Izbor za top-listu najuticajnijih dela svetske književnosti u poslednjih 200 godina!

.. pa .. i biblija u zadnjih 200 godina .. vjerojatno drži jedan rekord .. vjerojatno nikad .. nijedna knjiga .. u 200 godina .. nije pala po utjecajnosti .. toliko ..
.. gotovo sa zvijezda .. u govna .. .. iako je pad bio .. i ne tako kratak .. dante je živio sasvim davno .. a i renesansa slavi 500ti rođendan ..

.. mislim da grešiš ..
.. upravo u zadnjim .. decenijama .. uticaj biblije vidno ojačao ..
.. imaš čitav jedan talas .. antibiblijske književnosti ..

.. a j ebiga .. pojava svakog .. anti-nečega .. ukazuje da postojeći značaj .. tog nečega ..

Moram se sloziti da je Biblija ostavila oogroman uticaj u ovih 200 godina,no nije kao pre 400 godina,ipak slabi sa vremenom.Za bibliju vazi da je ona zbirka hriscanskih tumacenja jevrejskih interpetacija sumerskih bajki.
Ja bi predlozio ,,Postanak vrsta'' od Darvina,to je knjiga koja je ostavila veliki trag u nauci,i koja je stvorila sukob ,,kreacionisti vs evolucionisti,,
Sidarta od Hermana Hesea se isto tako moze uvrstiti :)

Moram se sloziti da je Biblija ostavila oogroman uticaj u ovih 200 godina,no nije kao pre 400 godina,ipak slabi sa vremenom.Za bibliju vazi da je ona zbirka hriscanskih tumacenja jevrejskih interpetacija sumerskih bajki.
Ja bi predlozio ,,Postanak vrsta'' od Darvina,to je knjiga koja je ostavila veliki trag u nauci,i koja je stvorila sukob ,,kreacionisti vs evolucionisti,,
Sidarta od Hermana Hesea se isto tako moze uvrstiti :)

Mozes da ne volis Bibliju,ali Biblija se pise velikim pocetnim slovom,bas kao i naziv svake druge knjige.
Mozda se nisi dobro izrazio,ili si samo prepisao tudji stav,ali Biblija nije hriscansko tumacenje ovih ili onih bajki.Mada ima veze sa tim da je Biblija,dakle oba zaveta,cist plagijat i prepisivanje mitova i legendi ranijih religija i kultura.Najvise Sumera i Egipta,pa ponesto iz Gilgamesa i sl.
Sve religije samo prepisuju od onih starijih.

Back