Izgorela (zapaljena?) džamija u mestu Fazlagića Kula.

U ovm ratu je taj deo bio zona odgovornosti Gen ,. Perisica . sva humanitarna pomo koja je stizala , je prvo isla ka njima , To je Perisic radio izmedu ocstalog , jer je bio posmatran . U jednom momentu , Vojska je napadnuta iz Kule Fazlagica . Tada je Perisic , napravio jedan ne vojnicki , nego politicki potez . Povukao se . A nastupila je Vojska republike Srpske .
Oni su razbili te Musluimane iz Kule Fazlagica . Nego je si li primetio . Ova Kuljanka , ko i drugi naglaseno nece da pomene ni jedan zlocin Muslimana nad Srbima . Treba da ucimo od njih i Hrvata .

Али колико схватам становништво је остало у селима тј.није било етничког чишћења.

Jeah . Ali ovi naoruzani nisu dobro prosli ,( Jos tokom borbe )

Значи без обзира на дугове из 41 год.и поново покушаног стварања дугова становништву се нико није светио и нису им села попаљена а они растерани:think:Некад сам у дилеми да ли да се дивим нама или да нас сажаљевам:dontunderstand:

Neću o Srebrenici , pobili su tvoji sve muške glave , sem dječice uz materine skute.
Zločin je u Hagu, zbog broja žrtava i načina na koji je sproveden - okvalifikovan kao GENOCID.
Trebate se suočiti sa istinom , prvenstveno radi sebe samih.

Pobili su i u ovom ratu oko Gacka sve muškarce koji nisu otišli u zbjeg,
neke prvo zatvorili u logore , pa mučili, i na kraju ubili, Uz pomoć braće kalinovičke.

Nego - de da vidimo šta u miru radite.
Neka si šerifa Hrustanovića metnuo u Kuljane, tu si baš lijepo pokazao kako ti vaši srpski kuloari lažu.
Šerif Hrustanović je GAČANIN, sa višestoljetnim Gatačkim korijenima. Nije Kuljanin.
Čak je i prvi rođak njegovog oca (stric) studirao u Beogradu.
Ali tvojima je trebala satanizacija,pa su ga svrstali u Kuljane.

A jednom Kuljanina , čiji je otac imao učešće u NHD -
prije 2. svj. rata njegova politička stranka je bila u koaliciji sa hrvatskom HSS,
e njemu su srpski kuloari prišilu da je oceubica.
Valjda sinu ustaše nisu mogli oprostiti uspjeh u životu, iako je u vrijeme rata bio u Sarajevu,
SKOJ-evac i partizan, ideološki na suprotnoj strani od oca.
Vidiš kakve LAŽOVČINE imate u svojim redovima.
Samo me interesuje jesu li te laži proizvod dugih gorštačkih noći ili dokonih akademskih dana.

A onom M.I.M.I. mogu da kažem da su se Kuljani koji su bili u ustašama jako dobro držali.
Brdo Gat su jedva srušili partizani i četnici združenim snagama.
I da su , mislim sve sa ovih prostora , u 1. svj ratu zvali Bošnjaci.
To sigurno znam,pričao mi djed, kad su se vraćali vozom zajedno sa Mađarima,
u vozu im Mađari govorili - Hajvan Bošnjak - a oni odgovarali - Hajvan Madžar,basamaga Madžar
(to im je bila neka psovka).
U ovom ratu su Srbi napravili ratni igrokaz sa Hrvatima u Hrvatskoj, pa navalili na BiH - da relaizuju
ono što su pogodili u Karađorđevu. Teško da bi dugoročno apetiti bili zadovoljeni.
Vi međusobno volite da se nevolite.
A što i njihovi stradavaju - baš ih briga.
Pa pitajte Plavšićku, ona je bila spremna da žrtvuje koji milion Srba - da se srpska teritorija integriše.

A vama su Kuljani krivi zbog turskog zemana. Tu je bio Ključ, stari grad.
Tu su tvoji sunarodnici minaret džamije minirali 2002., 7 godina nakon što je rat prestao.
Pa tu je sve jasno. E da znaš, i ti i tvoji, sada imam pametnija posla ,
ali kad ostarim - otići ću u MOJU KULU FAZLAGIĆA, i tu provesti zadnje dane.
A kod nas nema prenošenja mošti.

I da su , mislim sve sa ovih prostora , u 1. svj ratu zvali Bošnjaci.
:hahaha::hahaha::hahaha:

Sto bi moj ded reko (born 1912), jos za vrijeme "nevesinjska puske" su "braca" muslimani dolazili kod nas da mole SRBE da ne napadaju turke.
I onda meni balinka pocne guslati o mosnjacima. :klap:

STEĆAK KOJI JE NADVISIO DŽAMIJU :thumbdown::whistling:

Nekropola stećaka Krstine na platou Podveležja, dvadesetak kilometara severno od Mostara gde je smešteno dvadesetak bošnjačkih sela, nedavno je doživela sudbinu sličnih istorijskih lokaliteta u BiH koji su u poslednjih petnaestak godina postali plato za izražavanje nacionalističkih frustracija.
Naime, stećak, visine gotovo tri metra, nije uništen, nego je zbog svog izgleda (oblik krsta) s vidljivog mesta premešten u obližnju šumu i delom uzemljen. U šumi se gotovo i ne vidi, dok je na mestu na kome je bio više vekova nekima bio previše uočljiv.
Stariji Mostarci, doneli su nam fotografije iz 2001. koje svedoče da je stećak tada bio u selu Svinjarina, koje je danas dobilo novo ime – Smajkićevo, tvrdeći da ga tamo više nema. Tragom te informacije posetili smo Svinjarinu i potražili stećak – krstaču na mestu gde je godinama stajao, prkosio vremenu, ali ga tamo zaista nije bilo. Premda u nadležnim institucijama nemaju uvida u ovu situaciju, meštani Svinjarine i uprava Mesne zajednice navode da je krst „dislociran u obližnju šumu iz tehničkih razloga”. Međutim, dve čobanice odadoše kakvoj klimi smeta krstača, kazavši da nema smisla da „krstina stoji na uzvišenju jer je tako viša od susedne džamije, a tu je i sportski centar gde se deca igraju”.
Upravo su ovakvi oblici stećaka, krstača, najviše rasprostranjeni u ovom delu Hercegovine, ali ova nekropola nije uvrštena na listu nacionalnih spomenika, tako da o njima niko ne brine.

11uvwac.jpg

Poslednja izmena:
Значи без обзира на дугове из 41 год.и поново покушаног стварања дугова становништву се нико није светио и нису им села попаљена а они растерани:think:Некад сам у дилеми да ли да се дивим нама или да нас сажаљевам:dontunderstand:

Ко се не освети тај се не посвети.

A onom M.I.M.I. mogu da kažem da su se Kuljani koji su bili u ustašama jako dobro držali.
Brdo Gat su jedva srušili partizani i četnici združenim snagama.

E,posle ovakvog razgovora sa tipicnim predstavnikom jedne veroispovesti i sa slicnim predstavnicima hrvatskog naroda nije mi zao ni sto se Srebrenica desila,ni bilo koji drugi "izlet" Srba.
Brdo Gat su "jedva-nejedva" SRUSILI. Od kule su samo zidine ostale,i to mali broj koji se jedva primecuje.Kula je u Republici SRPSKOJ,ako Bog veliki da,uskoro nezavisnoj i suverenoj.Mozete da dolazite i crkavate tamo k'o slonovi,i samo to.Nije mi zao ni vasih zrtava,ni zena,ni dece.Prvenstveno,jer ih vama nije zao.Vi ne zelite da se sve zaboravi i da se vise nikad ne desi.To pokazujete svojom ne spremnoscu da priznate LICNE ZLOCINE.
I meni je DED pricao da su ih zvali muslimani,balije i ustase,dok su jos mogli da ih cuju.
Velicas ustastvo,nije ti krivo zbog zlocina pocinjenih u istoriji,ista si kao i svaki musliman i ustasa koji se pojavio na ovom forumu.

E,zbog ovoga smo mi Srbi ludi,uvek imamo vremena i zivaca za "bivse",doskorasnje krvnike.Oni nas nikad i ne posmatraju kao ziva bica.Takva im je ideologija kojoj slepo veruju.

Jos uvek cekam da se pojavi jedan koji nije--ISTI!!

Što ne pitate Tadeuša Mazovjeckog o zločinama u BiH, on je nakon Srebrenice dao ostavku na mjesto
UN-ovog specijalnog izvještača za ljudska prava. A sjećam se i njegovog statističkog izvještaja o
počinjenim zločinima U BIH : Srbi 84%,Hrvati 12%, Bošnjaci 4%.

Onoga što me nazvao balinkom moram malo informisati-edukovati. Balija je riječ iz našeg nam zajedničkog turskog perioda, a znači musliman-seljak,neobrazovan čovjek. Moji su preci bili u starom srednjovjekovnom gradu Ključu,nisu bili u toj kategojiji, a i da jesu - svejedno. Bilo je i kmetova, uglavnom srpskih seljaka, koji su radili na imanjima begova. Kasnije su, nakon agrarnih reformi, kmetovi dobili zemlju koju su obrađivali.

Srbi su prije ovoga rata imali projekat - Povratak Srba na Kosovo.
Pa su na Kosovo vraćali ,projektima zapošljavanje, i One Srbe koji su Kosovo vidjeli samo na TV.
I poslije ovoga rata su jedan dio svojih iz BiH uputili u Vojvodinu, valjda - povratak u Vojvodinu.
Evo su ostali i bez 'drugog oka u glavi' CG.
Tako da bi se zaista moglo desiti da , ako nastave sa glupostima, završe kao Beogradski pašaluk.
Pa da im se dovede kralj, već je Drapšković dovodio prestolonasljednika, ali nisu bili spremni.

Za razliku od Kosova, koje je Srbija samo na majicama koje nose, RS je entitet u Bosni i Hercegovini.
Usput - kažite Dodiku da se okani katastra.
Dosta je tuđeg već otišlo Srbima kroz agrarne reforme, i ostale projekte
- 'fabrike radnicima, zemlja seljacima'.

U Srbiji ima finih i pametnih ljudi, iskreno se nadam da će vas povući u pravom smjeru,
inače ćete opet dobiti po prstima, a Hrvati , čiji je Tuđman htio Bošnjake
'uljuditi u Evropu', će se 'uljuditi' U Balkan.
Jer tako mora biti..

Back