Truman
Elita
- Poruka
- 23.800
Evo jednog mesta gde bismo mogli da pišemo o tome šta mislimo o kojim izdavačima, da pohvalimo ili iskritikujemo, a možda i da preporučimo neko novo izdanje koje nam se dopada...Nemam tako dobar pregled naših savremenih izdavača ( pošto do sada većinom uzimah knjige iz biblioteke ), al da probam da načnem temu...
Laguna - naš najveći izdavač, stvarno su mnogo komercijalni al umeju da izdaju i najbolje žanrovske pisce a ponekad i neki klasik ( priče Ive Andrića u više delova ). Stekao sam utisak da ih drugi izdavači ne mirišu preterano.
Od mene imaju plus što su izdali dve knjige Rajmonda Čendlera, nadam se da će nastaviti sa prevodima...
Paideia - imam utisak da izdaju kvalitetne pisce ( savremene pogotovu ), mada budžet verovatno pune Paulom Koeljom pošto su valjda njegov ekskluzivni izdavač
Usput, kako se zove onaj njihov glavni urednik ili vlasnik, visok stariji čovek? Ima neku harizmu dok priča...
Ukronija - veoma mali izdavač, volim ih jer izdaju oblasti iz ezoterije i sličnih oblasti...
Dereta - oni valjda kao i Paideia spadaju u ozbiljnije izdavače
ne mogu trenutno da se setim više...
Koje izdavače najviše cenite ( ako ih uopšte ima ), koje najmanje? Kako cenite stanje na našem tržištu itd...
tema me zanima, a nemam profesionalne veze sa istom pa se nadam da ima upućenijih...
Laguna - naš najveći izdavač, stvarno su mnogo komercijalni al umeju da izdaju i najbolje žanrovske pisce a ponekad i neki klasik ( priče Ive Andrića u više delova ). Stekao sam utisak da ih drugi izdavači ne mirišu preterano.

Paideia - imam utisak da izdaju kvalitetne pisce ( savremene pogotovu ), mada budžet verovatno pune Paulom Koeljom pošto su valjda njegov ekskluzivni izdavač

Ukronija - veoma mali izdavač, volim ih jer izdaju oblasti iz ezoterije i sličnih oblasti...
Dereta - oni valjda kao i Paideia spadaju u ozbiljnije izdavače
ne mogu trenutno da se setim više...
Koje izdavače najviše cenite ( ako ih uopšte ima ), koje najmanje? Kako cenite stanje na našem tržištu itd...
tema me zanima, a nemam profesionalne veze sa istom pa se nadam da ima upućenijih...