Neću o Srebrenici , pobili su tvoji sve muške glave , sem dječice uz materine skute.
Zločin je u Hagu, zbog broja žrtava i načina na koji je sproveden - okvalifikovan kao GENOCID.
Trebate se suočiti sa istinom , prvenstveno radi sebe samih.
Pobili su i u ovom ratu oko Gacka sve muškarce koji nisu otišli u zbjeg,
neke prvo zatvorili u logore , pa mučili, i na kraju ubili, Uz pomoć braće kalinovičke.
Nego - de da vidimo šta u miru radite.
Neka si šerifa Hrustanovića metnuo u Kuljane, tu si baš lijepo pokazao kako ti vaši srpski kuloari lažu.
Šerif Hrustanović je GAČANIN, sa višestoljetnim Gatačkim korijenima. Nije Kuljanin.
Čak je i prvi rođak njegovog oca (stric) studirao u Beogradu.
Ali tvojima je trebala satanizacija,pa su ga svrstali u Kuljane.
A jednom Kuljanina , čiji je otac imao učešće u NHD -
prije 2. svj. rata njegova politička stranka je bila u koaliciji sa hrvatskom HSS,
e njemu su srpski kuloari prišilu da je oceubica.
Valjda sinu ustaše nisu mogli oprostiti uspjeh u životu, iako je u vrijeme rata bio u Sarajevu,
SKOJ-evac i partizan, ideološki na suprotnoj strani od oca.
Vidiš kakve LAŽOVČINE imate u svojim redovima.
Samo me interesuje jesu li te laži proizvod dugih gorštačkih noći ili dokonih akademskih dana.
A onom M.I.M.I. mogu da kažem da su se Kuljani koji su bili u ustašama jako dobro držali.
Brdo Gat su jedva srušili partizani i četnici združenim snagama.
I da su , mislim sve sa ovih prostora , u 1. svj ratu zvali Bošnjaci.
To sigurno znam,pričao mi djed, kad su se vraćali vozom zajedno sa Mađarima,
u vozu im Mađari govorili - Hajvan Bošnjak - a oni odgovarali - Hajvan Madžar,basamaga Madžar
(to im je bila neka psovka).
U ovom ratu su Srbi napravili ratni igrokaz sa Hrvatima u Hrvatskoj, pa navalili na BiH - da relaizuju
ono što su pogodili u Karađorđevu. Teško da bi dugoročno apetiti bili zadovoljeni.
Vi međusobno volite da se nevolite.
A što i njihovi stradavaju - baš ih briga.
Pa pitajte Plavšićku, ona je bila spremna da žrtvuje koji milion Srba - da se srpska teritorija integriše.
A vama su Kuljani krivi zbog turskog zemana. Tu je bio Ključ, stari grad.
Tu su tvoji sunarodnici minaret džamije minirali 2002., 7 godina nakon što je rat prestao.
Pa tu je sve jasno. E da znaš, i ti i tvoji, sada imam pametnija posla ,
ali kad ostarim - otići ću u MOJU KULU FAZLAGIĆA, i tu provesti zadnje dane.
A kod nas nema prenošenja mošti.