Ivy league

Save_Our_Souls

Aktivan član
Poruka
1.050
eve forumasi,breme koje se nagnulo nad mojoj b kicmom navelo me da intervjuisem forumsku javnost

i sta planirate da studirate,koje ste sve opcije preskrabali,a za one koji studiraju,sta ste vi imali na umu,gde ste zavrsili i kako ste se prilagodili

svoju tuznu pricu necu da pricam

Pa, za mene manje-više znaš, al' ajde da napomenem i ovde, kad već postoji tema.

Dvoumio se izmedju medicine i političkih nauka (u opticaju su bili i režija i žurnalistika), opredelio se za prava na trećoj srednje i to sam kasnije upisao.

Zašto? Zato što sam shvatio da to najviše volim i evo, dobro mi ide, da kucnem u drvo :)

Inače, jedna od smislenijih tema.

ae ozbiljno

Prvo sam mislio da studiram ekonomiju, zato i upisah prirodni smer u gimnaziji
I tako je ostalo do neke 3 godine kad sam shvatio da sam se sjebo, i da ocu da upisem neki drustveni fax
i onda sam se malo raspitao i shvatio da je fpn(onaj smer medjunarodni odnosi) ono sto bih voleo da upisem
Sad kad malo pogledam-nema leba od toga, pa ni sam nemam blage sta cu upisati,razmisljao sam prava, al nzm

Uvek mi ostaje da me cale nauci zanatu, pa da ga nasledim, ionako uzima veci kes nego vecina onih sa faxom...

Uh, nisam mnogo razmishljao o tome do chetvrte, a onda sam za par meseci izmenjao sve moguce kombinacije - hteo sam prava da upishem sa najboljim drugom, jer smo se u to vreme mnogo lozhili na Boston Legal (on je ipak na kraju zavrshio tamo), pa medicinu, sa specijalizacijom za psihijatriju, pa psihologiju, engleski (koji mi stvarno strashno dobro ide, ali nema sile da ja budem profesor, a drugog izbora posle toga bash i nema), arhitekturu, i na kraju sam ipak shvatio da ne treba da ga tupim mnogo, nego da krenem linijom manjeg otpora, i upishem elektronski poput mog caleta, od koga sam i nasledio talenat za matematiku (a ljubav prema programiranju i kompjuterima uopshte je doshla tu negde tokom mog igrachkog stazha od preko 15 godina).

Uh, nisam mnogo razmishljao o tome do chetvrte, a onda sam za par meseci izmenjao sve moguce kombinacije - hteo sam prava da upishem sa najboljim drugom, jer smo se u to vreme mnogo lozhili na Boston Legal (on je ipak na kraju zavrshio tamo), pa medicinu, sa specijalizacijom za psihijatriju, pa psihologiju, engleski (koji mi stvarno strashno dobro ide, ali nema sile da ja budem profesor, a drugog izbora posle toga bash i nema), arhitekturu, i na kraju sam ipak shvatio da ne treba da ga tupim mnogo, nego da krenem linijom manjeg otpora, i upishem elektronski poput mog caleta, od koga sam i nasledio talenat za matematiku (a ljubav prema programiranju i kompjuterima uopshte je doshla tu negde tokom mog igrachkog stazha od preko 15 godina).

Vidiš, bolje da si postao arhitekta, jer bih te onda zaposlio kao glavnog kreatora moje goleme vile zaradjene od advokatskog posla

a onda bih ja tebe branio kad te pare potrošiš na nešto nelegalno i prljavo. Bila bi to neprestana razmena novca, ali ti si ipak morao da slediš ljubav prema programiranju.

Kuda ide ovaj svet, pitam se ja?

eve forumasi,breme koje se nagnulo nad mojoj b kicmom navelo me da intervjuisem forumsku javnost

i sta planirate da studirate,koje ste sve opcije preskrabali,a za one koji studiraju,sta ste vi imali na umu,gde ste zavrsili i kako ste se prilagodili

svoju tuznu pricu necu da pricam

imao kao plan A filoloski kao B prava
upisao B
nisam se prilagodio nikako ali eto
imam nekoliko dece ipak iz raka sa Pravnim pa mi nešto trulo da se razvodimo. A nemam ni švalerku koja bi upraznila njegovo mesto

ja sam prvo planirao arhitekturu, ali to na nagovor mojih (tipicna ideja roditelja, ''on ce da zavrsi arhitekturu, otvori privatnu radnju, i svi ce da zivimo ko seici'')...medjutim, kad sam se ''osvestio'', i konstantovao da mene arhitektura zanima koliko i temperatura u Sibiru, poceo sam da razmisljam o novinarstvu i psihologiji...malo sam se raspitao za to novinarstvo, i uglavnom stekao negativan utisak, a i nesto mi se ne uci ova sociologija za prijemni...ubrzo i psihologija otpade...i pre par nedelja, kocka pade na ETF !!! jeste da sam upisao drustveni smer, i jeste da sam uvek favorizovao drustvene nauke (iz ne znam kog razloga), ali kad malo bolje razmislim, uvek sam vise uzivao u matematici, fizici i hemiji...jb-g, lepo je u prirodnom, ali u drustvenom je ekipa :D

tako da, za koji dan pocinjem spremanje iz matisa, psihicki sam potpuno spreman za ETF, stavise, jedva cekam, i ni 5 para ne dajem za raznorazne ''zastrasujuce'' price o tom fakultetu (ne kazem da nisu tacne), ali, jednostavno sam skapirao da to volim, i ovakvo olaksanje nisam osecao nijednog trenutka dok sam razmatrao novinarstvo ili psihologiju...tada mi nesto nije stimalo, sada sam siguran da je to to !!

pazi sad ja:
-do prve srednje mislila engleski
-posle prava
-posle fpn ili bezbednost
-to sam skoro odbacila,jer to je jelte,imaginarno zanimanje,i sad su manje-vise sve opcije otvorene

-i da,jedno vreme sam imala fiks ideju da upisem medicinu,ona me jos drzi,ali ne mogu ja da ucim hemiju za prijemni,a i to nije uopte neko polje koje ja poznajem

sad mozda istorija u novom sadu ili svetska knjizevnost u beogradu

ili konopac,moj vrat i šupa

p.s-kako to nekome "ide" engleski?

ili znas,ili ne znas

ee,i jedno vreme sam imala fix ideju da moji ispljunu pare za neki koledz iz ajvi lige:mrgreen:

sreca po njih,prosla me je

Poslednja izmena:
Ova tema je za mene veoma boljna . Ja se blago meni entoumim :lol: Nisam pametan sta cu da radim tamo kad treba da se opredelim vec :dash: Ono, voleo bih nesto vezano za hemiju ili uopste prirodne nauke pa je tu kao izbor pala fizicka hemija u Bg-u tako da cu to najverovatnije . Ali posle toga nema ovde kinte, nije da zelim da se namlatim para ali ono, pristojan zivot .... Pa dolazi i ta famozna farmacija koja uzasno smara ali kinta tu lezi :neutral: Pao mi je na pamet i ETF i medicina i svasta tamo :neutral: I i dalje nisam 100 % siguran sta cu :lol:

ja nisam hteo nista,nisam znao sta cu jer sam za sve nasao razlog zasto ne valja i onda aj bilo sta da ne ostanem sa srednjom,a da ne placam stan dzabe po BG-u,NS-u kad mogu da dam 3 godine strukovnih ovde i da predjem 4,5 godinu da dam akademske u NS-u ili da se specijalizujem ovde i dam 4tu! Tako da imam dve opcije 4 godine u Va strukovnih ili 5 akademskih u NS. Ja razmisljam ako dam ove 3, da dam i 4tu sto je par ispita i da zavrsim i 4 i 5 god akademskih i da dobijem 3 profesije visokog obrazovanja + jedna srednje skole iz oblasti elektrotehnike! Tako da ako ovo izvedem ja sam car. Nema zime za mene,ali treba zavrsiti! :mrgreen:

Pfff,ja sam jos od malog deteta stalno imao razne ambicije u vezi sa zivotnim pozivom. ;)
Kao klinac sam mislio da cu biti ucitelj,kasnije mi se dopadala i medicina(jos u osnovnoj),na pocetku gimnazije sam sanjao o psihologiji,ali me je zapravo oduvek najvise zanimao filoloski - ubedljivo najvise. :)
Trenutno sam potpuno i apsolutno diferenciran ka drustvenim naukama.Sad me drzi zelja da studiram engleski ili srpski.Videcemo sta ce od toga da prevagne. ;)

Hteo sam FDU da upishem... da pishem scenaria i tako to :) , ide mi pisanje j b g...

Al' poshto od toga u velikoj vecini sluchajeva jelte 'leba nema :roll: , zavrshih informatiku... i sad' sam kao neki programer. :mrgreen:

Back