izgled

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
inspirisana tenzijinim komentarom na drugoj temi

koliko izgled necijeg lica na prvi pogled utice na vas da osobu okarakterisete?

Utice ebiga..mislim, ne mogu samo lice da uocim odmah vidim frizuru, garderobu onaj brzi scan u sekundi kada upoznajem nekoga..al to je taj momenat,onda se odmah ukljucuje glas, govor, ponasanje..tek onda imam neku jasniju sliku, koja se ponekada promeni kada I ako tu neku osobu upoznam bolje..
Na poslu nam dnevno prodje 50 tak ljudi, cujem se sa isto toliko njih..I svi oni imaju neke epitete koje sam im dodelila iako ih licno ne poznajem, iako mozda nisu takvi I mozda mi ne bi bili takvi da ih znam u nekoj drugoj situaciji, na nekog drugom mestu..

...najcesce omasim...sklona sam da pomislim kako ljudi baby face-a dodju bas njanjanja kad ono...po pravilu opozitno...

...sama sam puno puta cula da mi je lice kao u dobrice...po cemu...pojma nemam...

...mimika, boja glasa, izbor reci, visina tona, mlataranje rukama, nacin odevanja, maniri ili nedostatak istih...tu nekako bolje procenim nego na osnovu crta lica,,,

Ne verujem u te procene po liku...iako ima dosta ljudi koji cene karakter po crtama lica i cak kazu da to rade jako dobro.

Ovako, po izgledu, mozes mnogo toga da zakljucis o osobi, ali sve to moze i ne mora da znaci.

inspirisana tenzijinim komentarom na drugoj temi

koliko izgled necijeg lica na prvi pogled utice na vas da osobu okarakterisete?

ja sam sklona tim karakterizacijam na osnovu face, ma koliko ne mora postojati uzrocno posledicna veza
jedino sto to ne "pravdam" onime "tanka usta-zloban covek", nego time prosto znam da ne volim da vidim tanke usne, prcast nosic, masnu kosu, pola tela u tetovazama, kvarne zube, pirsinge, dredove i sta ti ja znam, jer mislim da izabr da se tako izgleda govori o osobi nesto, a to nesto se meni ne dopada

Back