Ивица Дачић - кључна личност за обарање Вучићеве глобалистичке политике у Србији

Да ли ће се Ивица Дачић у скоријој будућности окренути против Вучића?

• Да

glasova: 17 33,3%
  • Не

glasova: 27 52,9%
  • Не знам / немам став

glasova: 7 13,7%

• Ukupno glasova
    51
Pogledajte prilog 700265

~ АУТОРСКА ТЕМА ~

Србијанац Ивица Дачић је у задње време више пута иступио са антиглобалистичких позиција везано за кинеску вакцину коју Вучић и његова босанска клика пошто-пото жели већ у септембру о.г. да наметне народу у Србији. Вучићев босански картел, а којим оперативно командује Златибор Лончар, планира ем да дебело заради на увозу кинеске вакцине, ем тим увозом и испробавањем вакцине над Србијанцима као покусним кунићима очекује нове поене код глобалиста. Надам се да ће се очигледан раскол Дачић - Вучић у скоријој будућности продубити и да ће Ивица и његова Социјалистичка партија Србије бити тај замајац који ће помоћи у обарању Вучића на председничким изборима, а који ће се највероватније одржати превремено идуће године тј. 2021. Јавна је тајна да се у СПС-у одавно чује негодовање Вучићевом политиком служења глобалистима као и да је Дачић близак другу Лукашенку а не Вучићевим заштитницима - глобалистима Меркелки, Макрону, бившем британском премијеру Тонију Блеру, Сорошу Јуниору, Фондацији Клинтон, кинеском председнику Сију и осталима. Такође, ово је јединствена шанса, а која се сада указује СПС-у, да се ова партија донекле искупи за коалицију са једном екстремно десничарском и дубоко анти-Србијанском партијом каква је СНС.
Samo ako se tako dogovore kao što su se dogovorio sloba sa demokratama a ovi posle sa naprednjacima.

1635838872065.png

Trivan protiv zajedničke liste SNS i SPS: Gubi se deo glasača

Trivan protiv zajedničke liste SNS i SPS: Gubi se deo glasača 1

Nova.rs 01.11.2021. 20:48

Član Predsedništva Socijalističke partije Srbije i bivši ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan rekao je da se protivi zajedničkoj listi SPS i SNS na predstojećim parlamentarnim izborima, jer, kako kaže, stranka iz koje dolazi može samostalno da dobije više glasova.

„Moja logika govori da, ukoliko idemo na odvojene liste na izbore, kumalitvno ćemo osvojiti više glasova. To je za mene čista matematika. Siguran sa da ćemo izgubiti jedan deo glasača ukoliko budemo na jednoj listi. Ne samo mi iz SPS, već će deo glasova izgubiti i Srpska napredna stranka. Zato mislim da je bolje ići na dve odvojene liste“, smatra Trivan, prenosi Nova.rs.
Prema njegovim rečima, postoji dovoljno razloga da i posle izbora ostane koalicija između socijalista i naprednjaka, ali da nije dobro ići na zajedničku listu.

„Nije dobro da se mi, poput drugih, lepimo na leđa naprednjaka. Ubeđen sam da bismo doneli više glasova ukoliko ne budemo zajedničkoj listi“, smatra Trivan.

Odluka o zajedničkoj listi nije definitivna

Trivan dodaje da odluka o zajedničkom izlasku SPS i SNS na izbore nije definitivna, te da u stranci postoje različita mišljenja povodom ove ideje.
„Odluka nije definitivna. Predsednik stranke nije taj koji donosi odluku o tome s kim ćemo i na koji način ćemo ići na izbore. Glavni odbor partije najpre donosi odluku da li će uopšte učestvovati na izborima, a zatim i u kom formatu nastupamo. Mi još uvek ovim povodom nismo imali Glavni odbor, ali će svakako biti rasprave na tu temu“, smatra.

Dodaje da će, iako ne donosi sam odluku o tome, Dačićev stav po tom pitanju biti odlučujući.
„To je u srpskoj praksi pokazano milion puta i nemam iluzije o tome. Moj stav koji javno iznosim je samo mali politički potez kako bismo otvorili raspravu o tom pitanju unutar SPS. U poslednje vreme na Glavnom odboru imamo samo monologe i ja mislim da je vreme da oni prestanu“, poručuje Trivan.

1639998968792.png

Dačić: Neću se kandidovati za predsednika, ali ne mogu ni da dozvolim da SPS propadne

Dačić: Neću se kandidovati za predsednika, ali ne mogu ni da dozvolim da SPS propadne 1

danas 10:28

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da je njegov stav da SPS na predstojećim izborima bude sa Srpskom naprednom strankom (SNS) ili na svim nivoima zajedno na listi ili da izađe samostalno na svim nivoima, dodavši da se neće kandidovati za predsednika, ali da ne može ni da dozvoli da SPS propadne.

Dačić je za televiziju K1 rekao da do prave izborne kampanje ima još mnogo vremena i da se ne zna ko će s kim i kako izaći na izbore.
Dodao je da on najmanje vodi izbornu kampanju i da priča o referendumu, „a to nikoga ne zanima“.

Naveo je da SPS još razmatra da li je bolje izaći na zajedničkoj listi sa SNS ili na dve odvojene liste, jer je SPS „u težem položaju ako ide na dve liste, jer će dobiti manju podršku“.

Od SNS, dodao je, SPS još nije dobio odgovor da li ćemo nastupati na zajedničkoj listi.

Podsetio je da SPS i Jedinstvena Srbija imaju dogovor da podrže jednog predsedničkog kandidata, odnosno Aleksandra Vučića.

Dačić je ukazao da bi ukoliko SPS bude imao svog predsedničkog kandidata to značilo da pomaže nekome da Vučić ne pobedi u prvom krugu, i da bi SNS njegovu kandidaturu shvatio kao direktno suprotstavljanje Vučiću.

Ocenio je da SNS odgovara da SPS podrži Vučića, ali i da SNS odgovara da ne nastupi na zajedničkoj listi sa SPS.
„Ulazimo u nešto što nije dobro za naš rejting, žrtvujemo se da bismo imali zajedničkog predsedničkog kandidata, SPS je u teškom i kompleksnom položaju“, zaključio je Dačić.

1649149174203.png

Dačić: Naša lista osvojila 100.000 glasova više nego na prethodnim izborima

spsp ivica dacic

Naša izborna lista osvojila je oko 100.000 glasova više nego na prethodnim izborima, što je velika obaveza svih nas da opravdamo podršku građana, naveo je Dačić.

Beskrajno sam zahvalan mom drugu i prijatelju Tomi Fili, koji je pomogao da i u Beogradu ostvarimo dobar rezultat i da zajedno sa Srpskom naprednom strankom osvojimo većinu u Gradskoj skupštini, istakao je lider socijalista Dačić je zahvalio građanima koji su glasali za izborne liste SPS.

Zahvaljujem se svim našim biračima što su dali nepodeljenu podršku Aleksandru Vučiću, našem zajedničkom predsedničkom kandidatu. Veliko hvala i našim prijateljima i koalicionim partnerima iz Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije, kao i Udruženju Naša Drina i Savezu penzionera Srbije. Hvala svima, niste pogrešili.

Idemo dalje, napisao je Dačić.

Pogledajte prilog 1131441

Dačić: Naša lista osvojila 100.000 glasova više nego na prethodnim izborima

Naša izborna lista osvojila je oko 100.000 glasova više nego na prethodnim izborima, što je velika obaveza svih nas da opravdamo podršku građana, naveo je Dačić.

Beskrajno sam zahvalan mom drugu i prijatelju Tomi Fili, koji je pomogao da i u Beogradu ostvarimo dobar rezultat i da zajedno sa Srpskom naprednom strankom osvojimo većinu u Gradskoj skupštini, istakao je lider socijalista Dačić je zahvalio građanima koji su glasali za izborne liste SPS.

Zahvaljujem se svim našim biračima što su dali nepodeljenu podršku Aleksandru Vučiću, našem zajedničkom predsedničkom kandidatu. Veliko hvala i našim prijateljima i koalicionim partnerima iz Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije, kao i Udruženju Naša Drina i Savezu penzionera Srbije. Hvala svima, niste pogrešili.

Idemo dalje, napisao je Dačić.
Sigurno najbolesnija istina ovih izbora.

A snimi glavatu babu.

1649149394766.png

1649149904118.png

Poslednja izmena:

1649164832205.png

PALMA SAOPŠTIO: Lista Ivica Dačić - premijer Srbije pobedila u Jagodini

1649164799746.png

03. 04. 2022. u 22:39

- Želim da se zahvalim građanima Srbije koji su našoj listi Ivica Dačić - premijer Srbijedali veliku podršku i veliki broj glasova na današnjim izborima. I dok se u Srbiji još prebrojavaju glasovi mogu da kažem da je naša lista za parlamentarne izbore

Ivica Dačić - premijer Srbije ispred koalicije SPS - Jedinstvena Srbija - Zeleni Srbije pobedila u Jagodini sa osvojenih oko 12.000 glasova. Na drugom mestu je Srpska napredna stranka.

- Želim da kažem jedno veliko hvala mojim Jagodincima jer je to više nego duplo veći rezultat nego na prošlim izborima za Narodnu Skupštinu Republike Srbije. Hvala građanima Srbije što veruju našoj koaliciji koja traje punih 14 godina a posebno veliko hvala mojim Jagodincima koji su nam uvek davali veliko poverenje na lokalnim izborima ali nikada do sada nismo dobili ovoliko glasova na republičkim izborima. Obećavam da ćemo nastaviti da radimo u smeru u kojem smo radili i do sada, sa još više snage i energije, a kada je u pitanju budući premijer Srbije Ivica Dačić, budite sigurni da će svojim znanjem, iskustvom i posvećenošću dati veliki doprinos rešavanju problema izazvanih svetskom ekonomskom krizom kao i da će uspešno voditi u diplomatskom smislu Srbiju u izuzetno komplikovanoj geopolitičkoj situaciji u svetu.

- Želim da se zahvalim mojim Jagodincima jer su se masovno odazvali mom pozivu da glasaju za Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima, i želim da čestitam predsedniku Aleksandru Vučiću na velikoj izbornoj pobedi na predsedničkim izborima - rekao je Marković.

1649310908808.png

RIK oduzeo mandat SVM, Vučićeva vlast sad zavisi od Dačića i manjina

1643453269-Tan2022-1-29_11325836_0-750x499.jpg

06. apr. 2022

Srpska napredna stranka nema većinu u parlamentu sa Savezom vojvođanskih Mađara. Iako je nakon objavljivanja preliminarnih rezultata vladalo uverenje da će SNS samo sa ovom manjinskom strankom moći da formira većinu, novi presek glasanja, koji je RIK objavio, pokazuje da će lider naprednjaka Aleksandar Vučić ipak morati da razmatra eventualnu koaliciju sa Ivicom Dačićem i predstavnicima drugih manjinskih stranaka.

Prema preseku glasanja, koji je objavio RIK sinoć u 19.45 sati, Savez vojvođanskih Mađara imaće u narednom sazivu jednog poslanika manje – ukupno pet, dok će lista Ujedinjeni za pobedu Srbije imati 38. Mandat više dobiće i koalicija „Moramo“, koja može da računa na 13 poslaničkih mesta.
To znači da SNS i SVM zajedno imaju 125 mandata i potreban im je još jedan za “tanku” većinu. Stabilnu većinu svakako bi garantovala kaolicija sa SPS-om, strankom koja je osvojila 32 mandata i kojima će Vučić, u tom slučaju, morati da izađe u susret i ispuni određene zahteve.

Trebalo bi imati u vidu da SNS ima opciju da pozove i druge predstavnike manjina, koji, prema dosadašnjim rezultatima, imaju ukupuno 7 poslaničkih mesta, a kao mogućnost ostaje i eventualna saradnja sa koalicijom NADA, koja je osvojila 15 mandata, Dverima ili Zavetnicima koji imaju po deset mandata u Skupštini Srbije.

„Vratili se iz mrtvih“ – kako je Dačićev SPS postao najveći dobitnik izbora

Kako su pomenute koalicije desne orijentacije prethodnih dana jasno naglašavale da ne mogu da sarađuju sa naprednjacima zbog načina na koji vode nacionalnu politiku, kao realna opcija nameće se obnavljanje saveza sa Ivicom Dačićem.

Ipak, to ovog puta neće biti lak posao.

SPS je na prethodnim izborima dobio daleko više od očekivanog broja glasova, a njihova kampanja da Dačić postane premijer i neskrivena podrška Rusiji i te kako je zasmetala SNS.

Nakon što je objavio rezultate izbora, Vučić je primetio da postoje “oni koji su profitirali na Ukrajinskoj krizi”, što se nije isključivo odnosila na desničarske stranke već i na aktuelnog predsednika Skupštine koji je otvoreno stao na stranu Rusije u sukobu sa Ukrajinom.

Na pitanje da li će Ivica Dačić biti premijer, Vučić se samo nasmejao, rekavši da svi o tome pričaju, a da se zanemaruje uspeh njegove liste.

Značajno otvorenija bila članica Predsedništva SNS, Zorana Mihajlović, koja je Dačiću poručila da neće biti predsednik vlade.

“Ne znam da li ću ja biti u Vladi, ali mi se čini da sa sigurnošću mogu reći ko neće biti premijer. Ivica Dačić neće biti premijer. Ja sam generalno protiv koalicije sa SPS, mislim da se mnogi kače na leđa SNS i predsednika Vučića i došlo je vreme da vidimo ko je za i ko hoće da zajedno radi u interesu zemlje, a ko samo govori da je za to, a radi drugačije“, rekla je Mihajlović za TV Hepi.

Uprkos prognozama i istraživanjima javnog mnjenja, koja su Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) predviđali između 7 i 9 odsto glasova, stranka Ivice Dačića osvojila 100 hiljada glasova više u odnosu na prethodne izbore i time praktično postala najveći dobitnik na izborima.
Imajući u vidu sve to, jasno je da se Dačićev ucenjivački potencijal ponovo narastao i da će odnos snaga unutar vladajuće koalicije biti značajno drugačije. Ako uopšte dođe do dogovora.

Back