Moderna Pevacica
Elita
- Poruka
- 16.002
Nemam nista protiv tradicionalnog, govorim klasicni, ali ovde ljudi ne razumeju klasicni, zbog toga se prave ludi i namerno govore tradicionalni. Je l' sada jasno?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nemam nista protiv tradicionalnog, govorim klasicni, ali ovde ljudi ne razumeju klasicni, zbog toga se prave ludi i namerno govore tradicionalni. Je l' sada jasno?
Razbiram tvoj jazik, ale gi bavno zboruvam. Mesam gi sas bulgarski. Az podrzavam torlacki da bude poseban jazik.
Vidim, sve si izmešala...i bugarski i vranjanski i makedonski itd. samo ga nema tija s koji ja pisujem...![]()
Cao! Ja sada polazim u medicinsku skolu i imamo latinski 1.godine. Veoma je interesantan, i cim sam danas dobio knjigu, ne odvajam se od nje. samo me interesuje da li postoji pravilo kako se cita "ch", kao "kh" ili "c" ili "k" ? Posle imam jos jedno pitanje, ali ajde prvo ovo.
I da, u mojoj knjizi pise da mi u skoli ucimo tradicionalni, jer se taj primenjuje u nauci i medicini. Znaci, c se cita kao k, osim kao je c ispred ae, e, oe, i, y.
Tacno. ch se cita kao aspirovano k, po klasicnom, a po tradicionalnom se cita kao h. Inace, ti doktori su ti snobovi, a posebno te medicinske sestre, koje nista ne znaju osim da se nasminkaju, a misle da su primarijusi, tako da koriste tradicionalni latinski, pa kada im trazis solution, oni ti kazu da je to solucija. Nglasavajuci tu rec.
Obicno su ti oznaceni u udzbenicia akcenti dugi i kratki. Meni to vise ide po sluhu. Tradicionalno je "H".
Imam pitanje u vezi recnika. npr, pise u recniku:
acne, es, f. Sta ovo znaci? msm, ovo es, i f.? Mislim da je f. zenski rod?
acne nominativ, - es, - genitiv, f. femininum zenski rod.
Nema na cemu.![]()
Hm, moje proslo pitanje bilo je u vezi imenice, a ovo sad je u vezi glagola.Glagol voleti:
amo 1. avi, atum. sta znaci ovo avi i atum?
Imam zabunu oko 3. i 4. konjugacije. Npr, imamo glagol "legit". Kako da prepoznamo da li je 3. ili 4. konjugacija?