Richard III
Domaćin
- Poruka
- 3.892
Čitao sam Frankla, dosta naivna životna filozofija koja se zasniva na spekulacijama. On tvrdi da svaki čovek sebi može da nadje smisao ukoliko to želi, medjutim tu se ne govori o nekom objektivnom smislu (koji ne postoji niti ga je moguće utvrditi), nego upravo o spekulacijama, tipa - depresivna majka hendikepiranog dečaka dodje kod njega na seansu i priča kako želi da se ubije jer ne vidi svrhu življenja, onda joj Frankl ispriča pričicu i kaže kako je upravo briga o tom dečaku njen smisao. Ili bolesnik umire, i onda pred smrt pronadje neku snagu da to svoje stanje prihvati i bude snažan, i to je po Franklu bio smisao njegovog života.
Fina filozofija za zaslepljene optimiste i ljude koji se pale na motivacionu pop psihologiju (Frank je po meni deo upravo toga), ali dosta neozbiljno za nekog ko realno posmatra stvari i život.
Fina filozofija za zaslepljene optimiste i ljude koji se pale na motivacionu pop psihologiju (Frank je po meni deo upravo toga), ali dosta neozbiljno za nekog ko realno posmatra stvari i život.