Ivermektin nije lek protiv korona virusa

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dr Kajl Šeldrik, jedna iz grupe koja je istraživala studije, rekla je da nisu pronašli „jedno kliničko ispitivanje“ koje bi tvrdilo da pokazuje da je ivermektin sprečio smrt od kovida koji nije sadržao „ni očigledne znake izmišljotine ili greške koje su toliko kritične da poništavaju studiju“ .

Evo joj sa sajta državne agencije:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34145166/

"Zaključci: Dokazi umerene izvesnosti otkrivaju da su velika smanjenja smrtnih slučajeva od COVID-19 moguća korišćenjem ivermektina. Upotreba ivermektina u ranoj fazi kliničkog toka može smanjiti broj koji napreduje do teške bolesti. Očigledna bezbednost i niska cena sugerišu da će ivermektin verovatno imati značajan uticaj na pandemiju SARS-CoV-2 na globalnom nivou."

ili, šire:
https://journals-lww-com.translate....l=en&_x_tr_tl=sr&_x_tr_hl=sr&_x_tr_pto=nui,sc

"Ивермектин је добро познати лек који су као антипаразит одобриле Светска здравствена организација и Америчка управа за храну и лекове. Широко се користи у земљама са ниским и средњим приходима (ЛМИЦ) за лечење инфекција црвима. 2,3 Такође се користи за лечење шуга и вашки, један је од основних лекова Светске здравствене организације. 4 Са укупним дозама ивермектина које су распоређене наизглед једнаке једној трећини садашње светске популације, 5ивермектин у уобичајеним дозама (0,2–0,4 мг/кг) се сматра изузетно безбедним за употребу код људи. 6,7 Поред његове антипаразитске активности, примећено је да има антивирусна и антиинфламаторна својства, што доводи до све веће листе терапеутских индикација."

"Још један недавни преглед открио је да је ивермектин смањио смртност за 75%. 10 Упркос овим налазима, Национални институти за здравље у Сједињеним Државама недавно су изјавили да „нема довољно података да би препоручили било за или против употребе ивермектина за лечење ЦОВИД-19“, 11 а Светска здравствена организација не препоручује употреба ван клиничких испитивања. 12. "

Ма, нека се кљукају, бре. Ионако сви они знају боље од научника све. Ко су тамо неки доктори наука и шта који мој они знају?

A koji su to doktori nauka rekli da se ne sme upotrebljavati ivermektin, ili da je štetan?

Na vašu žalost - jeste.
Plačite.
Жалост? Плачите?
Ти си од оних који ликују и радују се туђој несрећи, очигледно. Зашто би ико жалио или плакао ако би се испоставило да постоји лек за неку болест.
Ако је ивермектин лек за ковид, зашто у свакој земљи нису сви излечени као у том Утар Прадешу којим се упљувасте ових неколико месеци?

Ако је ивермектин лек за ковид, зашто у свакој земљи нису сви излечени као у том Утар Прадешу којим се упљувасте ових неколико месеци?

Интересантно питање!

Неки од могућих одговора:
- забрањен је
- води се медијска хајка против тог лека
- лекари који га препоручују се шаљу на суд Лекарске коморе и прети им се одузимањем лиценце
- ...

Интересантно питање!

Неки од могућих одговора:
- забрањен је
- води се медијска хајка против тог лека
- лекари који га препоручују се шаљу на суд Лекарске коморе и прети им се одузимањем лиценце
- ...
Нисам најбоље упућен али мислим да није забрањен нигде нити је то изводљиво. Забране лекарима да издају рецепте постоје, али слободна продаја је и даље опција. Медијска хајка свакако не спречава широке масе наивних људи да раде шта им је воља на своју руку, а противно ставовима науке, све док Трамп каже да је океј, видели смо то у случају са хидроксихлорокином. Дакле, слушамо месецима како се залихе ивермектина троше на све стране (плус онај који се у ветерини користи), а само у Утар Прадешу чудотворни лек зауставио смрт у потпуности. Објашњења нема, има само ширења пристрасних ставова и тврдњи, упућивање увреда научницима и оптужбе за глобалне завере.

Нисам најбоље упућен али мислим да није забрањен нигде нити је то изводљиво. Забране лекарима да издају рецепте постоје, али слободна продаја је и даље опција. Медијска хајка свакако не спречава широке масе наивних људи да раде шта им је воља на своју руку, а противно ставовима науке, све док Трамп каже да је океј, видели смо то у случају са хидроксихлорокином. Дакле, слушамо месецима како се залихе ивермектина троше на све стране (плус онај који се у ветерини користи), а само у Утар Прадешу чудотворни лек зауставио смрт у потпуности. Објашњења нема, има само ширења пристрасних ставова и тврдњи, упућивање увреда научницима и оптужбе за глобалне завере.

Не могу да тврдим како је у свету, и свакако да је различито од државе до државе, али код нас колико знам можеш да га купиш само уз рецепт, а рецепт не сме нико да од лекара да изда да не би изгубио лиценцу и завршио на суду. Што значи није забрањен, смо је недоступан :mrgreen:
Од оних који су га на овај или онак начин користили, нисам чуо да се било ко жалио. Мада их нико ни не пита ...
А да се научницима који су позивали на коришћење ивермектина против ковида упућују увреде и оптужују за заверу, то морам да се сложим са тобом!
Има ли неких научних студија које су показале да се ивермектин показао штетан?

Не могу да тврдим како је у свету, и свакако да је различито од државе до државе, али код нас колико знам можеш да га купиш само уз рецепт, а рецепт не сме нико да од лекара да изда да не би изгубио лиценцу и завршио на суду. Што значи није забрањен, смо је недоступан :mrgreen:
Од оних који су га на овај или онак начин користили, нисам чуо да се било ко жалио. Мада их нико ни не пита ...
А да се научницима који су позивали на коришћење ивермектина против ковида упућују увреде и оптужују за заверу, то морам да се сложим са тобом!
Нисам се бавио студијама о штетности јер сматрам да је тај аспект већ добро истражен и познат; штетност се најчешће огледа код корисника који се не придржавају упутства о употреби и узимају лек чешће него што би требало или у већим дозама од прописаних.

Ivermectin shows ‘antiviral effect’ against COVID, Japanese company says

Службено је изашло! Јапанска фармацеутска компанија у клиничком испитивању потврдила да Ивермектин одлично делује на Омикрон и све остале сојеве САРС-Ков-2, учинак је непосредан и без нуспојава!

Ivermectin shows ‘antiviral effect’ against COVID, Japanese company says

Службено је изашло! Јапанска фармацеутска компанија у клиничком испитивању потврдила да Ивермектин одлично делује на Омикрон и све остале сојеве САРС-Ков-2, учинак је непосредан и без нуспојава!
Ето, некима је сасвим довољно да овлаш прочитају нешто овако површно, па да то и погрешно протумаче, и прогласе за некакво службено или званично еурека откриће.

у клиничком испитивању
а прва реченица у чланку каже:
in joint non-clinical research.
а мало даље:
The original Reuters story misstated that ivermectin was "effective" against Omicron in Phase III clinical trials
Clinical trials are ongoing

одлично делује
учинак је непосредан и без нуспојава!
а чланак каже:
showed an "antiviral effect"
The company did not provide further details

Али ,,службено је изашло". :roll:

Јет, па да после свима причаш!
Непоуздан си, не умеш да држиш језик под контролом!
Незналица си, спамујеш и галамиш и одвлачиш дискусију у другом правцу чим те суоче са чињеницама које те демантују. Цврц.

Хахахахаха....пробај поново, можда смислиш нешто јаче?
Клиначко понашање, видиш ово као некакав двобој спуштањем, мислиш да ми је циљ да те прозивам или понижавам, а ја само разобличавам лажи и исправљам грешке, оне које препознам барем. Уместо да кажеш ,,види, стварно, е хвала ти што си ми скренуо пажњу на очигледну грешку коју сам направио (,неклинички" није исто што и ,,клинички"), ти заправо пишеш словима ономатопеју смеха и изазиваш ме да ,,пробам поново и смислим нешто јаче". Видим да нимало не грешим нити је увреда кад те назовем клинцем.

Видим и да те јако обрадовало ово епохално откриће и саопштење од 31. јануара. Питам се, шта те је спречило да целих 7 дана од објављивања чланка спознаш и окачиш овде тај чланак? Делујеш ми као неко ко би такву битну ствар, у року од једног сата или највише једног дана, објавио. Зашто си чекао целих недељу дана да свима радосно саопштиш нешто што си ти протумачио као потврду својих пристрасних ставова?

pa umiru ljudi stalno od nekih lekova, a pitanje je da li je iko umro od ivermektina od kada se koristi decenijama vec? valjda bi nam to pokazali kada nas plase

ej, da kazu, imamo druge neke lekove koji spasavaju, ali ne, oni kazu nemojte iver, sami ste krivi, vakcine bi vas spasile, sada mozda umrete

bila szo u indiji kada su delili iver, i jel neko umro? pa valjda bi rekli, ali nisu

samo su mediji prestali da izvestavaju, a nije im bilo mrsko da izvestavaju dok se umiralo, ali kada je umiranje stalo tajac

Нисам се бавио студијама о штетности јер сматрам да је тај аспект већ добро истражен и познат; штетност се најчешће огледа код корисника који се не придржавају упутства о употреби и узимају лек чешће него што би требало или у већим дозама од прописаних.
pa ko je za to kriv? upravo ovi koji brane lek koji se koristi decenijama, a bezopasniji je od aspirina. jel znamo od aspirina moze da se umre, a od ovoga samo da se otruje, ali ne moze da se umre od ivermektina, to se mozda ti nisi bavio jer te ne zanima, vise volis da izmisljas i pricas napamet

da je ivermektin opsan, ne bi se delio po kucama i u indiji i u meksiku i zaboravh gde jos? ah, da cujem deli se i u srbiji, mnogi ga ispiili, a klinike i kovid ambulante nisu videli - i jel umro neko? lazu udovici i ini, da studija ima u srbji, da ih je bilo, bilo bi i rezultata tih studija, samo zuta stampa zna za te studije

kako god, posisao sam jednu zinc lozengu, gutnuo sam jedan kvercetin, ... koja delta, koji omikron, koga plasite vise?

zamisli da se povede medijska kampanja protiv aspirina koliko se ljudi predoziralo? - jel tebi to ima vezu sa zdravom pamecu? meni nema, vi ste svi pod kolektivnom hipnozom, korona se prevazilazi za pola sata, ko zna znanje, i ko hoce da ga primeni, a ne da mu se pacijenti muce i umiru; grip je opasan, ali je nekim cudom nestao pre uvodjenja maski i svih mera, vakcina itd, samo je netragom nestao, ostade misterija

Poslednja izmena:
Дакле, слушамо месецима како се залихе ивермектина троше на све стране (плус онај који се у ветерини користи), а само у Утар Прадешу чудотворни лек зауставио смрт у потпуности.
ja sam cuo da je samo jedna doktorka pozvana na sud casti, a vererinar ni jedan za taj konjski lek
tako da ti malo mastas, lek se ne primenjuje na nekoj siroj populaciji osim tamo gde nema kampanje protiv njega i gde se delio od zvanicnika

Ето, некима је сасвим довољно да овлаш прочитају нешто овако површно, па да то и погрешно протумаче, и прогласе за некакво службено или званично еурека откриће.

а прва реченица у чланку каже:

а мало даље:

а чланак каже:

Али ,,службено је изашло". :roll:
nije bilo klinicko ispitivanje, nego univerzitetsko, zato si ti malo zbunjen, a zx16 je preneo link, https://forum.krstarica.com/threads/ivermektin-nije-lek-protiv-korona-virusa.943986/post-44185424 a izostavio kljucno sto vam ja sada kazem, kopiram - ovaj link je japanski, srbija do tokija!:

Kowa je radila na testiranju ivermektina sa UNIVERZITETOM: The company, which has been working with Tokyo's Kitasato University

Poslednja izmena:

Back