Istraživanje

slagao sam da sam čitao

• orhana pamuka

• harolda pintera

• pol ostera

• šekspira

• mešu selimovića

• uliks (džejsma džojsa)

• proces ili neko drugo kafkino delo

• milorada pavića

• da vincijev kod

• autostoperki vodič kroz galaksiju

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ja to osecam za 'Dejvida Koperfilda', mozda zvuci smesno. Prvi put mi je trebalo osam meseci da je procitam, i od tada, obicno kada se osecam lose, uzmem pa citam o tuznoj sudbini malog Dejvida :-)

ja nisam nikad tehnički stigao do kraja grofa monte kristo...pohvatao sam suštinu heh... knjiga sam se nadobijao kao poklon za rođendan...ali ne vredi...meni je početak bio dosadan......i kao jesi čitao? kad su me pitali kasnije... klimao sam glavom...dogurao donekle jesam...jednog dana hoću...znam da je knjiga extra i sve.. grešan sam... priznajem...a mobi dik sam pročitao u jednom dahu....čisto da se zna...

Ово нема везе са лагањем, јер то увек јавно признајем, али рецимо никада нисам прочитала ''Идиота'' до краја, тачније остало ми јеш тридесетак страна, а морала сам да журим да вратим књигу у библиотеку...и никада је нисам поново узела...
Тако да не знам како се завршава!

moonja:
...a mobi dik sam pročitao u jednom dahu....čisto da se zna...

Mora da si bio moreplovac u prethodnom zivotu :)

Ja imam drugi problem: nekih knjiga se jednostavno ne secam! Stranca sam citala bar tri puta, ali kao da nisam. Ja se samo secam "Mama je umrla" i da je posle bilo mnogo vruce... Neverovatno! Bas cu sad opet da ga ufatim.

(ova tema se pretvara u onu Lodzovu "igru istine"; miniramo forum knjizevnost; mozda ce nas banovati)

moonja:
zašto ljudi lažu da su čitali neku knjigu....da li ste i koliko puita slagali da ste pročitali neku knjigu?
ovo istraživanje sproveli su muzeji, biblioteke i arhivi u velikoj britaniji i rezultati su:
najviše serviranih laži upućuju se radnim kolegama, prijateljima i šefovima
top lista knjiga za koje se najviše laže da su čitane
- gospodar prstenova
- da vinčijev kod
- rat i mir
britanci najviše lažu da su čitali orvela, dikensa, džojsa sestre bronte, tolstoja i šekspira.....
hteo sam da postavim anketu i stavim neke pisce ili dela...ali ne umem

da li vi lažete da ste nešto čitali.....koja dela....zbog čega....(broj raskrinkanih čitača je samo 1,7%, ostatak i dalje laže.....)

Зашто би неко лагао да је прочитао неку књигу? Ја први не бих, а читам доста....

@Hellen
Je l celu, bez preskakanja? Svaka cast! Je l to bilo citanje iz zadovoljstva?
Znam mnoge koji su je pocinjali, ali svi smo se slozili u jednom - kniga je nevidjeno dosadna. Bez obzira na sve ono sto se kaze za njenu vrednost

ILO:
Servantes, Don Kihot. Mislim da se i za to laze. Mada meni niko nikada nije rekao da je to procitao. Ima li takvih?

Ja pročitala još u srednjoj školi .... Kad nam je profesorka rekla da pročitamo, ja razumela Tihi don - pa kad sam stigla do pola, rekoše mi da čitam pogrešnu knjigu .... :), onda sam morala jovo nanovo ... alli isplatilo se .... dobra je knjiga .... Dulsineja je moj favorit :)

Dobra je ova ideja knjige koje ste procitali, a nije trebalo da ih citate - autor clanka u toj kategoriji spominje knjige Dzeki Kolins, Muskarci su sa Marsa, zene sa Venere i Da Vincijev kod.

Heh, i ja bih mogla da spomenem par shitica: "Pastuv" vec pomenute Dz. Kolins, "Glumice" Barbare Eving, "Paunovo pero" BHDj, Taoisticke tajne o seksu :oops:

ja zaboravim naslov takvih.... odmah delete sa hdd-a.....a na pitanje: na koju knjigu ste bacili pare.. ?....na "kuću listova"...ne mogu da verujem da sam ladno izvukao fine pare prošle godine za to...... i..... ~!"#$%&!!!

Back