Izbor hrane za mačke i pse

Nemam trenutno ni macku ni psa, ali imala sam ih...
Nikada vise nikakvu gotovu hranu ja ne bih kupila za njih...
Samo iznutrice tipa srce, bubreg, jezik i tako to...pomesano sa sargarepom, mozda rizom i slicno...barem znam sta im dajem, sta jedu.
Uz to ako je potrebno dodatno neki vitamin...

Ja nemam mačke imam samo pse. Kući jednu mešanku i na salašu tri šarplaninca. Svi jedu granule jer mi je to jednostanije nego da spremam hranu za sve njih.
Jedna šarplaninka je alergična pa jede posebne granule koje su mnogo skuplje od običnih.
da, moja je bila kokerka...skuvam 2-3kg, napravim porcije, stavim u zamrzivac...i to joj je bilo dovoljno bas dugooo
tvoji bas veliki...bilo bi kao za vojsku da kuvas :D

Zamisli koliko jedan šarplaninac može da pojede :lol:
Nama veći problem pravi to što tu alergičnu moramo da zatvorimo kad jede jer ne sme da uzme bilo koju drugu hranu sem tih granula. Kad svi pojedu onda je puštamo.
hahah joj punooooooooooooooooooo verujem :D
jedna drugarica mi je imala 4 rotvajlera...dzakovima je kupovala hranu... :D

Ja sam presla na tu vrstu hrane da joj kuvam posto je dobila rak...pa sam jako pazila sta joj dajem...davala sam joj ponekada i sardine one najeftinije, ili sam ih mesala...i malo zitarica, povrca sa tim kuvanim mesom...
Posle sam shvatila da je to i zdravije i jeftinije za njih (po meni) ali to zaista ima primenu samo kod manjih pasa i macaka.
Sada kada bih imala opet, od pocetka bi ih tako hranila.
Obozavam velike pse, ali realno za njih treba imati uslova.
Samo kad se setim da sam ovu moju trebala svaki dan kod veterinara, pa jos mozes da je dizes, 15kg...vamo tamo da je vodis ako treba i tako to...

Ja sam presla na tu vrstu hrane da joj kuvam posto je dobila rak...pa sam jako pazila sta joj dajem...davala sam joj ponekada i sardine one najeftinije, ili sam ih mesala...i malo zitarica, povrca sa tim kuvanim mesom...
Posle sam shvatila da je to i zdravije i jeftinije za njih (po meni) ali to zaista ima primenu samo kod manjih pasa i macaka.
Sada kada bih imala opet, od pocetka bi ih tako hranila.
Obozavam velike pse, ali realno za njih treba imati uslova.
Samo kad se setim da sam ovu moju trebala svaki dan kod veterinara, pa jos mozes da je dizes, 15kg...vamo tamo da je vodis ako treba i tako to...
Da nemamo salaš sigurno ne bi držali šarplanince.
Tako spremljena hrana može ko ima jednog ljubimca.
Moji se dave i u granulama a da ne kažem koliko je lakše za njima čistiti.

Ја сам увек своје псе хранио гранулинаром храном коју бирам по састојцима на декларацији, па су ми и штенци одрасли на гранулираној храни примереној њиховом узрасту. Никада нисам имао проблема са храном, односно са сомачним проблемима код њих.
Да се не заносимо. Ми ни себе не можемо у исхрани да заштитимо од хемије и хормона у намирницама, а камоли своје псе или мачке. Грануле бар имају декларацију шта им је састав.

Back