Italijani o ustašama

Ninjarijeka:
1941 selo Đurinac općina Svilajnac -Kada su četnici napokon skinuli masku i izdali partizane i skočili u pomoć njemcima u rušenje Užičke republike(jedinog slobodnog teritorija u okupaciji njemačke ) i protjerali partizane prema Sandžaku u jednom od divljanja i pokazivanja moći nad svojim vlastitim narodom ušli u školu pozvali selo na okup klali djecu,žene i muškarce i brisali ruke o školske zidove !Svjedoci :svi preživjeli iz tog sela! Trebam li da opisujem divljanja po ostacima Užičke republike?
A nije ni počeo rat!!!
Па о томе и причамо: СВИ СУ КЛАЛИ СРБЕ!!!

Ninjarijeka:
Ne nego od moje Babe i Dede!!!!

u ebote.. pa moji baba i deda su iz tog kraja i nikad slichne nebuloze nisam chuo.... imao si odmetnute grupe cetnika koji su napravili zulume, ne porichem, vishe u bosni, manje u srbiji...ovde se pricha o genezi ustaashkog pokreta kojima je cilj eliminisanje svega srpskog... i nemo' da spamujesh sa chetnicima...otvori temu o njima pa cemo tamo da pishemo stavku po stavku.

Шон:
u ebote.. pa moji baba i deda su iz tog kraja i nikad slichne nebuloze nisam chuo.... imao si odmetnute grupe cetnika koji su napravili zulume, ne porichem, vishe u bosni, manje u srbiji...ovde se pricha o genezi ustaashkog pokreta kojima je cilj eliminisanje svega srpskog... i nemo' da spamujesh sa chetnicima...otvori temu o njima pa cemo tamo da pishemo stavku po stavku.

Pa cijelo vrijeme se veličaju Četnici ,Gospoda Karadžić i Mladić cijelo vrijeme se spominju samo ustaški zločini a mi ih srbi nemamo jer mi smo božija djeca(oh zaboravih i Kraljeva)

Ako si iz tih krajeva navedi točno selo ili grad pa da vidimo gdje to četnici nisu klali?

A i nije da su u pitanju samo bosna i srbija nego i hrvatska jer kada su biježali došli su zajedno sa ujama i njemačko 97 divizijom sve do Koruške htjeli su se predati amerima i britancima jer su znali šta ih čeka od JNA!
I sada kažem žao mi je samo nevine djece i ljudi koji su poginuli u JNA divljanju kod Blajburgu ,a svi ostali su dobili što su zaslužili i nevidim razlog zašto se skriva činjenica koliko je njih pobijeno u Blajburgu !Onda bi znali koliko točno ustaša ,četnika i ss-sovaca je tamo platilo glavom za 5 godina divljanja na prostorima bivše Jugoslavije!!!! 8)

Ninjarijeka:
Pa cijelo vrijeme se veličaju Četnici ,Gospoda Karadžić i Mladić cijelo vrijeme se spominju samo ustaški zločini a mi ih srbi nemamo jer mi smo božija djeca(oh zaboravih i Kraljeva)

Ako si iz tih krajeva navedi točno selo ili grad pa da vidimo gdje to četnici nisu klali?

A i nije da su u pitanju samo bosna i srbija nego i hrvatska jer kada su biježali došli su zajedno sa ujama i njemačko 97 divizijom sve do Koruške htjeli su se predati amerima i britancima jer su znali šta ih čeka od JNA!
I sada kažem žao mi je samo nevine djece i ljudi koji su poginuli u JNA divljanju kod Blajburgu ,a svi ostali su dobili što su zaslužili i nevidim razlog zašto se skriva činjenica koliko je njih pobijeno u Blajburgu !Onda bi znali koliko točno ustaša ,četnika i ss-sovaca je tamo platilo glavom za 5 godina divljanja na prostorima bivše Jugoslavije!!!! 8)

tema italijani o ustashama..imash neshto o tome...ili spamujesh? ocesh o cetnickim zlocinima... otvori topic pa budi konstruktivan....

ako ovako nastavish... pomislicu da nisi jedan od njih :(

viva las vegasos:
za ...Ljuba82..
ovo o cemu pises..blage su nebuloze..blage
1)историјске чињенице из књига управо говоре да је то једно мало племе код Загорја...а да је велики број покатоличених Срба
to je tvoje misljenje..... ja imam drugacije cinjenice
http://bs.wikipedia.org/wiki/Hrvati
2)u nastvku pisanja si malo izgubio nit ..ali nema veze idemo dalje
3)Tvoje vidjenje ustasa i cetnika..... ajmo baciti neutralan pogled...
i jedni i drugi su bili zlocinci...to je dokazano....i jedni i drugi ....su suradivali s tadasnjim nacistickom Njemackom...i jedni i drugi su izgubili rat....idetnticni su po ideologiji( i jedni i drugi bi zeljelli bilo veliku Srbiju ili Hrvatsku)...na nesrecu onih drugih...ili trecih...
kroz tvoje pisanje vidi se da si mlada osoba ili se tako predstavljas...nemoj donosit prebrzo zakljucke...naucit ces to kroz zivot...

1. Смешно је позивати се на wikipediu...са друге стране ја сам погрешио што нисам дао своје изворе. Ради се о професору Ђуретићу...
...чудна је то ствар...како све земље које су се одвојиле (или теже томе)...негирају све српско. Хрвати и Шиптари још могу и највише да врдају...јер су подаци још и најмање јасни (али су опет чињенице неумољиве)...али шта рећи за муслимане и Црну Гору? Значи смешно...ту се бар све зна...:lol:
2. Шта конкретно није јасно? Начин на који сте добили државу? Етничким чишћењем, против-уставно...
... ма полако...све ће доћи на своје место...можете да муљате своје историјско порекло...али модерну, савремену историју тешко...
...то што сте у датом тренутку мудро одиграли, искористили прилику и што су политичке прилике (и још увек) такве какве јесу...неће спрати љагу са имена ваше државе...а пре или касније ће се то питање поново активирати...
3. Не...прво злочини једних не могу да се упореде са злочинима других...ни по броју ни по бездушности. Ја говорим о злочинима једних као идеологији...самој сврси постојања (Усташе) и појединачним злочинима других (четници) који нису долазили од врха...а друго...четници који су бранили правни поредак су изгубили рат од комуњара, а то што причаш о сарадњи са нацистима си вероватно гледао у Сутјесци или Неретви...
Четници су од старта били на страни савезника...сад што је партизански покрет имао више успеха у борби и што је био масовнији (а пре свега због своје личне борбе револуције и доласка на власт)...и што су савезници видели да је боље да нацисте што више разапну на свим фронтовима...(јер нормално...боље да погине више Срба него Енглеза нпр)...то је друга прича...
А и тим комуњарама треба д да љубите...да није њих ви бисте се сад изгубили у деловима Италије, Аустрије...
Сад се ми можемо прегањати причама о пореклу...али...да није комуњара и усташа (и то ових потомака...крајем деведесетих) и подршке од Ватикана...ви не бисте имали државу и то је чврста чињеница...то је бар јасно...јер се овде историја бар не може сакрити.

koja je lazovcina i ustasa ovaj ninjarijeka. jos glumata nekog srbina.

e ustaso, moja baba i deda po majci su iz tog kraja i znam da tamo toga o cem ti pricas nije bilo. provaljen si ustaso , sledeci put malo se bolje foliraj.

drugo ovo je topic o ustasama i njihovim bolesnim ubistvima srba.

samo ustasa na pomen ustaskih zlocina pocinje da prica o cetnicima. naravno da bi relativizovao i minimizirao ustaske zlocine.

Shta ti mislish da treba da rade ti "desno" nastrojeni? Da se ne zna istina? Da se zatvore ochi kako se ne bi videlo masovno velichanje zlochina, ludila(koje su podrzali i pripadnici vlade, chim su bili na koncertu umobolnika tompsona; a i da nisu, nisu ga zabranili)?

hedon29:
Shta ti mislish da treba da rade ti "desno" nastrojeni? Da se ne zna istina? Da se zatvore ochi kako se ne bi videlo masovno velichanje zlochina, ludila(koje su podrzali i pripadnici vlade, chim su bili na koncertu umobolnika tompsona; a i da nisu, nisu ga zabranili)?

U pravu si 100%. Bolesnici. A najbolje je kad ovde neki Hrvati kažu kako su bili na koncertu i slušali dobru muziku. Nisu oni tako opredeljeni, samo su slušali muziku. Umobolnici, ako je to za njih dobra muzika - ubi, zakolji, Srbe na vrbe... naci pozdrav :evil:

'ajte "'rvatske", "slavonske", "rijechke", "osijechke" ustashetine... nadjite makar jedan originalni dokument kao ove a ima ih josh na tone, gde su se vashe dede, ochevi, braca i ostali kuzhni soj borili protiv nacista i kao disciplinsku meru da je shvapska stoka preduzela represalije i streljala njih ili vrlo ustashko puchanstvo....

41vso2.jpg

45vkf3.jpg

47vha2.jpg

Back