cica gorio
Zainteresovan član
- Poruka
- 189
Kome ne treba stan taj ga uglavnom proda, koliko ja znam 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kome ne treba stan taj ga uglavnom proda, koliko ja znam![]()
Sto se tice provere, to se, koliko znam, svgde u svetu radi. Ali to je u svetu. Tamo postoje zvanicni kanali preko kojih se izdaje stan i potpisan ugovor garantuje odredjena prava i obaveze i tebi i njima. Ovde se stanovi izdaju na divljaka. Tako da ne znam sve i da trazis dokaz o zaposlenju kako to mozes posle da iskoristis ako ne izdajes stan legalno.
Sto se tice studentske stipendije, ja ne znam ni za jednu koja dozvoljava da se uz nju primaju i druge stipendije. Po pravilu moras da prihvatis jednu i odbijes ostale.
Naravno da je tvoja imovina tvoja, bez obzira sto je nisi zaradila. Medjutim, bezobrazno je od tebe da procenjujes ko je sposoban a ko nije, kada to sto imas nisi sama stekla.
Pa ja sam već nasledila, tj. nisam čak ni nasledila, pravnim poslom mi je preneto vlasništvo. A čak i da sam nasledila evo ti dokaza da je to apsolutno ravnopravan način sticanja svojine.
nije sija nego vrat. poklonjeno ti je kako god okrenes. palo s neba...ima jos izraza. u svakom slucaju nema veze sa tvojom 'sposobnoscu' (pri tom mislim na sposobnost na koju svi drugi ljudi planete misle - sem tebe).![]()
Znaci, na prevaru primas stipendije. Da li je to ona "sposobnost" o kojoj govoris? (Glup je ko je posten, itd?)
Naravno da mozes da trazis da ti pokazu odakle ce da placaju (ja sam mislila da se to vec radi? Mojoj drugarici su itekako trazili). Ti mozes da odlucis kome da izdas a kome ne i ne moras nikome da objasnjavas svoju odluku. Nije u tome stvar.
Stvar je da je imanje ili nemanje stana danas u Srbiji najmanji pokazatelj necije sposobnosti. Isto vazi i za zaposlenje. Ne kazem, ima ljudi koji i zarade stan u znoju lica svog i pronadju dobar posao na osnovu svojih sposobnosti. Ali je isto tako cinjenica da je veliki broj ovdasnjih ljudi stan ili dobio od roditelja, ili otkupio za bedne pare devedesetih, ili na neki drugi nacin koji vise govori o sreci i spletu okolnosti nego o sposobnosti. Sto se tice zaposlenja, da ne pominjemo veze i vezice i kupovinu radnog mesta i ostala sr.anja koja se desavaju u Srbiji.
Ako ti licno ne pripadas nijednoj od ovih grupa, drago mi je, ali da ne vidis kako stvari stoje u drzavi to mi nije jasno. Podsetilo me na sefa moje drugarice koji je nedavno odvalio da svako u Srbiji moze da nadje posao i bolje placen nego njegov, samo su ljudi lenji. A covek pritom radi u drzavnoj sluzbi decenijama i ima platu preko 100 000 din.
Za te matorce mi je jos nekako i jasno, mozgom su jos uvek u 1973. Ali ne mogu da razumem da neko mlad kao ti (pretpostavljam da si mlada, rekla si da si student) ne kapira gde zivimo.
Jednostavno, stan, posao i obezbedjenost su u trenutnoj situaciji (koja traje vec dosta godina) generalno vise stvar okolnosti nego necije sposobnosti i zalaganja. Uvek ima izuzetaka, ali za vecinu vazi ovako.
Kome ne treba stan taj ga uglavnom proda, koliko ja znam![]()