Dugo nisam mogla da zaspim.Pitala sam se: sta mi to bi?
Ne znam zasto,mislila sam da ga vise sigurno necu videti.Naivno.Mnogo naivno.
Zvao je.Po nekoliko puta dnevno.Kada nismo razgovarali,pisao je poruke.Nedelju dana kasnije ponovo je bio tu.Ovog puta dovezao me je skoro do vrata.Pitao me je cega se plasim,i jesam li mu barem rekla pravo ime?
Jesam.Ponekad pozelim da nisam.
Dolazio je sve cesce.Jednom na manje od sat vremena.Tek da me vidi.
Poceo je da mi nedostaje.Sve cesce sam hvatala sebe kako mislim na njega.Mobilni je postao sastavni deo mog tela.Nosila sam ga svuda,cak i u kupatilo kada se tusiram.
Uhvatih sebe kako se decje radujem svaki put kad treba da dodje.
Imponovalo mi je sto je bio u stanju da vozi nekoliko sati,provede vece sa mnom pa onda sutradan juri nazad pravo na posao.i svaki put je zakasnio ,jer nismo mogli da se odlepimo jedno od drugog.Znao je pred kraj radnog vremena da nazove,da kaze da ponovo dolazi.
Trajalo je to neko vreme,Bila je skoro polovina leta..Moji su bili na moru,kao i svake godine.Ove,resila sam da im se pridruzim.Na duze.Jer ce i on biti tamo,blizu.Zbog posla..Ali,pre toga,otisla sam na nekoliko dana u njegov grad.
Nisam od onih sto javno pokazuju svoju intimnost.Ali sa Borisom,bila sam druga osoba.
Nisam mogla da se odlepim od njega.Setali smo kroz guzvu zagrljeni ili drzeci se za ruke.
Ljubili smo se,kao klinci,ulicama.I razgovarali smo satima.O svemu.Sve je hteo da zna.I pricao je o svemu.Otvoreno.O zivotu,o sebi.Kada je pricao o zenama mrmljao je:
-ti si nesto drugo…a mozda I prvo.
Praveci se gluva pitala sam: Sta?Sta si rekao?
-Nista,nista,videcemo.
Par dana kasnije bio je poslom u Kotoru.Igrom slucaja I moji prijatelji su bili tamo.Pa sam ,jel te otisla da ih vidim.He,he..malo sutra.
Tu noc smo proveli zajedno,naravno.Zaspala sam u njegovom narucju..
Niciji zagrljaj nije bio topliji
Narednog jutra,kada sam se probudila,ne znam sta se desilo.Uhvatila me je panika.Otvorila sam oci,polako postajuci svesna gde se nalazim.Posle dugo,dugo vremena probudila sam se sa nekim pored sebe.Grleci ga,nesvesno,u snu.