Ja ne generalizujem i ne mrzim nikog pošto je to beskorisno.Samo uvek naglašavam da prodajete rog za sveću i ne ravnate se prema ljudskim zakonima.

...a ako bolje zagledaš šta pišem videćeš da ja nikad ne pretim,već se zalažem za distancu i bojkot što je u suštini beskorisno pošto najveći deo Srba ni nema pamćenje.
Ja ne znam kako ti sa svojom okolinom funkcioniraš, nadam se da dobro. Ali Srbe i Hrvate je sudbina postavila da žive jedni pored drugih za vjeke vjekova.
Misliš da je bojkot i distanca rješenje?
I u Hrvatskoj ima dosta ljudi koji tako misle.
I ovdje ima ljudi koji su izgubili nekog od ruke Srbina, kao što ima i Srba koji su izgubili nekog od ruke Hrvata.
Broj nije bitan. Da je jedan život u pitanju, previše je.
Mi možemo živjeti u prošlosti i za 20 godina Zimbabve i Mozambik će za nas biti high-tech velesile. A možemo se i okrenuti budućnosti i koristiti potencijale koje svaki naš narod ima, a u suradnji ih ima puta 100.
Mi smo Svijetu dali struju, penkalo, kravatu, viljušku, cepelin, padobran, torpedo, usavršili telefon, najveće prvake u fizici (Kopernik, Bošković, ...), književnosti (Andrić), mi smo čuvali Evropu od Turaka, i još puno, puno toga.
Namjerno nisam odvajao ništa po naciji, da istaknem koliko ZAJEDNO značimo. Pojedinačno već malo manje.
Ne mislim da treba skupa da imamo državu ili bilo šta. Svaki narod ima svoje posebnosti i nek živi na svome. Ali suradnja u nastupu prema svijetu je neizbježna.
Na kraju krajeva, znaš i sam da su nam se tržišta već odavno ispreplela, jer je svako zasebno premalo za bilo kakav napredak.