Ko poznaje ljude?Ja ne.Niti iko drugi.Znam po sebi.Sve sto mi vidimo je fasada,privid.Vidimo onoliko koliko nam dopustaju.Niko se ne razotkriva potpuno.Svi mi imamo jedan deo sebe koji niko ne poznaje.Znam po sebi.Ljudi koji se medjusobno ne poznaju imaju potpuno razlicita misljenja o meni.Zasto?Da li sam se ja to namerno trudila da steknu takvu sliku o meni?Mozda,ponekad.Ali nikada,bas nikada,nikome nisam dozvolila da sirom otvorenih ociju zaviri u moju dusu,srce,karakter.Da li sam se plasila tudje osude?Ne.Moja licnost je samo moja.Meni pripada.Ali ljudi su neverovatni.Svakog dana mozemo promeniti svoj zivot.Reci: Dosta.Ali ne govorimo.Cutimo.Pustamo da zivot prolazi pored nas.Smenjuju se godisnja doba a mi cutimo.Robovi okovani obavezama i navikama.U nekom trenutku lucidnosti pozelimo da rasirimo krila i vinemo se u slobodu.Ali odmah zatim neka misao nas vrati nazad.I ostajemo.Zivimo jedan zivot a sanjamo drugi.Kaznjavamo sami sebe.Nasa kazna je nasa tiha patnja.Tako smo mali i jadni.I ako se neko,namerno ili slucajno,otrgne i rasiri krila postajemo zavidljivi i ljubomorni.Povodljive sitne duse.
Sve zavisi od nacina razmisljanja.Ubedimo sebe da je samo nase misljenje ispravno.Da je to i to tako i tako.I nikako drugacije.I ako naidjemo na osobu koja peva,plese i smeje se, a da ni ne zna zasto,osudjujemo je.Zato sto je pronasla srecu.Istu onu za kojom se mi plasimo da krenemo.Iz dana u dan zivimo u lazi.I svaka zora i svaki sumrak je lazan.I mi u njemu ne vidimo lepotu.Samo oni retki koji to uspeju da shvate bude se sa novom zeljom.A svaka nova zelja je, i vise nego dovoljan,razlog da se prozivi svaki novi dan.I da se taj dan zapocne sa osmehom na licu.
Sve zavisi od nacina razmisljanja.Ubedimo sebe da je samo nase misljenje ispravno.Da je to i to tako i tako.I nikako drugacije.I ako naidjemo na osobu koja peva,plese i smeje se, a da ni ne zna zasto,osudjujemo je.Zato sto je pronasla srecu.Istu onu za kojom se mi plasimo da krenemo.Iz dana u dan zivimo u lazi.I svaka zora i svaki sumrak je lazan.I mi u njemu ne vidimo lepotu.Samo oni retki koji to uspeju da shvate bude se sa novom zeljom.A svaka nova zelja je, i vise nego dovoljan,razlog da se prozivi svaki novi dan.I da se taj dan zapocne sa osmehom na licu.