ИЗБОР ЗА ПРЕДСЕДНИКА ЕВРОПСКОГ МАЈКРОСОФТА

Одлучио Бил Гејтс да организује конкурс за избор новог председника европског огранка Мајкрософта. У огромној спортској дворани скупило се 5.000 кандидата, међу којима је и Пера Петровић, погадјате - Србин.

Гејтс захвали свим кандидатима што су се пријавили, али одмах замоли све оне који не познају програм Јава 8000 да напусте испит. 2.000 кандидата устаје и излази из дворане. Пера Петровић размишља: „Па не знам бас тај програм, али шта могу да изгубим ако останем – ништа! Што да не покушам?!" И остаје у сали.

Бил Гејтс затим замоли да сви који никада нису руководили тимом од најмање 100 људи устану и изађу. Још 2.000 кандидата устаје и излази. Пера Петровић опет размишља: „Ја никад нисам био шеф ником осим себи, али шта могу да изгубим ако останем? Шта може да буде?" И опет остане.

Тада Бил Гејтс замоли све који на факултету нису имали просек 9,80 или више да напусте испит.
500 људи излази, али Пера Петровић шапуће сам себи: „Ја сам имао једва довољан успех у средњој а факултет нисам ни уписивао, али шта могу да изгубим ако останем?" И опет остане у дворани.

Бил Гејтс на крају замоли да сви кандидати који не говоре реторомански устану и напусте испит. Још 498 људи одлази.
Пера Петровић размишља: „Не знам ни где се говори тај ретард романски, али бас нецу да идем. Шта могу да изгубим ако останем?"
И остане на свом месту.
У соби је поред Пере још само један кандидат.
Сви остали су отишли.
Бил Гејтс им прилази и каже: „Ви, очигледно, једини говорите реторомански. Јел' могу да вас чујем како разговарате на том језику."

Пера Петровић се мртав хладан окреће према другом кандидату и пита: „Како си, дРкаџијо?"
Други кандидат му мирно одговара: „Једи гоВна, сељачино, пиЗда ти материна!"

Back