Ivan Slavinsky- Fantastični realizam

Poli46

Stara legenda
VIP
Poruka
92.520

Ivan Slavinsky, 1968 | Fantastic realism painter​

Ivan-Slavinsky-Tutt'Art@-14.jpg

Ivan Slavinsky

Ivan Slavinski rođen je u Lenjingradu u Rusiji. Njegov otac, Dmitrij Oboznenko, slikar bojnih komada, zaslužni
umetnik RSFSR -a, i njegova majka - Galina Patrabolova, likovni kritičar. Ivan je počeo da slika sa 5 godina profesionalne veštine u školi na Akademiji likovnih umetnosti. Prva izložba Ivana Slavinskog u Sankt Peterburgu
održana je u galeriji „Udruženje slobodnih umetnika“ 1991. godine.

1slavinski.jpg

Slavinsky

Slikar je postepeno počeo da stiče slavu u Sankt Peterburgu. U galeriji u Moskvi bili su pozivi. Kasnije, 1993. godine, Ivan Slavinski je otišao u Francusku, gde je deset godina živeo i radio na slikarstvu u evropskim galerijama.

Ivan Slavinsky - Tutt'Art@ (10).jpg

Za to vreme održavao je samostalne izložbe u Luksemburgu, Dablinu (Irska), Stokholmu (Švedska), Marseju, Parizu (Francuska) i drugim gradovima. Godine 2003. Ivan Slavinski se vratio u Rusiju, u junu 2007. u Sankt Peterburgu otvorio umetničku galeriju Ivan Slavinski. Od aprila 2010. galerija nosi ime vlasnika i direktora Galerije Lazarev. Godine 1997. Ivan Slavinski je član Ruskog saveza umetnika. Ivan Slavinski je 2009. godine postao umetnik-kustos dobrotvorne umetničke manifestacije "ABC", koja se održava godišnje u okviru "Božićnog sajma" u Sankt Peterburgu.

Ivan Slavinsky (27).jpg

Ivan Slavinsky

Ivan Slavinsky - Tutt'Art@ (108).jpg

Kad sam završio, doneo sam sliku majci. Nije mogla da sakrije iznenađenje, nešto poput:
‘Moj sin je genije!’ Kad je moj otac došao kući, i njega je udarilo! Nije rekao mnogo, ali me
je sutradan odveo u umetničku školu ”.
Ivan se afirmisao kao ugledan umetnik čija su dela tražila poznavaoci umetnosti i predstavnici stranih galerija u Italiji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Holandiji, Belgiji i Americi. Iako slika u stilu
koji je jedinstveno njegov, on se ne ograničava samo na slikanje bilo koje određene teme i
ugodno mu je raditi na granici nadrealističkih portreta i pejzaža ili čak impresionističkih mrtvih priroda.

Back