Ivan/a

gost 351128

Domaćin
Poruka
4.973
Dođe taj jedan period u životu kada imate cimera Ivana, nekako kao osoba sa kojom živite i provodite dosta vremena on vam postane kao član familije.,,
Kad ono međutim i to prođe svako ode svojim životom, sretnete se posle godinu dana i Ivan je postao Ivana, da li bi to promenilo vaš odnos s obzirom na društvene prilike na Balkanu?

ne bi ništa promenilo, za okolinu me zabole, kao I po drugim pitanjima.... nije da mi se dopada da bradati muškarci defiluju u haljinama ali samo iz razloga što ni bradate žene ne nose haljine.

Dođe taj jedan period u životu kada imate cimera Ivana, nekako kao osoba sa kojom živite i provodite dosta vremena on vam postane kao član familije.,,
Kad ono međutim i to prođe svako ode svojim životom, sretnete se posle godinu dana i Ivan je postao Ivana, da li bi to promenilo vaš odnos s obzirom na društvene prilike na Balkanu?

Mislim da ne bi promenilo moje misljenje o doticnoj osobi.
Imala sam prilike da se susretnem sa nekoliko njih koju su promenili pol ali koje nisam poznavala ranije. Moram priznati da sam se osecala tokom citavog razgovara nelagodno. To je verovatno posledica moje nesigurnosti jer sam bila citavo vreme u dilemi kako da im se obratim. Neki od njih imaju zensko ime ali izgledaju skroz kao muakarci dok ovi drugi sa muskim imenima izgledaju kao zene.

kakvu reakciju okoline prema sebi očekuješ, ako uzmeš u obzir sredinu i moralne vrednosti sredine u kojoj živimo?
Ne zanima me reakcija okoline, svakako se neću praviti da nekog sada ne poznajem jer će neka baba tračara da nas zajedno ispljuje.
Ne mogu da se zamislim da menjam ponašanje prema nekome zbog toga.
Da, ako je neko kreten, stoka, djubre od čoveka ali zbog ovog ne mogu i gotovo. To i nije stvar izbora, to je tako jednostavno.Ne odbacujem ljude zbog drugih ako su po mojim kriterijumima dobri ljudi a okolina im lepi neke idiotske etikete.

Tako je bilo i kad sam bila klinka, obožavala sam da toj tada maloj dečijoj rulji prkosim braneći nekog koga maltretiraju.
Gadjenje prema ljudima tog tipa koji nemaju svoj princip nego odbacuju nekog zbog drugih mi se zadržalo do danas u još pojačanom obliku

Promena o kojoj pricas se ne desava odjednom, za nju je portreban mnogo duzi period od godine. Znaci, neke bar naznake sa njegove strane bi trebale da postoje i dok smo bili cimeri. Ako mi nije smetalo u startu, nece mi smetati ni posle. Spoljasnjost je promenljiva kategorija (cak i kada se radi o tako drasticnim promenama), a unutrasnjost ostaje. Karakter ma koliko se trudili ne mozemo da promenimo.

ahahaha

mozda ima savet za dobru...khm

Promena o kojoj pricas se ne desava odjednom, za nju je portreban mnogo duzi period od godine. Znaci, neke bar naznake sa njegove strane bi trebale da postoje i dok smo bili cimeri. Ako mi nije smetalo u startu, nece mi smetati ni posle. Spoljasnjost je promenljiva kategorija (cak i kada se radi o tako drasticnim promenama), a unutrasnjost ostaje. Karakter ma koliko se trudili ne mozemo da promenimo.
pazi 6oclana porodica ne zna da je 1 clan gej,ja provalim na prvo upoznavanje,i to nije da kao znaju al ih sramota,nego bre nemaju blage veze,nonstop kao kaces se zenis,ja ladno pomenem i tako mic po mic dodjemo do zakljucka i posecenih gej sajtova u telefonu,znaci srcka bi ih strefila da znaju,najgore sto je vecina porodica takva tupava

jaoj ljudi pa ne mislim ja na bablje tračanje, ajde vidite šta se dešava kad se održava parada, da ne idem dalje...

Pa šta će se desiti ako nekadašnjeg Ivana koji je postao Ivana ne odbacim?
Išutiraće me neki prikriveni latentni mačo gej?
Ivanu tj Ivani bih savetovala kao dobar prijatelj da ne ide na gej paradu dok ova zemlja po tom pitanju ne postane civilizovana.
Ti ljudi postoje i ne možemo da se pravimo da ih nema, niko nema prava da ih maltretira.

Šta ti u stvari smeta, njegova metamorfoza ili to što će društvo i tebe osuditi kao osobu koja se druži s takvima?

Promenilo bi se.Neko ko se odluci na takav potez nije bas sasvim cist u glavi.Takodje bih bio u cudu sa kakvim sam frikom ziveo.

ja nemam dilemu, sikter po kratkom potsupku.
ja sam poznavao jednog čoveka, ovog drugog pardon drugu ne znam i ne želim ni da upoznajem.
pritom nije meni bio cimer, znači ne pričamo o meni.

nego kako bi se vi ponašali?

Back