Избор вртића

• Začetnik teme Začetnik teme Vexy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Citala sam tu malu knjizicu IQ deteta briga roditelja, dobih od jedne vaspitacice na uvid. Od druge sam se dokopala materijala sa seminara. Iako vecina vrrtica ne radi po NTC programu roditelji mogu sami da rade sa decom kod kuce. Kao sto rekose Neizreciva i NChild ima toga na netu samo treba traziti.
Ako budete resavali zagonetke sa svojom decom ucinicete im veliku uslugu, za to je potrebno funkcionalno znanje.

Na faksu za vaspitacice predaju o montesori i ntc metodi (dve poznanice to studiraju), samo je pitanje sta nas drzavni plan i program mudruje o razvoju dece, i da li su vaspitacice same spremne da rade nesto od tog programa, pored propisanog (mislim na drzavne vrtice). Kada sam prosle godine, cini mi se, procitala u novinama da se razmatra neki ruski metod o razdvajanju decaka i devojcica po grupama slog me opalio!

z:) ja se osecam kao losa majka sto moje dete tako malo mora u vrtic, da ikako mozemo ostala bih jos koju godinu sa njim...

Sta da ti kazem moj stariji je sa 11 mjeseci posao u jaslice, nije bilo lako, mislim meni nije bilo, on se za divno cudo bas lepo prilagodio ali nisam imala drugo resenje..... mladjeg srecom jos nismo dali u vrtic za sada ga cuva teta mada planiramo mozda na ljeto da pokusamo. odvajanje nikada nije lako imalo djete 1.2.3 ili 4 godine :)

Citala sam tu malu knjizicu IQ deteta briga roditelja, dobih od jedne vaspitacice na uvid. Od druge sam se dokopala materijala sa seminara. Iako vecina vrrtica ne radi po NTC programu roditelji mogu sami da rade sa decom kod kuce. Kao sto rekose Neizreciva i NChild ima toga na netu samo treba traziti.
Ako budete resavali zagonetke sa svojom decom ucinicete im veliku uslugu, za to je potrebno funkcionalno znanje.

Na faksu za vaspitacice predaju o montesori i ntc metodi (dve poznanice to studiraju), samo je pitanje sta nas drzavni plan i program mudruje o razvoju dece, i da li su vaspitacice same spremne da rade nesto od tog programa, pored propisanog (mislim na drzavne vrtice). Kada sam prosle godine, cini mi se, procitala u novinama da se razmatra neki ruski metod o razdvajanju decaka i devojcica po grupama slog me opalio!

???? Boze sacuvaj sta sve ljudima ne padne na pamet, znaci vracamo se u srednji vjek, bas me zanima koliko roditelja bi upisalo svoje djete u takav vrtic.

Sta da ti kazem moj stariji je sa 11 mjeseci posao u jaslice, nije bilo lako, mislim meni nije bilo, on se za divno cudo bas lepo prilagodio ali nisam imala drugo resenje..... mladjeg srecom jos nismo dali u vrtic za sada ga cuva teta mada planiramo mozda na ljeto da pokusamo. odvajanje nikada nije lako imalo djete 1.2.3 ili 4 godine :)

slazem se, mozda ce sada biti za njega lakse, stariji je krenuo sa 3 god i bas je patio i nikada i nije voleo da ide...

kada bi bio na glasu kao uspesan- dosta

u engl. su popularne katolicke skole, znam dosta zena koje su promenile veru samo zbog skole
I kod mene su popularne jer su besplatne i ne propagiraju satanisticke vrednosti deci i ne vaspitaju ih da budu budale sa limenkom piva koje podriguju na sofi ispred tv-a.
Meni nekad padne mrak na oci kada vidim kako svet obrcu naopako i tacno mi dodje da se preobratim, ali necu, ne mogu da zazmurim na sve gadosti koje je cinila ta crkva i koje i danas cini. Necu i ne mogu da zmurim... ali kod nas u gradu postoji jedna privatna skola koju zovu onako generalno Hriscanska skola, za sve Hriscane i ta je okej,a li je privatna, znaci placa se. Nije neka nedostizna cena, razmisljam da prebacim tamo svoje decake.

Mi nikad nismo razmišljali o državnom vrtiću, tako da smo privatni birali na osnovu i lokacije i utisaka i govorkanja svakakvih, NS nije velik tako da svašta možeš da čuješ :) Forumi postoje hvala bogu i može se lepo raspitati.

Back