i drugih pravoslavihh manastira od engleskog predstolonaslednika i ostalog dela sveta - to možemo, ali, da ih uvažavamo, to nikako. Novac nema veru, i nije bitno što tako opoganjen dolazi u pravoslavne ruke, jel' da ?
Jadan si ti bre, i glup. DŽaba tipkaš po tom kompu.
Ni ziloti više nisu ono što su bili..

Zilot cacanski:
Malo se vredjamo.Gadjas mi sujetu.Rec glup jos nijednom nisam istipkao na forumu,a bilo je dobrih okrsaja sa neistomisljenicima.Hoces ljubav sa islamistima i budistima a nemas ljubavi prema bratu srbinu...

Pardon, Zilote, pogrešno si shvatio. Ja ne vređam, već zaista to i mislim. Glup si. Prost si. Neuk. I ne vidiš dalje od nosa.
Naravno da hoću da živim u ljubavi i slozi sa svim ljudima koji imaju moralne i kulturne vrednosti. Ma kako se zvali, odakle bili, i koju veru ispovedali.
A sa bratom sam u najvećoj slozi i ljubavi. Samo mi nije jasno zašto sebe tu guraš. A ko si mi pa ti? Srbin - kako kažeš. Brat - nikako. Čovek - još manje.
Navedi mi jednog prijatelja ako ga imaš a da nije Srbin i pravoslavac, možda promenim mišljenje,

Zilot cacanski:
Malo se vredjamo.Gadjas mi sujetu.Rec glup jos nijednom nisam istipkao na forumu,a bilo je dobrih okrsaja sa neistomisljenicima.Hoces ljubav sa islamistima i budistima a nemas ljubavi prema bratu srbinu...

I još nešto: SUJETU imaju samo oni dvonožci koji su u ego tripu..a to ti dođe malo žešći psihički problem. Da prevedem: imaš bre, problema sam sa sobom, i bolje potraži stručnu pomoć nego što patiš ljude po forumu.
Ego trip nemaju pravi vernici. Naprotiv, kojd njih je sila ljubavi i praštanja nadjačala i nadvisila sopstveno JA

Mora da si plavusa.Da me poznajes,znala bi da vera pravoslavna unapredjuje ljubav i odnose izmedju ljudi.Glup je samo onaj koji se odrice svoga identiteta.Naravno,zacudila bi se sa brojem ljudi,koji nemoju moje poglede na svet,ali ipak ispijamo kafice i volimo se bez rezervno.Samo ne smatram da je ljubav da udjem u njihov hram,i molim se Bogu ,kad je Boziji hram jedino pravoslavna crkva.To je vera.To je zivotni stav.Kladim se da kada bi se nasla u Hrvatskoj ili Sarajevu,najmanje sto bi zelela je da odgovoris ko si! Naravno ti i ne znas ko si...Sa ovim prestajem da te dalje iritiram,mada je ovo otprilike realnost i cinjenica.nadam se da postis jer bez posta i molitve nema ni duhovnog sagledavanja.

Zilot cacanski:
Mora da si plavusa.Da me poznajes,znala bi da vera pravoslavna unapredjuje ljubav i odnose izmedju ljudi.Glup je samo onaj koji se odrice svoga identiteta.Naravno,zacudila bi se sa brojem ljudi,koji nemoju moje poglede na svet,ali ipak ispijamo kafice i volimo se bez rezervno.Samo ne smatram da je ljubav da udjem u njihov hram,i molim se Bogu ,kad je Boziji hram jedino pravoslavna crkva.To je vera.To je zivotni stav.Kladim se da kada bi se nasla u Hrvatskoj ili Sarajevu,najmanje sto bi zelela je da odgovoris ko si! Naravno ti i ne znas ko si...Sa ovim prestajem da te dalje iritiram,mada je ovo otprilike realnost i cinjenica.nadam se da postis jer bez posta i molitve nema ni duhovnog sagledavanja.

GLUP. JOŠ GLUPLJI. NAJGLUPLJI.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back