It's just a Ride...

Zasto ljudi zivot shvataju toliko preozbiljno?

Zasto su preplaseni?

Zasto, ooo zasto?

I ne, zivot nije ozbiljna stvar.

Ne, nije.

Ne, nije ozbiljna stvar, prekini da se plasis.

Vidim strah u tvojim uplasenim recima, oslobodi se.

Oslobodi se.

Samo je voznja.

Ne, nije ozbiljna stvar, samo je voznja.

Ovo da odgovorim unapred svima.

Nije sve u strahu. Kao sto nije sve ni u dojenju, koliko god to nekom bilo neshvatljivo. :lol:

Strah je najveci problem u ljudskom zivotu.

Nije jedini problem, naravno, ali je najveci.

A glupi i ograniceni primeri o placanu racuna za struju ljudi treba da ostave za njihove baba-tetke, to je taj nivo razgovora i visine.

I jbga, sta im ja tu mogu.

Ja mogu da pridjem normalno i da im ljudski kazem da se ne plase, ali oni bre za uzvrat napadaju kao pit bulovi na tu moju, ljudsku zelju i ljudski prilaz.

Srpsko drustvo je posebno jadno po tom pitanju, na zapadu su ove price tople, ove koje prica Bil Hilks (koji je bio i ostao car sve do smrti), umetnicka dela pricaju o tome itd.

Ali ovde bre ne, ovde te price postaju kompleksaske i patoloske, jer ovi kojima ih pricas, oni bre cene strah kao najbitniju zivotnu vrednost, grebu za njega i ne ispustaju ga. Oni ozbiljno, najozbiljnije strah smatraju za positivnu ljudsku vrednost.

Zato i lupetaju gluposti, i sa glupim argumentima ulaze u raspravu. Moj omiljeni je da oni nastupaju kao da je taj sto im prica da se opuste, da je on covek bez straha, i da im on govori sa visine da strah nestane, a ne da se bore protiv njega i postanu svesne njega. Pa ga napadaju u stilu- 'AAAAAA i ti se plasis!' Pa da, plasim se, svi ljudi se plase, svi ljudi na svetu se plase, i svuda je to nesto sto je negativno- i jos bitnije, svuda je to nesto gde treba biti svestan tog straha, jer on zna cesto da zamagli prave vrednosti.

Zato i ljudi treba da budu svesni straha, jer im ta svest pomaze da im isti ne zamagli prave vrednosti.

Ali ne bre, u Srbiji ce da te grizu i udaraju, i govore ti da si kompleksas, i da si nezreo, i da ne znas.

Mislim, mnogo smo tuzno drustvo, zaista.

Ali jbga.

Poslednja izmena:

Back