izgled vs profesija

gost 39034

Elita
Poruka
20.782
elem, MarinaC mi dade ideju, a i neke tekuce teme:
http://forum.krstarica.com/showthre...im-danas-3?p=25379784&viewfull=1#post25379784

da li mislite da postoje neke profesije gde je oblacenje zena prosto ukalupljeno, ili je to samo mistifikacija?
npr, ja vecinu doktorki koje srecem-sve su slicne Marini - stikla, nogica, dobra, uska suknja, fensi tasna, sredjena frizura uvek, ali uvek, brendovi...
zene koje srecem u nauci su ili nonsalantne, muskarace, ili opicene po stilu
zene profesorke-doterane, ali svedenije no doktorke i skomnijih robnih marki
moje tri najbolje prijateljice su upravo to-doktorka koja je otisla u nauku i vidi se neki mix gore navedenog na njoj, matematicarka-profesorka u gimnaziji koja je u fazonu poslovn-sportske elegancije i zena koja je doktorirala teorijsku fiziku u USA, radi u Svici i iz patika i farmerki ne izlazi a sisa se sama kod kuce-i upravo iz njihovih primera ja izgradih ovaj stav, za koji marina kaze da je pogresan...
a, vi?

meni su definitivno najodvratniji japiji i taj njihov način odevanja povezanih s tim njihovim poslovima, ma kakvi oni bili...taj tašna - mašna fazon...

I meni.
Na fakultetu je jedan asistent slika i prilika takvoga. Vecito u odelima, ustirkan, uglancan, nizak, a nosi one duuugacke cipele. Da mu se veze kanap za nos i vrh cipela (kao hipotenuza) bio bi kao jednakokraki pravougli trougao.

donekle da...al one šalteruše, dođe mi ponekad da ih zadavim kroz šalter...taj bezobrazluk i arogancija...

Znam o cemu govoris, nekada ni sharm ne pomaze protiv tog njihovog akumuliranog nezadovoljstva, arogancije i osionosti, sreca pa nisu sve takve i nisu uvek takve. A oblace se vrlo inventivno, vesto nalaze nacine da prikazu atribute kojima raspolazu. :)

А ко је Марина јер без тог сазнања не можемо да разговарамо.

Има везе, кад видите неку дрљаву фармацеуткињу, јавните :кисс:
Код лекара, ту знам баш различите, није брате правило, али може да има везе са оним јефтиним облачењем, има тема.
На Плавом мосту не знам да ли излазе клинке у пословним костимима, и онда брате, какво је то питање, на концу крајева :))

Marinu imas u linku below njenog imena
Marina je forumsica, doktorka po profesiji koja je, sudeci po slikama koje kaci, uvek doterana
pa, sam joj ja juce dala reputaciju-foru kako su sve doktorke napucane na isti nacin
pa, sam malo razmisljala o tome, plus na osnovu razgovora na tu temu koje stalno vodim sa svojom prijateljicom koja je lekar, ali se bavi naukom
i koja se slaze sa mnom u pogledu teme i stalno govori "jao kad sretnem one svoje sa faksa, a po nekim klinikama su, ja kao klosar pored njih, one sve ono doktorski napucane.."
i tako
udri..

Marinu imas u linku below njenog imena
Marina je forumsica, doktorka po profesiji koja je, sudeci po slikama koje kaci, uvek doterana
pa, sam joj ja juce dala reputaciju-foru kako su sve doktorke napucane na isti nacin
pa, sam malo razmisljala o tome, plus na osnovu razgovora na tu temu koje stalno vodim sa svojom prijateljicom koja je lekar, ali se bavi naukom
i koja se slaze sa mnom u pogledu teme i stalno govori "jao kad sretnem one svoje sa faksa, a po nekim klinikama su, ja kao klosar pored njih, one sve ono doktorski napucane.."
i tako
udri..
Сви лекари имају одвратан, нечитак рукопис, то важи за њих, то их прати, а за одевање - имам две другарице које су лекари и опседнуте су крпама, што би рекла моја баба. Раде, раде, раде, и онда се лече шопингом. И децу исто тако облаче, није проблем ако за џемпер клинкици од 4 године дају по 600€.
Можда има везе тај стрес на послу и купохоличасртво. Као молери и алкохол, треба им да се прочисте. За адвокате важи да се добро облаче или за архитекте, док ИТ зависи где раде, па не можеш увек да провалиш гикове :)) Може да ради у Влади и да се облачи у троделно одело, или да ради у Мајкрософту Србија и да носи бермуде и сандале, а иста професија је у питању.
Моја сестра се бави науком и увек је посвећено водила рачуна о томе како ће да изгледа и опседнута је исто куповином.
И све њене колегинице на факсу су у том фазону, неговано, сваког дана купимо себи неку прњу :)))
Али научница је и Србијанка Турајлић, па шта ту видимо?
Има везе са струком, ал не бих генерализовао.

Сви лекари имају одвратан, нечитак рукопис, то важи за њих, то их прати, а за одевање - имам две другарице које су лекари и опседнуте су крпама, што би рекла моја баба. Раде, раде, раде, и онда се лече шопингом. И децу исто тако облаче, није проблем ако за џемпер клинкици од 4 године дају по 600€.
Можда има везе тај стрес на послу и купохоличасртво. Као молери и алкохол, треба им да се прочисте. За адвокате важи да се добро облаче или за архитекте, док ИТ зависи где раде, па не можеш увек да провалиш гикове :)) Може да ради у Влади и да се облачи у троделно одело, или да ради у Мајкрософту Србија и да носи бермуде и сандале, а иста професија је у питању.
Моја сестра се бави науком и увек је посвећено водила рачуна о томе како ће да изгледа и опседнута је исто куповином.
И све њене колегинице на факсу су у том фазону, неговано, сваког дана купимо себи неку прњу :)))
Али научница је и Србијанка Турајлић, па шта ту видимо?
Има везе са струком, ал не бих генерализовао.
:ok:
Uvek sam se pitao kako jedni drugima te zvrljotine uspevaju da desifruju, i bojim se da ce to ostati enigma za mene. :lol:

Ja sam domacica :zarozana:

pa, domacice/mlade mame vise nisu zarozane
naprotiv
imaju uniformu koja je u trendu-plisana trenerka (roze/bordo/eventualno siva), fensi patikice (moguc stras), dekolte na izvolte (nabujao usled dojenja), ispeglanu kosu (moz pokupljena u rep) i obicno se takmice cija su kolica bolja :lol:
barem takve mame/domacice ja srecem u parku

Back