Izbušila glavu da se reši depresije

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.659
Žena koja je iscrpela sve druge mogućnosti lečenja svoje depresije tvrdi da joj je život postao beskrajno bolji otkako joj je u lobanju ugrađena implant veličine kutija šibica.

Imati rupe u lobanji i električne žice povezane direktno sa mozgom zvuči kao zastrašujuća ponuda za većinu ljudi, ali za Saru, 36-godišnju ženu koja se godinama borila sa depresijom, to je bio očajnički pokušaj da se vrati na normalan život.

Godinama se borila sa teškom depresijom, a svi drugi tretmani, uključujući antidepresive i elektrokonvulzivnu terapiju, nisu uspeli.

Sve je bilo bolje od mraka koji je iskusila, a ugradnja implanta se pokazala kao dobitna kombinacija, jer je sada više od godinu dana bez depresije.

processor-g805f34876_1280-750x500.jpg

„Istrošila sam sve moguće opcije lečenja“, rekla je Sara za BBC. „Moj svakodnevni život je postao toliko ograničen. Svaki dan sam se osećala mučeno. Jedva sam se kretala ili bilo šta uradila. Kada sam bila u dubini depresije sve što sam videla je ono što je bilo ružno.”

Ali kada je implantat prvi put uključen, sve se promenilo. Sve je počelo jednodnevnom operacijom koja je uključivala bušenje rupa u lobanji kroz koje su električne žice bile povezane direktno sa mozgom. Jedinica koja je sadržavala bateriju i generator pulsa bila je uvučena u kost, tačno ispod skalpa.

„Pronašli smo jednu lokaciju, a to je oblast koja se zove ventralni strijatum, gde je stimulacija dosledno eliminisala njeno osećanje depresije“, rekla je istraživač dr Ketrin Skangos. „Takođe smo pronašli područje moždane aktivnosti u amigdali koje je moglo da predvidi kada su njeni simptomi najteži.

Sarin implantat je tehnički uvek uključen, ali stalno prati njenu moždanu aktivnost i isporučuje električni impuls samo kada oseti da joj je potreban. Žena kaže da ne može da oseti impuls, ali generalno može da kaže da se to dogodilo u roku od 15 minuta, jer se zbog toga oseća budnije, energičnije i pozitivnije.

sa.jpg

Ја као стари, олињали депресивац вам кажем......нема тог импланта који ће вам помоћи осим лека и оног који вам лично БОГ угради у душу. Било директно било преко неког Светитеља. Нпр. у мом случају Св. Василија Острошког.

Ја као стари, олињали депресивац вам кажем......нема тог импланта који ће вам помоћи осим лека и оног који вам лично БОГ угради у душу. Било директно било преко неког Светитеља. Нпр. у мом случају Св. Василија Острошког.
Moraš prvo da probaš Neuralni Stimulator™

Žena koja je iscrpela sve druge mogućnosti lečenja svoje depresije tvrdi da joj je život postao beskrajno bolji otkako joj je u lobanju ugrađena implant veličine kutija šibica.

Imati rupe u lobanji i električne žice povezane direktno sa mozgom zvuči kao zastrašujuća ponuda za većinu ljudi, ali za Saru, 36-godišnju ženu koja se godinama borila sa depresijom, to je bio očajnički pokušaj da se vrati na normalan život.

Godinama se borila sa teškom depresijom, a svi drugi tretmani, uključujući antidepresive i elektrokonvulzivnu terapiju, nisu uspeli.

Sve je bilo bolje od mraka koji je iskusila, a ugradnja implanta se pokazala kao dobitna kombinacija, jer je sada više od godinu dana bez depresije.

i sad bi mi svi trebali da stajemo u red za da i nama ugrade te zice pa da zivimo u raju ?
Providna chip-propaganda ko celofan. Nece im uspeti.

zamisli da ti probuše lobanju sa burgijom i gurnu žicu!?!?!?
Eto, otuda kapiram da pokazujem znake traumatofobije, na krv se onesvešćujem, gade mi se otvorene rane toliko da to prevazlazi normalnost, a to... preskačem deo filma o Hanibalu kad onom liku secka mozak...
Najjače je da mozak ne oseća bol, ali... zna.
Fuj, otvorena glava... Dalje ga bilo, a i to sa depresijom, pa je l to stvarno vodi tome da neki požele strano telo u glavi?

Ludilo!

Eto, otuda kapiram da pokazujem znake traumatofobije, na krv se onesvešćujem, gade mi se otvorene rane toliko da to prevazlazi normalnost, a to... preskačem deo filma o Hanibalu kad onom liku secka mozak...
Najjače je da mozak ne oseća bol, ali... zna.
Fuj, otvorena glava... Dalje ga bilo, a i to sa deoresijom, pa je l tp stvarno vodi tome da neki požele strano telo u glavi?

Ludilo!
potpuno te razumem, imam slične reakcije osim ako je neko bitan u pitanju i tada mi ništ ane smeta nego gledam kako da pomognem.

Back