IT sertifikati?

ruffrave

Zainteresovan član
Poruka
309
Pozdrav. Jako me zanima gde kod nas mogu da se nabave kvalitetni sertifikati iz IT oblasti (java, php, microsoft itd...)?
Sertifikati su mi potrebni jer na zalost trenutno nisam u mogucnosti da pohadjam fax kao redovan student zato sto moram da radim, a ovo koliko kontam sertifikati i obuke ne traju vise od pola godine? Zanima me gde, kako i koliko su kvalitetni sertifikati kod nas?

Srtifikat od Microsofta (bilo za administraciju sistema bilo za office eksperta) - daje Microsoft
Tako da je suludo da čak i banka traži administratora sistema ali sa diplomom od bilo kog domaćeg fakulteta.
Domaći fakulteti akulteti nemaju pravo (a ni nastavni program) da analiziraju Microsoft sistem
jer nije open source niti smeju (čak d neki korumpirani profesor i slučajno zna) da studentima objašnjavaju kako to funkcioniše (Resource Kit)
A ni Bil Gejts nije imao fakultet, čak mu ni Megatrend nije trebao

Poslednja izmena:
ne znam da li si razumeo moje pitanje...to pitam prvenstveno zbog toga sto puno stranih firmi trazi java developere gde naravno moras da pokazes neki papir da si sposoban za takav rad, isto tako i za sistem administratore i ili office experte. Pitam da li mozda neko ima iskustva sa takvim sertifikatima i koliko u stvari na tim "kursevima" moze covek nesto da nauci? Znam, ali ja na zalost nisam Bil Gejts :)

Back