Izbor borilacke vestine?

Jeca_90

Zainteresovan član
Poruka
150
Htela sam vas pitati koja je borilacka vestina najpreporucljivija za zensku osobu? Po prirodi sam neznija i ne bih volela da me neko bije na treninzima:D, ali bih zelela da naucim nesto korisno i da pritom bude zanimljivo :)

Htela sam vas pitati koja je borilacka vestina najpreporucljivija za zensku osobu? Po prirodi sam neznija i ne bih volela da me neko bije na treninzima:D, ali bih zelela da naucim nesto korisno i da pritom bude zanimljivo :)

Uh kako da ti odgovorim a da te ne uvredim , a da shvatis poentu cele jedne knjige u samo jednoj recenici....

Evo ovako:

Verovatno si cula za ovu recenicu tj nasu srpsku poslovicu....Ovde nema konkretno veze ni sa sexualnim odnosom nista ni sa penetracijom ALI MISLIM DA SHVATAS POENTU MNOGO BOLJE NEGO DA SAM TI ELOKVENTNO NAUCNO PISAO 10 STRANA.....

Znaci termini 'BORENJE", "BORILACKA VESTINA", I "NEZNOST, TRPETI BOL, ODBRANA, DA SE NE UMORIM, DA SE PUNO NE OZNOJIM, NA SE PUNO NE NAMUCIM" su jednostavno KONTRADIKCIJA.

Tako nesto ne postoji..... Zamisli da bokser nikada ne primi udarac a zeli da se bavi boksom? Pa to bi bilo kao kada bi fudbalski tim zeleo da igra fudbal ali nikada u karijeri postojanja da ne primi gol.....Ili kada bi plivac zeleo da nauci da pliva ali da ga nikada ne teraju da udje u vodu nego da pliva pored bazena na plocicama....
===================

SUMA SUMARUM, ne postoji bor.vestina/sport POSEBNO preporucljiva za ZENSKI ROD! PA niste vi vanzemaljci pa ste sa druge planete pa treba za vas nesto posebno izvanzemaljsko....Vi ste isto homo sapiens sapiens organska bica sa jednim hromozomom manje (ili vise kako bese) i sa malo manjim nivoom hormona testosterona, i malo drugacijim reproduktivnim organima.....SVE OSTALO JE ISTO KAO I KOD MUSKARACA.....

Tako da bilo sta da izaberes, TO JE OK, i ne moze se reci DA JE NESTO BOLJE ZA ZENU A NESTO GORE, ako ti sama subjektivno pristrasno TAKO NE ODLUCIS.....jer sta je bolje za nekog drugog ne mora NUZNO DA ZNACI DA CE BITI NAJBOLJE I ZA TEBE..... Ti si Jeca nisi Meca, Peca, Mile, Zika....

AKO ZELIS STAVRNO DA TO STO TRENIRAS BUDE SVRSISHODNO onda moras shvatiti da ako budes trazila da to bude nesto mekano, traljavo, nezno, pipkavo, otromboljeno - DZABE ONDA, BOLJE NE RADI TO JER TO ONDA GUBI SVRSISHODNOST......

AKO ZELIS DA NESTO BUDE SVRSISHODNO I DA ISPUNI SVOJU FILOZOFIJU I NAMENU ONDA TE OCEKUJU KRV SUZE ZNOJ I BOL, I TO JE ONDA ONO PRAVO!

Bolji i iskreniji odgovor od ovog neces nikada dobiti, koliko vidim vec su poceli ostali da te pozivaju bas kod njih tj da reklamiraju subjektivno svoje vestine....Ti si za njih samo jos jedna recka u svescici koja ce im donositi clanarinu a ja ti ovo govorim kao psiholog!
=======================================================

ZNACI NIJE OVDE TOLIKO U PITANJU KOJU CES VESTINU IZABRATI - problem je u tvojoj psihi! Moras podhitno da promenis nacin gledanja, dozivljavanja, osecaja i zakljucivanja....
Inace ce ti svaka vestina biti pogresna......Sve zavisi za sta ti treba bor.vestina! Ako je to cisto radi pokreta i rekreacije bez upotrebne vrednosti, onda cak mozes otici i ples da treniras....

Jeste da si zensko i da si mozda slabija od prosecnog muskarca potencijalnog napadaca ali TO NE ZNACI DA MORAS DA IMAS I DODATNI PSIHOLOSKI HENDIKEP!

KAo ono sto se kaze laicki - "Budi musko",
Naravno ovo ne znaci da treba da se vracas sa treninga polomljene vilice, lobanje, krvavog nosa itd, ali takodje ne znaci da ako se malko oznojis na treningu ili te neko potapse po ramenima malo jace da ces da umres od bolova....

Eto to je to.....Sto pre ovo shvatis, videces da je ziva istina!

Poslednja izmena od moderatora:
Krav maga ;) Ja je treniram - imam 21 godinu, nisam digla teze od flase koka kole i imam 50kg.
Veruj mi svidece ti se.

Od 05. februara 2011. uspešno je počela sa radom Krav Maga grupa u Novom Sadu.

S obzirom na veliki broj ljudi koji se u prethodnom periodu raspitivao o mogućnostima za Krav Maga treninge u Novom Sadu, odlučeno je da se pokrene sekcija koju će voditi licencirani instruktori iz Beograda.

Kako u Novom Sadu nema licenciranih instruktora, za sada smo u mogućnosti da treninge organizujemo u režimu - jednom nedeljno po 2 sata.

Treninzima se možete priključiti svake subote u sali kluba Tajlandskog boksa Victory od 18 do 20 časova.

Adresa: Braće Dronjak 11-13, Novo naselje

Krajnji cilj - stalno prisutan instruktor u Novom Sadu, kako bi se stekli svi uslovi za realizaciju treninga u istom režimu i kvalitetu kao i u Beogradu.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100002058717942&sk=info

Uh kako da ti odgovorim a da te ne uvredim , a da shvatis poentu cele jedne knjige u samo jednoj recenici....

Evo ovako:

Ti zapravo hoces da se j.... a da ti ne udje!

Verovatno si cula za ovu recenicu tj nasu srpsku poslovicu....Ovde nema konkretno veze ni sa sexualnim odnosom nista ni sa penetracijom ALI MISLIM DA SHVATAS POENTU MNOGO BOLJE NEGO DA SAM TI ELOKVENTNO NAUCNO PISAO 10 STRANA.....

Znaci termini 'BORENJE", "BORILACKA VESTINA", I "NEZNOST, TRPETI BOL, ODBRANA, DA SE NE UMORIM, DA SE PUNO NE OZNOJIM, NA SE PUNO NE NAMUCIM" su jednostavno KONTRADIKCIJA.

Tako nesto ne postoji..... Zamisli da bokser nikada ne primi udarac a zeli da se bavi boksom? Pa to bi bilo kao kada bi fudbalski tim zeleo da igra fudbal ali nikada u karijeri postojanja da ne primi gol.....Ili kada bi plivac zeleo da nauci da pliva ali da ga nikada ne teraju da udje u vodu nego da pliva pored bazena na plocicama....
===================

SUMA SUMARUM, ne postoji bor.vestina/sport POSEBNO preporucljiva za ZENSKI ROD! PA niste vi vanzemaljci pa ste sa druge planete pa treba za vas nesto posebno izvanzemaljsko....Vi ste isto homo sapiens sapiens organska bica sa jednim hromozomom manje (ili vise kako bese) i sa malo manjim nivoom hormona testosterona, i malo drugacijim reproduktivnim organima.....SVE OSTALO JE ISTO KAO I KOD MUSKARACA.....

Tako da bilo sta da izaberes, TO JE OK, i ne moze se reci DA JE NESTO BOLJE ZA ZENU A NESTO GORE, ako ti sama subjektivno pristrasno TAKO NE ODLUCIS.....jer sta je bolje za nekog drugog ne mora NUZNO DA ZNACI DA CE BITI NAJBOLJE I ZA TEBE..... Ti si Jeca nisi Meca, Peca, Mile, Zika....

AKO ZELIS STAVRNO DA TO STO TRENIRAS BUDE SVRSISHODNO onda moras shvatiti da ako budes trazila da to bude nesto mekano, traljavo, nezno, pipkavo, otromboljeno - DZABE ONDA, BOLJE NE RADI TO JER TO ONDA GUBI SVRSISHODNOST......

AKO ZELIS DA NESTO BUDE SVRSISHODNO I DA ISPUNI SVOJU FILOZOFIJU I NAMENU ONDA TE OCEKUJU KRV SUZE ZNOJ I BOL, I TO JE ONDA ONO PRAVO!

Bolji i iskreniji odgovor od ovog neces nikada dobiti, koliko vidim vec su poceli ostali da te pozivaju bas kod njih tj da reklamiraju subjektivno svoje vestine....Ti si za njih samo jos jedna recka u svescici koja ce im donositi clanarinu a ja ti ovo govorim kao psiholog!
=======================================================

ZNACI NIJE OVDE TOLIKO U PITANJU KOJU CES VESTINU IZABRATI - problem je u tvojoj psihi! Moras podhitno da promenis nacin gledanja, dozivljavanja, osecaja i zakljucivanja....
Inace ce ti svaka vestina biti pogresna......Sve zavisi za sta ti treba bor.vestina! Ako je to cisto radi pokreta i rekreacije bez upotrebne vrednosti, onda cak mozes otici i ples da treniras....

Jeste da si zensko i da si mozda slabija od prosecnog muskarca potencijalnog napadaca ali TO NE ZNACI DA MORAS DA IMAS I DODATNI PSIHOLOSKI HENDIKEP!

KAo ono sto se kaze laicki - "Budi musko", Skupi m...a i stegni zube!
Naravno ovo ne znaci da treba da se vracas sa treninga polomljene vilice, lobanje, krvavog nosa itd, ali takodje ne znaci da ako se malko oznojis na treningu ili te neko potapse po ramenima malo jace da ces da umres od bolova....

Eto to je to.....Sto pre ovo shvatis, videces da je ziva istina!

:D Mogu ti reci da si me pravo nasmejao :) Doduse malo ga pretera sa onim psiholoskim hendikepom i problemom u psihi i sl. Ne treba mi hvala Bogu nizasta borilacka vestina, ne zivim u Harlemu, pa da strepim od napadaca. To je neko interesovanje koje je kod mene oduvek postojalo, ali se nisam preterano angazovala u tome da zaista krenem na treninge. Svakako da se slazem sa tobom, i da postavljam teze zahteve, ali samim tim sto nikada nisam trenirala kosarku zbog grebanja i kontakta, govori kakva sam :O Zato sam i pitala, misleci da je neka borilacka vestina prilagodjenija zenama, jer znam da je moj poznanik koji je jednu trenirao, se vecito vracao sa treninga pun modrica. Sto ja naravno ne zelim. Hvala vam na sugestijama, razmislicu :)

Krav maga ;) Ja je treniram - imam 21 godinu, nisam digla teze od flase koka kole i imam 50kg.
Veruj mi svidece ti se.

Od 05. februara 2011. uspešno je počela sa radom Krav Maga grupa u Novom Sadu.

S obzirom na veliki broj ljudi koji se u prethodnom periodu raspitivao o mogućnostima za Krav Maga treninge u Novom Sadu, odlučeno je da se pokrene sekcija koju će voditi licencirani instruktori iz Beograda.

Kako u Novom Sadu nema licenciranih instruktora, za sada smo u mogućnosti da treninge organizujemo u režimu - jednom nedeljno po 2 sata.

Treninzima se možete priključiti svake subote u sali kluba Tajlandskog boksa Victory od 18 do 20 časova.

Adresa: Braće Dronjak 11-13, Novo naselje

Krajnji cilj - stalno prisutan instruktor u Novom Sadu, kako bi se stekli svi uslovi za realizaciju treninga u istom režimu i kvalitetu kao i u Beogradu.

Jesus :O Hmmmm, ne mogu da zamislim nekoga od 50 kg u ovakvom fajtu :) Svaka cast u svakom slucaju :D

Uz ispijanje kave sa komsinicom Micom, definitivno bacanje kamena s ramena na hercegovacki nacin... Nije tehnicki borilacka vjestina iako moze posluziti u urbanim sredinama ali ima istorijski kredibilitet (na jednom stecku u Kifinom Selu kod Nevesinja imas motive kugli i lopti koje oznacavaju ocigledan pokojnikov hobi) posto crkveni pisac iz 5. vijeka Jeronim navodi u jednom svom spisu natjecanje dok na jednom spomeniku s latinskim natpisom Pomponiusa iz 1. ili 2. v. n. e. pominje se da se pokojnik odlikovao u bacanju kamena s ramena do 100 mjera tezine.

Moj savet ti je, ako vec imas želju da treniras neku borilačku veštinu, a ne želiš kontakt - treniraj tradicionalni karate. Karate je veština u kojoj se mnogo vodi računa o kontroli udarca. Trening karatea se vodi tako što se jedan trenin sastoji iz vežbanja osnovih tehnika (KIHON), vežbanja formi (KATE) i sparinga (KUMITE). Pristup vežbanju karatea je takav da se vežbači postepeno uvode u sve zahtevnije i komplikovanije tehnike ove bv. To bukvalno znači da ne može početnik da dodje na trening i da odmah krene da radi slobodan sparing, nego se rade dogovoreni sparinzi polako i bez ikakvog kontakta, a kada se trening ovako vodi mogućnost da dodje do povrede ne postoji. Tokom vežbanja, vežbač napreduje (stiče fleksibilnost, kondiciju, boboljšavaju mu se motoričke sposobnosti i koordinacija pokreta, ali i psihičke i mentalne sposobnosti i samopouzdanje), stiče odredjena zvanja u karateu koja se dele na učenička (Kyu) i majstrska (Dan). Recimo da bi položili za najniže učeničko zvanje (žuti pojas) potrebno je od 6-12 meseci treninga. Tek od zelenog pojasa (1,5-2 godine treninga) kreće se sa nekim polu-slobodnim i slobodnim sparinzima, ali ti tada već imaš razvijen osećaj za tajming i kotrolu udarca i šanse za neku povredu su minimalne. Medjutim, ako baš imaš averziju od bilo kakvog sparinga i borbe uopšte, možeš raditi samo tehnike (KIHON) i forme (KATE). Kate su fenomenalne i ja obožavam da ih radim. Radeći kate, stičeš kondiciju, poboljšavaju ti se motoričke sposobnosti i koordinacija pokreta... Kate su jedina situacija na treningu kada vežbač treba i mora da radi punom snagom, tako da radeći kate jačaš i oblikuješ telo. Eto, ovo ti je ukratko o karateu od mene... Pozz :)

moje misljenje je da je zaista za zensku osobu lepo da zna karate,aikido,tai chi...

ne mora svrsishodnost treniranja borilacke vestine da bude prolivanje krvi i lomljenje na treningu...
moze da bude i uzivanje...trenirajuci telo treniramo duh...

Poslednja izmena:

Back