Kako se priblizava deset postajem sve nervoznija.U pet minuta do deset zatvaram vrata i silazim niz stepenice.U podnozju stoji crveni golf.Preko ulice,u drugoj traci,par metara dalje beli mercedes.
Stajem na pretposlednji stepenik i gleda u mercedes i njegovog vlasnika.Vidim profil.Ne okrece glavu.
Sa moje druge,desne,strane stoji moj daleko stariji otac-ljubavnik.
Prati moj pogled i-zna.Zna da mercedes mene ceka.Gleda me.Netremice.
Da li je to presudilo?
Jedan pokret vrata,samo jednog muskarca?
Mozda.
Sta bi bilo da su se obojica okrenuli?
Ili da sam ja bila malo jaca?
Koliko bi mi zivot sada bio drugaciji?
Sada to i nije vazno.
Hvatam rucicu golfa.Pre nego sednem cujem zvuk motora.Sedim na zadnjem sedistu golfa i vidim kako mercedes odlazi niz ulicu.
I zasalih.Zalom koji ne prolazi.Ne izadjoh.
Ostala sam na tom zadnjem sedistu jos nekoliko dugih godina.Ostadoh da sedim i cutim.Cutanjem odgovarajuci na sva pitanja mog ljubavnika.On ludi.Izjeda ga ljubomora zbog muskarca u mercedesu.Bilo je i drugih,mladjih i lepsih,muskaraca koji su mi se otvoreno nabacivali a on je bio leden poput glecera.Ni ljubomore ni posesivnosti.
Ali,muskarac u mercedesu?Jednostavno,ne pusta.Zna.Oseca da to nije bilo ko-meni.Vise instinktivno,zna da nije kao drugi.Godinama potom,pazicu da muskarca iz mercedesa nikada ne pomenem.Zato sto zna da se tada upalila vatra.I ne gasi se.
Pokusava suzama da je ugasi.Mojim,naravno
Misli li da je uspeo?Ne znam.Zato sto muskarca iz mercedesa ne pominje ni jedno od nas.Trudim se cak i da ne razmisljam o njemu.Milila sam tada ,ponovo,nikada ga vise ni videti necu.
Stajem na pretposlednji stepenik i gleda u mercedes i njegovog vlasnika.Vidim profil.Ne okrece glavu.
Sa moje druge,desne,strane stoji moj daleko stariji otac-ljubavnik.
Prati moj pogled i-zna.Zna da mercedes mene ceka.Gleda me.Netremice.
Da li je to presudilo?
Jedan pokret vrata,samo jednog muskarca?
Mozda.
Sta bi bilo da su se obojica okrenuli?
Ili da sam ja bila malo jaca?
Koliko bi mi zivot sada bio drugaciji?
Sada to i nije vazno.
Hvatam rucicu golfa.Pre nego sednem cujem zvuk motora.Sedim na zadnjem sedistu golfa i vidim kako mercedes odlazi niz ulicu.
I zasalih.Zalom koji ne prolazi.Ne izadjoh.
Ostala sam na tom zadnjem sedistu jos nekoliko dugih godina.Ostadoh da sedim i cutim.Cutanjem odgovarajuci na sva pitanja mog ljubavnika.On ludi.Izjeda ga ljubomora zbog muskarca u mercedesu.Bilo je i drugih,mladjih i lepsih,muskaraca koji su mi se otvoreno nabacivali a on je bio leden poput glecera.Ni ljubomore ni posesivnosti.
Ali,muskarac u mercedesu?Jednostavno,ne pusta.Zna.Oseca da to nije bilo ko-meni.Vise instinktivno,zna da nije kao drugi.Godinama potom,pazicu da muskarca iz mercedesa nikada ne pomenem.Zato sto zna da se tada upalila vatra.I ne gasi se.
Pokusava suzama da je ugasi.Mojim,naravno
Misli li da je uspeo?Ne znam.Zato sto muskarca iz mercedesa ne pominje ni jedno od nas.Trudim se cak i da ne razmisljam o njemu.Milila sam tada ,ponovo,nikada ga vise ni videti necu.