Hm, ja sam na ekskurziji bio pre neke 2 godine. Mi smo ishli preko Splita za Ankonu. Pa, shta da ti kazem. Hrana je skupa, posebno za nekog iz Srbije. Stajacete autobusom u tkz "Autogrill", objekat koji objedinjuje pumpu, kafic, prodavnicu i josh po neshto. Savetujem ti da tu uzmesh sendvice jer su jeftiniji i dobro se najedesh.
Shto se tice Venecije, za hranu imash super restorancice gde mozesh uzeti neko jelo i za manje od 10 evra. Obicno su to restorani dalje od centra, ali bash zato shto u njima zalazi manje ljudi i shto su malo dalje, imaju svoj sharm i atmosferu. Obavezno probaj spagete, pre svega sa pesto sosom. Secam se svog utiska sa italijanskim spagetama, vecina je bila zgrazena, jer su "tvrde". U stvari, taj nacin pripreme paste je
al dente zbog kog pasta manje goji...
Elem, da sumiram, za hranu sam potroshio oko 150 evra, tu racunam svih 7 ruckova, sokove, sendvice i poneki espresso ili pice u kafeu. Lido je savrshen za shopping, jer hrana je jeftinija, pa mozesh za male pare da napravish sebi sendvic u bilo kojoj prodavnici.
Shto se tice snizenja, tu ima nekih caka. Ako imash pasosh EU imash neke popuste na ulazu u muzeje i galerije. Ja imam slovenacki pasosh pa sam to koristio, mada iskreno popust je tek 15-20%.
Ne volim da kupujem odecu, tako da to stvarno nisam ni iskusio, niti sam zeleo (tipicno mushko).
Moj najveci savet ti je da na ekskurziju odesh da
vidish Italiju, i da te ne povuce drushtvo. Ja sam uvek uzimao one karte iz turustickih agencija za svaki grad i sam sam obilazio. Vecina drugih je zato trazila McDonald's trgovine i ishla da se opija. Nekom je to OK, ali potroshiti circa 600 evra za opijanje i klopanje mozesh i u Srbiji.
U svakom slucaju lepo se provedi i pozdravi mi Sloveniju u povratku