Izdavanje licne karte pre ili posle isteklog roka

Interceptor66

Početnik
Poruka
19
Imam jednostavno pitanje na koje nisam uspeo da nadjem jasan odgovor na "mrezi" pa mozda neko do forumasa ima znanje i iskusto koje bi mi pomoglo.
Da li je moguce izvaditi novu licnu kartu na primer tri meseca pre nego sto istekne rok ili eventualno tri meseca kasnije?
Da li postoji neki zakonski okvir koji definise koliko pre (ili kasnije) se moze zameniti licna karta.

Hvala unapred

I.

30 dana pre isteka i 15 dana posle isteka.

Njihov rok da ti izdaju novu je 15 dana, ali dobijaš papirnu potvrdu odmah čim predaš.

Teorijski gledano, ako te pandur baš hoće zezati, može da ti piše prijavu već prvi dan nakon što istekne, tako da je najbolje da predaš zahtev 25-30 dana pre nego što istekne.
Hvala na odgovoru.
Moj problem je sto nisam u mogucnosti da budem u Srbiji jedno 3 meseca pre ili dva nakon sto bi trebalo da istekne LK pa bih da to uradim u skladu sa tim ogranicenjem.
Ne menja mi mnogo dan ranije ili 30 dana.

Imam jednostavno pitanje na koje nisam uspeo da nadjem jasan odgovor na "mrezi" pa mozda neko do forumasa ima znanje i iskusto koje bi mi pomoglo.
Da li je moguce izvaditi novu licnu kartu na primer tri meseca pre nego sto istekne rok ili eventualno tri meseca kasnije?
Da li postoji neki zakonski okvir koji definise koliko pre (ili kasnije) se moze zameniti licna karta.

Hvala unapred

I.
Nedavno vadio lk,2 mjeseca prije isteka.

Hvala unapred

I.
Trebalo bi bar 150-ak dana predati za zamenu.Kod mene su trazili nekima u policiji da pisu neke izjave,sto nisu na vreme promenili dokumenta.Mislim da je to ko je premasio mesec dana.

auuuuu, ja necu da pricam sta sam ja sve radio....
Znaci uzas, vojna blokada usred rata, 1998 oni u slemovima ja mu dajem domsku knjizicu , zato sto nam je receno da vazi kao prijava boravka, a uzeli mi u biblioteci licnu kao garanciju za knjigu...

On slem, metak u cevi , i jos dvojica, odmah silazi sa busa, bubanj potok, postrojavanje ispred busa, ja mu otvoreno kazem sta jeste, on me gleda vidi facu , i kaze , bre nisi normalan, ratno stanje, ti mi dajes domsku sa vrljavim pecatom umesto licne...
Ja mu kazem razumem te potpuno , ako mora teraj me u vojni zatvor, do sutra popodne ce se valjda razjasniti...on kaze, e kad bi tako bilo u vojnom zatvoru...nego jel ovo sve istina, ja kazem jeste, e onda idi sad kad te pustim i odmah trazi u biblioteci licnu i nemoj vise usred rata bez dokumenata....domska se tu nista ne racuna...

Verovatno me i znao , ko ce ga znati....

Back