Izbor oko novog PC-a

Ovakvi podatci nam ništa ne kaže koja je matična ploča, memorija, ssd, napajanje....

Matična ploča: AM3+ FX VGA CPU, DDR3/SATA2/LAN/5.1

Memorija [TABLE="width: 580"]
[TR]
[TD="class: gray, width: 130"][/TD]
[TD="class: gray, width: 270"] 8GB
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: white, width: 130"] Kapacitet hard diska [/TD]
[TD="class: white, width: 270"] SSD 120GB + HDD 1TB
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Napajanje 500W Active PFC/12cm Fan

Hello dragi ljudi it's me again :) , odlucio sam da uzimam novi kompjuter , razmisljao sam o ovoj opciji

http://emmi.rs/emmi-konfiguracije-altos-aqua.11.html?productId=58676

Da li bi vi za ove pare uspeli da sklopite nesto bolje ? Sa ful kucistem i svim?

Hvala unapred na odgovorima!

Bolje za te pare da uzmes nesto bolje, ili ustedis.
Ili jednostavno ulozis u sebe. Upises nesto i sl. tnx man i drugi put :)
nemoj mi reci da ti nisam rekao kada ti oboli komp od virusa kao i meni. Da san znao za aviru pa ne bi ja prosipa` caj po tastaruriz:mrgreen::deda:

Zašto je teško razumeti, kada neko u nečemu uživa iako je glupost za druge.

Ispod stola mi rade tri mašine koje imaju veću vrednost od automobila koji posedujem. :D
Svakom svoje bitno da je srećan s`time, dečko sigurno na drugu stranu ne ciba lovu kao neko za patike od € 160.-, neka ga odjbt te bre.

Hvala hvala , nemam gde vise da ulazem u sebe, imam okej posao , mada sam primetio da ova graficka od 1gb DDR5 jedva zavrsava posao :) , ova opcija mi se cini najpovoljnije ,mada ko zna kakav ce biti Ryzen.
Samo ti kad vec imas uslove i drago mi je da je tako,kupuj nesto i za zanimaciju.Treba covek da se malo opusti,pa i ovako na ovaj nacin nadje drustvo za razgovor,pa cak i prijatelje,kad nema skim i sta dtugo da podeli.

Za sve pomalo, al uglavnom za igrice :) ,zanima me po vasem misljenju koliko bi gurala igrice ova konfiguracija?
VEOMA LOŠ ODABIR!

Računaj da bi ti većina igara radilo na oko 40 frame pri rezoluciji od 1920 x 1080

Ako ugasiš shadows i smanjiš malo rezoluciju, komotno oko 75-80 fps što ti je idealno za monitor od 60Hz

Lično smatram da bi bacio novac jer uskoro će da bude nova generacija CPU, a samim tim će i mnoge cene pasti za jedno 20% najmanje.

Sačekaj još malo je moj predlog jer ovo što kupuješ nema način da se upgrade kasnije. Radi se o vrlo prostoj konfiguraciji koja ti se nikako ne bi isplatila na duže staze.

ALI, ako je poenta samo da igraš nešto na brzinu bez naprezanja mnogo, onda biraj ovo. Starije igre će ti raditi solidno, recimo igre tipa 2010-2015.

Da ne otvaram novu temu, postavicu ovde. Koliko novca po vama vredi sledeca konfiguracija:
CPU: Intel Core i5-2400 (4 x 3.6GHz)
MoBo: MSI B75MA-E33
RAM: 2x4 GB DDR3
Case: Cooler Master Elite 370 + LC600H-12 V2.31
Graficka je integrisana.

Da ne otvaram novu temu, postavicu ovde. Koliko novca po vama vredi sledeca konfiguracija:
CPU: Intel Core i5-2400 (4 x 3.6GHz)
MoBo: MSI B75MA-E33
RAM: 2x4 GB DDR3
Case: Cooler Master Elite 370 + LC600H-12 V2.31
Graficka je integrisana.

to je 4x3.1

kupio sam nesto slicno , acer sa tim procesorom i 6gb rama

i to me kostalo 100e

posto sam dodao graficku dokupio sam to napajanje za 40 evra

tako da eto 140 evra se moze naci a vredi bar oko 200, polovno

jer je procesor, slicne snage kao taj oko 140 evra

maticna bez 50 nije

memorija 60

kuciste i napajanje 70

hard , ajd 40

- - - - - - - - - -

360 novo

to je 4x3.1

kupio sam nesto slicno , acer sa tim procesorom i 6gb rama

i to me kostalo 100e

posto sam dodao graficku dokupio sam to napajanje za 40 evra

tako da eto 140 evra se moze naci a vredi bar oko 200, polovno

jer je procesor, slicne snage kao taj oko 140 evra

maticna bez 50 nije

memorija 60

kuciste i napajanje 70

hard , ajd 40

- - - - - - - - - -

360 novo

procesor 60 evra, ploca 45, memorija 40, kuciste i napajanje 25 .

- - - - - - - - - -

150-170 evra

Hvala. Našao sam takav polovan komp za 180e, pa sam samo želeo da proverim da ne želi prodavac da me zakine :lol:

Back