Izbor zivotnog partnera?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta ne razumes?
Mozes da odbijes da lecis bilo kog pacijenta, niko te ne pita razlog, samo moras da ga "preporucis" tvom kolegi. Znaci nisi ostavio pacijenta prepustenog samom sebi, nego si ga "usmerio" kod kolege koji zeli da ga prihvati. Razlog moze da bude poptuno licne prirode. Ja nisam to nikada uradila, ali znam dvoje starijih kolega koji jesu. I zbog razloga koji jesu, potpuno ih opravdavam u ta dva pojedinacna slucaja.

Nema veze s temom, ali eto objasnjenja.

...e, sad shvatam šta si mislila! Ovi naši lekari ovde ne smeju da odbiju nikog ( pacijent je pacijent) a odbili bi ih sve!A kako te izleče- to ne pitaj! Zdravstvo ti je ,Leno, u zemlji Srbiji strašno- ajd' što su ti lekari kvazi- stručnjaci, nego su i prepotentni. Ti si bar tamo negde lekar kog, sigurna sam, pacijenti i cene i vole! To se ovde retko nalazi!

Oprostite sto skrecem s'teme ali moram

Poznajem i ja jednu KRAVU pedijatricu ovde u Italiji koja ima problem sa prihvatanjem stranaca pa zavrce oci i kada im vidi bolesno dete,nakon tri dana telefonskih konsultacija kaze pa nije mu nista,daj mu paracetamol i to dete drugu vece zavrsilo u bolnici sa mnogooooooo komplikacija......:evil::evil::evil:
Takvima kao ovoj i bilo kojim drugim dr koji biraju ovog cu leciti a ovoga necu treba iz istih stopa uzeti diplomu!!!!!!!!!!!!!
Ma to nisu ni doktori NE ZASLUZUJU JEDNU TAKVU LEPU TITULU!!!!!!!!

Elleonora ocigledno nisi shvatila. Bolje je da lekari imaju mogucnost da odbiju pacijenta (a da pri tom moraju da ga "usmere" na drugog kolegu). Pacijenata ima svakakvih, i ovde lekar ne moze i ne sme da ima stav prema pacijentima, nego mora strpljivo da odgovara na pitanja, da ponudi vise opcija tretmana i da pacijentu mogucnost izbora, a pri tom predoci i nezeljena dejstva i beneficije potencijalnog tretmana istovremeno....itd..). I nije to tako kako ti zamisljas "Ovaj mi se ne svidja, ajd ti kod drugog"...pa onda pet puta dnevno tako....To ljudi koriste u redjim slucajevima napasnih pacijenata...Na taj nacin lekar je psihicki spreman za druge pacijente,a pacijent je dobio odgovarajuce lecenje kod drugog lekara. Svi sretni i zadovoljni. I ovde pacijenti biraju kod koga ce da idu, i ako te ljudi ne biraju, lako ostajes bez posla (nista se ne podrazuemva i broj pacijenata nije sudbinski predodredjen).

Ja mislim da je to jako dobro...Lekar nije sudbinski odredjen nikome, eto kao na primer zivotni saputnik (to da ne bude da se ne drzim teme:lol:)

...e, sad shvatam šta si mislila! Ovi naši lekari ovde ne smeju da odbiju nikog ( pacijent je pacijent) a odbili bi ih sve!A kako te izleče- to ne pitaj! Zdravstvo ti je ,Leno, u zemlji Srbiji strašno- ajd' što su ti lekari kvazi- stručnjaci, nego su i prepotentni. Ti si bar tamo negde lekar kog, sigurna sam, pacijenti i cene i vole! To se ovde retko nalazi!

Zato sto se ovde ljudi ne otimaju da studiraju medicinu, jer je preskupa i mnogo se radi. A u Srbiji ljudi upisuju apsolutno nesvesni sta upisuju i koju tezinu i odgovornost to nosi.
Ali bice bolje. Nadamo se da ce uvesti CME, obavezne licence, obavezna usavrsavanja jer se lekari razumeju u sve osim u medicinu (cast izuzecima), bave se politikom i nekim stranackim odborima, lece koga kako hoce bez utvrdjenih standarda, protokola...

Ali ja sam pozitivac i verujem da ce se jednom i u Srbiji uvesti red u to polje.:lol:

Nije nam sudbinski valjda da imamo lose zdravstvo (i opet se drzim teme) To se moze menjati, radom, voljom i trudom.

Mrzi me da citam sve,spava mi se...samo me zanima kako ste stigli od izbora zivotnog partnera do lekara....?

Pocelo je negde na petoj strani od loseg pokusaja objasnjavanja veze izmedju kongenitalnih anomalija i sudbinskog izbora partnera... A mozda je pocelo i od ranije, al ja sam tu uhvatila konce. Sad je vec mnogo zanimljivo postalo, ali bitno je da se drzis teme.:hahaha:

Elleonora ocigledno nisi shvatila. Bolje je da lekari imaju mogucnost da odbiju pacijenta (a da pri tom moraju da ga "usmere" na drugog kolegu). Pacijenata ima svakakvih, i ovde lekar ne moze i ne sme da ima stav prema pacijentima, nego mora strpljivo da odgovara na pitanja, da ponudi vise opcija tretmana i da pacijentu mogucnost izbora, a pri tom predoci i nezeljena dejstva i beneficije potencijalnog tretmana istovremeno....itd..). I nije to tako kako ti zamisljas "Ovaj mi se ne svidja, ajd ti kod drugog"...pa onda pet puta dnevno tako....To ljudi koriste u redjim slucajevima napasnih pacijenata...Na taj nacin lekar je psihicki spreman za druge pacijente,a pacijent je dobio odgovarajuce lecenje kod drugog lekara. Svi sretni i zadovoljni. I ovde pacijenti biraju kod koga ce da idu, i ako te ljudi ne biraju, lako ostajes bez posla (nista se ne podrazuemva i broj pacijenata nije sudbinski predodredjen).

Ja mislim da je to jako dobro...Lekar nije sudbinski odredjen nikome, eto kao na primer zivotni saputnik (to da ne bude da se ne drzim teme:lol:)

Doktorica u Italiji se u čudu našla kad sam je zamolila da mi da inekciju(jer sam bila bolesna naravno;) )...
Žena mi kulturno kaže:"Ne, vama će pomoći ovi lekovi, to nije potrebno."... kada sam je opet zamolila... žena me je u čudu pitala:"Zar vama u Srbiji dr. prepiše inekcije ako ga zamolite?"... ja joj rekoh istinu, da je tako... ostade žena zbunjena...:eek: i šokirana, kako naši lekari za svaku prehladu ti prepišu inekcije...

P.S. Znam da se kaže injekcija ali mi to NJ nekako fuj...:D:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back