IZ OVE KOŽE NEMA VASKRSNUĆA

Nedeljama u nazad , pratili smo naizgled čudne događaje koji su nam svakodnevno odvlačili pažnju od suštine i biti svega važnog za budućnost nas samih i naših potomaka . Događaji koji su imali svoj scenarijo , režiju i premijerno prikazivanje , kao da su nastojali da nas vrate unazad i načine od nas Platonove pećinske ljude .

"Taj fenomen kakistokratije - vladavine najgorih mogućih – i epidemične razmere koje poprima nešto je zbog čega bi se normalni ostaci Srbije morali ozbiljno zabrinuti, imajući u vidu" da rialiti intelektualna srpština zauzima enormni prostor u svakodnevnici utapajući bit u prostakluk / bljuvotine i ništavilo--- čak i na ovakav način ( združeno činodejstvovanje pozicije i opozicije u očuvanju kakistokratije ) nam je ispunila " intelektualno " političko religiozni život protekle dve nedelje ( do samog Vaskrsa ) krajnje besramno i bez suprotstavljanja personalnih postavki takozvanih " duhovnih društvenih institucija " ... Dakle , kakistokratija poprima novo ruho i nove nosioce štafetne palice - vaskrsle u dvonedeljnom činodejstvovanju - zar ne?

" Snažan je utisak da se iza ”kreativnog tima originalnih koncepta” tih gadosti zapravo krije jedna ružna namera. Okupljeni su oko plana da se deponijom ljudskog otpada s Balkana dokrajče intelektulno, emotivno i moralno narod kojem pripadaju. "

"Ideja je prosta: namami osiromašenog čoveka nekakve prepoznatljivosti nagradom, dovedi ga u iskušenje i traži da se sasvim razgoliti, odrekne privatnosti i pristojnosti, natopi ga alkoholom, afirmiši nastranosti, destruktivnost, egzibicionizam, nekrofilne, pedofilne i druge nagone, ubaci incidentne likove sa zadatkom dželata, uključi kamere i snimaj ga sa svih strana – eto poželjne zabave! Rezultat je vidljiv u stvarnom životu: previše baraba se izdaje za slične “domaćine” i ”rodoljube” i degradirajući ceo narod ne primećuju koliko je zlo uznapredovalo. "

"Osokoljeni viđenim, uskoro će klinci prevesti rialiti programe u svakodnevni život i uživeti se u uloge pobednika. Jer pobednik ima pravo da bude baraba s pokrićem! To je edukativna poruka "

...zahvaljujući svemu ovom , malobrojni upoznali su i na ovom planu našu : politički elitu / buržoaziju i gazde / lidere / sudije / umetnike / književnike / crkvene velikodostojnike / akademike / univerzitetsku profesorsku elitu / novinare i vlasnike njihove časti ......... sve smo videli i znamo da iz ove kože nema vaskrsnuća !

POSTAVLJA SE PITANJE : KAKVI SMO TO MI LJUDI , KAD UNIŠTAVAMO BUDUĆNOST NAŠIM NEROĐENIM POTOMCIMA ?

Tebi hvala na ovome,a i ostalim tekstovima.Svestan si valjda da ne moraš da imaš ni jedan komentar,ali piši...Piši sve dok budeš imao i jednog posetioca na blogu,a i tada piši.Davno sam pisao o tome kako je,ne samo u Srbiji,ubijen domaćin,domaćin u pravom smislu reči,domaćin kuće,familije,sela,grada,okruga,i na kraju domaćin Srbije.Ti domaćini su birani po:trezvenosti,razboritosti,poštenju,...i uopšte po načelima najboljih ljudskih vrlina.On je,kao takav,odlučivao o dobrobiti svojih štićenika.E,pošto smo ostali bez takvoga domaćina,sada se pita,i ima pravo glasa,neko ko ne zna ni deset Božijih zapovesti a kamo li kako se i kada seje pšenica-tako nam je kako je.
Ovo sam ti sve pisao iz razloga što sam sebi postavljao pitanja:kako je čovek izgubio interesovanje za duhovni razvoj i napredak.
Još jednom -hvala,i srdačan pozdrav.:):bye:

Loncar,i sama sam zgrozena...Ne gledam nikakve rijaliti programe,muka mi je kako ljudi prodaju svoju dusu...Kako smo izgubili sve kriterijume,kako se ne postuju ljudske vrednosti...I kako je postalo bitnije biti u toku sta je ko uradio na Farmi, u kuci Velikog brata i slicno,a ne realnost koja nam se desava svaki dan...Sve mi se cini da je ovo jedan od onih kosmarnih snova,probudimo se sto pre....

Potpuno pogrešno po mom mišljenju.Samo u ovoj koži i ima uskrsnuća.I to i jeste cilj i zadatak svakog čoveka.
Ja nisam katolik ali preporučujem svakom da pročita uskršnju poslanicu Hočevara u kojoj on govori o preobražaju čoveka koji donosi novo osećanje života sasvim u skladu sa znanjima iz dubinske psihologije i predstavlja moderan način kojim se crkva,(po prvi put koliko ja znam) obraća ljudima.
Taj preobražaj jeste uskrsnuće ,ovde i sad a ne na nekom drugom svetu."Čas dolazi i već je tu"

zxy;bt138801:
Potpuno pogrešno po mom mišljenju.Samo u ovoj koži i ima uskrsnuća.I to i jeste cilj i zadatak svakog čoveka.
Ja nisam katolik ali preporučujem svakom da pročita uskršnju poslanicu Hočevara u kojoj on govori o preobražaju čoveka koji donosi novo osećanje života sasvim u skladu sa znanjima iz dubinske psihologije i predstavlja moderan način kojim se crkva,(po prvi put koliko ja znam) obraća ljudima.
Taj preobražaj jeste uskrsnuće ,ovde i sad a ne na nekom drugom svetu."Čas dolazi i već je tu"

...koža koja ti je predstavljena ovim parabolama i metaforama, nije koža čoveka ( časnog i pravičnog- neukog ili pak mudrog ) ; ovo je šagrinska koža ili koža Dorijana Greja ( u primitivnoj pećinskoj varijanti , na naš način izgrađena srpštinom ) -- uzgred koja je dominantna u našem društvu ... dakle , ovde je reč o đavoljskim stvorenjima i njivovim zlodelateljstvima ....ako ti kažeš da može od njega ( đavoljskog stvora preporođenog srpštinom ) , biti anđeo ; onda međ njima može ubica i krvnik da vaskrsne u časna čoveka ( buha / legija / mladić i sijast ubica od 1903 do današnjih dana ) ..... štagod pričao Hočevar , Irinej i sl. , oni predstavljaju institucije koje ničim nisu se suprostavile ovome , čak šta više to i na jedan suptilan manipulatorski način potenciraju ... izvinjavam se tebi - Hočevaru , ali nisam ga video da se suprostavio podršci ratnim zločincima iz njegove jurizdikcije, koju su dobili od njegove konfesije i mnogih "časnih" katoličkih vernika koji se vazdižu sa njegovim poslanicama ... a upoređujući te dve stvari ( ovo nečinjenje i ono vaskrsno činjenje ) , da se zaključiti da je reč o manipulatorskom licemerju ( vuk u jagnjeđoj koži --- sa brojanicom od plavih devojačkih očiju ) -- a ono nije anđeoska vrlina , već đavoljska karakterna osobenost i nepromenjiva stalnost ....

.. možda ZXY , postavljeni tekst mojom krivicom nije rekao ovo ; onda se izvinjavam čitaocima ....ali ipak pročitaj još jednom napisano -- bitno je za budućnost ...

Lončar oduševljen sam tekstom, prosto si mi "oteo" misli i reči, ovo je užas što se događa. Nadam se da će i ovo po principu hemijskih reakcija dostići svoju kritičnu taču, samo se plašim da će posle toga biti mnogo dima i vatre (nevinih i nedužnih koji će nadrljati). A nažalost čini mi se da će se tako završiti ovaj "rialiti šou"! :klap: :klap:

..iskreno da vam kažem , ja neočekujem tu kritičnu tačku ključanja , koja će da očisti društvo od ovog sveprisutnog stanja ( za koje nemam neke lepe i optimističke opise i iskaze ).... pre očekujem proleće srpštine koje je počelo krajem osamdesetih ( ili ono skraja četrdesetih -- te ona pre njega ) ---- dakle , moguć je nov krug pljačkanja uz pregrupisavanje kapitala ( brzo stvaranje nove elite - ništaka ) i vlasti ... a nas će biti sve manje i manje ... to je karma kojoj nema diskontinuiteta ... Pozdrav !

..drago mi je da vidiš o čemu se radi ...ali iskreno da ti kažem ne radujem se što je to tako .... bolje bi nam bilo da ja nevidim dobro i da je ovo loš prozni rad ... ovako je to naše okruženje i mi u njemu ...:dash::dash::dash::sad2::sad2::sad2:

..ipak pozdrav prijatelju ...nadživeće Bog sve muke ... :bye::bye::bye:

Iskreno tv ne pratim već dugo i to iz prostog razloga- uživam u stvarima koje mogu da posmatram oko sebe.Žao mi je što ništa više nije sveto i što iskreno ni sama nisam sigurna kako da zaštitim svoje klince od svega.Imam osećaj da je ceo svet poludeo.

Back