IT nomad

Redmond

Elita
Poruka
17.258
Konstantno putuješ u druge gradove ili države dok si za stalno zaposlen kao programer za domaću firmu, naravno na remote poziciji... Npr za vikend otputuješ u Beč, Prag, Pariz i sl. pa odatle tokom nedelje završavaš posao, a kad ti istekne radno vreme, krećeš u obilazak gradova, zezanje i tako to? Interesuje me koliko je ovakav način života izvodljiv i u kojoj meri se praktikuje danas?

Konstantno putuješ u druge gradove ili države dok si za stalno zaposlen kao programer za domaću firmu, naravno na remote poziciji... Npr za vikend otputuješ u Beč, Prag, Pariz i sl. pa odatle tokom nedelje završavaš posao, a kad ti istekne radno vreme, krećeš u obilazak gradova, zezanje i tako to? Interesuje me koliko je ovakav način života izvodljiv i u kojoj meri se praktikuje danas?
Pa pazi ja molim Boga da me ne posalju u inostranstvo :P
Radim na projektu za vojsku, pa sam miran dok sam na tome :P
Inace setnja ovamo onamo, sto je korona zaustavila pa se mnogo manje putuje zahvaljujuci koroni.
Eto neke koristi od nje :P

Inace setnja ovamo onamo, sto je korona zaustavila pa se mnogo manje putuje zahvaljujuci koroni.
Ja sam mislio da je korist od nje to što sad poslodavci u većoj meri dozvoljavaju rad sa remote pozicije, što je upravo preduslov za ovakav način života

Ja sam mislio da je korist od nje to što sad poslodavci u većoj meri dozvoljavaju rad sa remote pozicije, što je upravo preduslov za ovakav način života
E pazi rad sa remote pozicije nije uopste zdrav. Sedis u 4 zida smetaju ti tvoji da se koncentrises, ako si u samoci
nemas ni volju da radis. Radje biram varijantu sa zivim ljudima :P
odradis svojih 8 sati i glavu na otavu :P

Pa ono u proslosti na osnovu iskustva ljudi puknu radeci od kuce i jedva cekaju u ofis :P
Mislim, ako ti to odgovara ok, ako mozes, sve firme, mislim imaju opciju rada od kuce.
ne al zamisli, ide ti se negde na makar 7 dana, hoćeš da vidiš npr Rim, Maldive itd. ne moraš da čekaš godišnji nego samo zapališ tamo preko vikenda

Al brate ja sam mislio da ti posao za tvoju (srpsku firmu) obavljaš iz insotranstva, ne da ga tražiš u inostranstvu :lol:
Ma ne firma je austrijska, a radi sa firmama napolju. Imas one freelancing firme ali to su uglavnom prevaranti
koji hoce da te iscrpe za male pare :P
u svakom slucaju gazde vole da te imaju na oku, tako da remote varijante iscrpljuju maks. Mislim na foru
radis u firmi koja je u stranoj zemlji pd kuce. Neces tako moci dugo da izdrzis. Ako si mlad djene djene
ali koliko cujem od kolega bas te upregnu.

Zasto sta? Najbolje je da se orijentises da radis u domacoj firmi sa sto vise ljudi i to po mogucnosti da bude IT firma.
Tako ces imati manji pritisak i manji stres nego da izvlacis projekte sam ili sa jos par ljudi, veruj mi ako hoces.
Ama ja sam i mislio da radim u domaćoj firmi, samo remote, npr pobegneš u Rusiju na nedelju dana i odatle obavljaš posao za firmu u kojoj si zaposlen u Srbiji, jel se razumemo ti i ja? :lol:

Ama ja sam i mislio da radim u domaćoj firmi, samo remote, npr pobegneš u Rusiju na nedelju dana i odatle obavljaš posao za firmu u kojoj si zaposlen u Srbiji, jel se razumemo ti i ja? :lol:
Ma dobro ja sam samo preneo ono sto znam. Ali to nisam cuo do sada :P
Mislim ono moze i kod mene, prijavis rad od kuce, odes u Rusiju, radis, nece biti problema, samo da imas internet.
Sad sam shvatio sta hoces. Naravno, ima ljudi ovde koji odu na selo pa odatle rade :P
Samo se toga nisam setio do sada :P

Izvodljiv je ali nije za svakoga.

Dok se ne zasitiš itekako ti je privlačno i zanimljivo.
Jedno je kad radiš i putuješ, a drugo je kad samo putuješ.

Moderni nomadi tako žive, imaš mnogo primera po netu.

који ли то пројекат радиш за војску, рецидер да знам кога да помињем кад нешто закуца... ,:lol:

Nije moguce, jednostavno senior programer u odlicnoj IT firmi moze da ispregovara od 3K - 3.5K NETO, a u losijoj firmi od 2.2K do 2.8K evra NETO sto je apsolutno nedovoljno da bi se mogao voditi ovakav zivot. U najgorim firmama od 1.5K do 2K NETO mada tu se postavlja i pitanje kakav je kvalitet tog seniora kada pristaje da radi za tako malo novca.

Poslednja izmena:

Back