Izdaja

Ne moram ja nužno da budem majka da bih znao šta one mogu osećaju. Možda se bavim psihologijom porodice pa su mi ove teme bliske? :D Ali OK...ajde da vidimo stavove drugih ljudi...
ma, naravno, malo sam se nasalila na temu majcinstva-najkomplikovanijeg osecaja na svetu :lol:
uostalom, i roditeljstvo je samo po sebi izdaja
izdaja objektivnosti :)

to je tako samo iz tvog ugla :lol:
ja, na primer, u ovom trenutku radim nesto vrlo, vrlo vazno vezano za svoj posao
nesto od cege ce zavisiti moj zivot i egzistencija naredne cetiri godine
da li ja time sto postujem na ovoj temi i razmisljam intenzivno o necemu drugom u trenutku kada se radi o mojoj buducnosti izdajem svog poslodavca, onoga ko mi daje platu, sebe?

je, je..opravdanja i ekskjuzis..bla bla..IZDAJA!
je to.

drugo ime nemamo..za sada..

i kako to misliš "iz tvog ugla"..?

Moja glava je uglasta?
Imam neki..mrtav ugao možda?

Vidi ovako, ovo bih da podvučem: mja glava je sferična i misli lete kružno kao motor po zidu smrti. dakle nadam se da sam jasan.
Kako bi to bilo da mi se misao zabije u neki ugao?

Ljudi ponekad očekuju previše od drugih ljudi.
U slučaju da ne ispunite njihova očekivanja, mogu vas prozvati izdajnikom.
Jesam bila izdana u životu, bolelo me je, ali sada pošto ne očekujem puno od drugih, ne obraćam pažnju.

mozda ne iz nase perspektive, ali iz necije sigurno jesmo
bas svako od nas
jednog lepog dana odes od kuce, jer si sad vec veliki-roditelji ce sigurno u dubini duse to osetiti kao neku malu izdaju
prestanes da volis nekoga, lepo i kulturno to kazes i odes dalje-o, taj ce ipak to shvatiti kao izdaju
najdes bolji posao i obavestis sefa da ides-definitivno je izdaja u pitanju, ako se on pita
ispred nosa ti kupe cipele na rasprodaji, bas tvoj broj-zivot te je definitivno izdao
izdaja je svuda oko nas
samo je pitanje da li ces je tako nazvati

Da bi izdaja bila izdaja na relaciji međuljudskih odnosa u bukvalnom smislu, čini se da treba prvenstveno da sadrži elemenat izdaje samog sebe,
a u datim primerima, to je samo put razvoja koji zahteva neminovne promene.

Osim toga, reč izdaja uglavnom označava konkretno, npr: odavanje poverljivih informacija ili tajne drugim osobama, ostavljanje osobe ili skupine na cedilu..
Znači, jasno je šta se htelo reći, nekome si potreban i to prema dogovoru, obavezi koju imaš i tebe nema, nestaneš bez prethodne najave i sl.

Poslednja izmena:

Back