Изговори

електрика

Zaslužan član
Poruka
123.191
Да ли имате храбрости да кажете истину или посежете за прикладним изговором?

Нпр, хоћете да откажете договор јер немате воље и јер вам се заправо није ни ишло. Шта кажете?

j

ja sam onaj namcor i onaj kome uvek nesto smeta i ima nesto da kaze... u prevodu ja sam od onih sto se ne izgovaraju nego kazu sta imaju.
a to ljudi uopste ne vole.

ni kum ne voli sto sam mu rekao da necu kod njega jer mu ne podnosim zenu...
ni sef nije bio odusevljen jer sam javio da mi se ne ustaje iz kreveta i da se cimam na kosavi da radim...

dok drugi bi nasao manje bolne i vise licemerne izgovore...

Понекад је изговор начин да сачуваш лични понос. Рећи да не можеш да изађеш у кафану јер, рецимо, немаш пара није баш тако просто.

Понекад је изговор начин да сачуваш лични понос. Рећи да не можеш да изађеш у кафану јер, рецимо, немаш пара није баш тако просто.

Ne radi se uvek o tome. Iskrslo ti nešto drugo, dolazi ti neko draži, ili te jednostavno mrzi da se spremaš za taj izlazak.
Onaj se, s druge strane, već spremio.
Ajde, kaži mu da te mrzi da izađeš!
Smisliš izgovor, upakuješ ga uljudno, i odložiš susret za neku drugu priliku.

Ne radi se uvek o tome. Iskrslo ti nešto drugo, dolazi ti neko draži, ili te jednostavno mrzi da se spremaš za taj izlazak.
Onaj se, s druge strane, već spremio.
Ajde, kaži mu da te mrzi da izađeš!
Smisliš izgovor, upakuješ ga uljudno, i odložiš susret za neku drugu priliku.

Никада никога нисам испалила пола сата пред сусрет.

Ne volim izgovore i jako retko ih koristim...imam hrabrosti da sebi priznam istinu (ma kakva ona bila) i u skladu sa time delujem....ne bezim od odgovornosti...
Ako u dogovorima sa drugima posegnem za njima, to znaci da mi se namece neko ko mi se ne dopada i sa kim nemam zelju da provodim svoje slobodno vreme...

Ako u dogovorima sa drugima posegnem za njima, to znaci da mi se namece neko ko mi se ne dopada i sa kim nemam zelju da provodim svoje slobodno vreme...

Ne mora da znači.
Nije do osobe, do trenutka je. Osoba je draga, ali mi trenutno nije do susreta. Zato i nalazim prikladan izgovor... Da izbegnem susret, a ne povredim osobu.
Naravno, zavisi i od situacije. Nije u redu da me prijateljica čeka da je vozim na porođaj, a da mene mrzi, pa smišlam izgovor da nisam u gradu.
Bar jednom nedeljno imam obavezne susrete sa ljudima koji mi nisu posebno simpatični i dragi, a te susrete ne mogu da izbegnem, niti bi upalio bilo kakav izgovor da se ne sretnem s njima. U pitanju je posao. Mogu uvek da izaberem da ne radim taj posao i jednostavno nemam obavezu da viđam te ljude. Nije mi baš uvek udobno, ali izbegavanje bi bilo veoma glupo i nepraktično. S druge strane imam porodicu koja je spremna da istrpi sve moje promene planova, bez ljutnje i očekivanja da im se moram opravdavati.
Sve između toga je balansiranje... Što mi je osoba bliskija, to ću joj otvorenije reći da me ostavi na miru.

Ne mora da znači.
Nije do osobe, do trenutka je. Osoba je draga, ali mi trenutno nije do susreta. Zato i nalazim prikladan izgovor... Da izbegnem susret, a ne povredim osobu.
Naravno, zavisi i od situacije. Nije u redu da me prijateljica čeka da je vozim na porođaj, a da mene mrzi, pa smišlam izgovor da nisam u gradu.
Bar jednom nedeljno imam obavezne susrete sa ljudima koji mi nisu posebno simpatični i dragi, a te susrete ne mogu da izbegnem, niti bi upalio bilo kakav izgovor da se ne sretnem s njima. U pitanju je posao. Mogu uvek da izaberem da ne radim taj posao i jednostavno nemam obavezu da viđam te ljude. Nije mi baš uvek udobno, ali izbegavanje bi bilo veoma glupo i nepraktično. S druge strane imam porodicu koja je spremna da istrpi sve moje promene planova, bez ljutnje i očekivanja da im se moram opravdavati.
Sve između toga je balansiranje... Što mi je osoba bliskija, to ću joj otvorenije reći da me ostavi na miru.

Pisala sam u svoje ime...kod mene je to tako.....svoje slobodno vreme biram da delim sa ljudima koje volim...postujem njihovo vreme i zelim da oni postuju moje...ispunjavam dogovore i obecanja i imam razumevanja za nepredvidiva desavanja, bolesti, poneki skenjan dan...ali za ispaljivanje i razne izgovore nemam....fleksibilna sam u dogovaranju, ali ne volim da me drugi cekaju, niti volim da cekam...zato smatram da je posteno da se promena plana javi pre, tako da druga strana moze sebi drugacije da popuni vreme...

Što reče Boljarin:vodim računa šta dogovaram i ne zapadam u takve situacije...
Međutim kad sam bio momak,bilo je svačega...I nedolaženja na sudar,otkazivanja (nisam ja momak za jednu noć!:mrgreen:),ali sam i sam imao promašaje...Normalno...:lol:

Ne pravim dogovore koje ne zelim da ispunim

Nekada je teže izbeći situaciju u kojoj se pravi dogovor, nego dogovor ispuniti.:D

Na primer, kako nametljivom i slatkorečivom čoveku objasniti da ne želiš da se družiš s njim, (a kamoli da pravite neki dogovor), a da pritom ne iskoristiš izgovor?
To su sve one situacije kada se s nekim upoznaš, sticajem okolnosti, provedeš s njim neko vreme u istom prostoru, shvatiš da ti ne imponuje za druženje, različit humor, različita interesovanja, i želiš da prekineš to poznanstvo. Na primer, poznanstvo na nekom putovanju... Još ako se zezneš da daš broj telefona...
Skoro godinu dana nakon jednog letovanja, bukvalno nas je proganjao neki bračni par, a sve u cilju nastavka druženja i ponovnog zajedničkog letovanja.

Tu imaš samo dva moguća rešenja: 1) reći u lice: Ohani, bre! , što je meni nekako baš teško da prevalim preko usta,:rumenka: ili 2) smišljati stotinu i jedan izgovor, trošeći pritom sopstvene živce, u nadi da će nepoželjni na kraju ipak sami shvatiti poentu.

Poslednja izmena:
Nekada je teže izbeći situaciju u kojoj se pravi dogovor, nego dogovor ispuniti.:D

Na primer, kako nametljivom i slatkorečivom čoveku objasniti da ne želiš da se družiš s njim, (a kamoli da pravite neki dogovor), a da pritom ne iskoristiš izgovor?
To su sve one situacije kada se s nekim upoznaš, sticajem okolnosti, provedeš s njim neko vreme u istom prostoru, shvatiš da ti ne imponuje za druženje, različit humor, različita interesovanja, i želiš da prekineš to poznanstvo. Na primer, poznanstvo na nekom putovanju... Još ako se zezneš da daš broj telefona...
Skoro godinu dana nakon jednog letovanja, bukvalno nas je proganjao neki bračni par, a sve u cilju nastavka druženja i ponovnog zajedničkog letovanja.

Tu imaš samo dva moguća rešenja: 1) reći u lice: Ohani, bre! , što je meni nekako baš teško da prevalim preko usta,:rumenka: ili 2) smišljati stotinu i jedan izgovor, trošeći pritom sopstvene živce, u nadi da će nepoželjni na kraju ipak sami shvatiti poentu.

Добар пример. Често сам имала такав проблем.

@Boljarin

Misliš da je nesaopštavanje istine, čoveku u lice, izraz glume kao potrebe dopadanja u očima drugih?
Moguće je i da je tako.

Ipak, ne bih se osećala nimalo bolje ako bih čoveka o'ladila na grub način.

Неке ствари је доста тешко решити. Имала сам велики проблем са колегиницом са факса која је временом постала неподношљиво причљива.

Лепа прошлост нашег дружења није ми дозволила тотални прекид али је сваки сусрет представљао мучење.

Back