Istraživanje Informerovog mnjenja: krah SZS; procvat PSG-a

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
104.315
226328_djilas-i-sergej_f.jpg

https://informer.rs/vesti/politika/...-pokazalo-sns-cak-53-djilas-pada-sergej-raste

239262_pita_iff.jpg

Interno SNS-ovo istraživanje, tako da su i rezultati ankete verovatno isfrizirani...al' opet. :think: Sam Sergej 7 procenata, a svi nagomilani u Savezu za Srbiju rvu se sa SPS-om skupa.

Ako ima istne ove i u promilima, treba se dobro zapitati zašto je tako. :rtfm:

Druga je zabrinjavajuća stvar (možda i više) što se čak petina birača po ovoj anketi opredeljuje za političke opcije sa statistički zanemarljivom količinom podrške, ili je još uvek neodlučna.

S druge strane, naprednjaci mora da su se puno uplašili čim objavljuju ovakve ankete. :per:

Poslednja izmena:
Malo je čudno da tako Sergej brzo skoči ali pisao sam da su dosta njegovom usponu doprineli režimski mediji a i to što je izmedju ostalog poznata ličnost.

Verovatno ga i istraživanje precenjuje, ali nagli skok ne bi trebalo da bude čudan. To je onaj inicijelni polet koji ima potencijala da raste dodatno gore (ne razumem uopšte ljude na temi o Sergeju koji su reagovali u fazonu ovo će biti kraj totalni :D ) ali treba imati na umu da je ovo sve i dalje generalno značajno slabije od organizacije koju je nekada imao Saša Janković.

Verovatno ga i istraživanje precenjuje, ali nagli skok ne bi trebalo da bude čudan. To je onaj inicijelni polet koji ima potencijala da raste dodatno gore (ne razumem uopšte ljude na temi o Sergeju koji su reagovali u fazonu ovo će biti kraj totalni :D ) ali treba imati na umu da je ovo sve i dalje generalno značajno slabije od organizacije koju je nekada imao Saša Janković.

Saša Janković je imao visoki rejting samo do formiranja PSG i malo nakon toga. Veći deo vremena sve do povlačenja imao je oko 4% sa tendencijom padanja. Tako da Sergej je vratio pokret iz mrtvih.

- - - - - - - - - -

A ne vidim gde je krah SZS?

Ostali su na istom, uglavnom su šetali od 9% do 13%

Malo im Sergej uzeo i to je sve.

https://informer.rs/vesti/politika/...-pokazalo-sns-cak-53-djilas-pada-sergej-raste

Interno SNS-ovo istraživanje, tako da su i rezultati ankete verovatno isfrizirani...al' opet. :think: Sam Sergej 7 procenata, a svi nagomilani u Savezu za Srbiju rvu se sa SPS-om skupa.

Ako ima istne ove i u promilima, treba se dobro zapitati zašto je tako. :rtfm:

Druga je zabrinjavajuća stvar (možda i više) što se čak petina birača po ovoj anketi opredeljuje za političke opcije sa statistički zanemarljivom količinom podrške, ili je još uvek neodlučna.

S druge strane, naprednjaci mora da su se puno uplašili čim objavljuju ovakve ankete. :per:

Samo DEMOSTAT i Panovića priznajem

Saša Janković je imao visoki rejting samo do formiranja PSG i malo nakon toga. Veći deo vremena sve do povlačenja imao je oko 4% sa tendencijom padanja. Tako da Sergej je vratio pokret iz mrtvih.

- - - - - - - - - -

A ne vidim gde je krah SZS?

Ostali su na istom, uglavnom su šetali od 9% do 13%

Malo im Sergej uzeo i to je sve.

Kako gde, u Vučkovom naslovu. :lol: Ali jeste SZS imao viši rejting; oko 10 procenata bilo je samo u vreme osnivanja, što bi značilo da su spali natrag na onoliko koliko je bilo u početku stvaranja organizacije (kada bi istraživanje bilo stvarno, a ne neka naručena glupost verovatno).

Jedno vreme se PSG održavao dobro na 8 procenata. To je trajalo najmanje oko pola godine. No naravno, potpuno je smehotresno uopšte govoriti o svim ovim silnim pokretima i partijama; mislim da su građani i forumaši verovatno zaboravili da smo mi u izbornom ciklusu od 2016. godine. Tad su Šešelj i Radulović bili lideri opozicije. :D U međuvremenu toliko je bilo obrta i pretumbavanja da je Saša prestao pre nego što je stigao da išta postane. Mogli bismo nekoliko dobrih dramatizacija napisati o poslednjih par godina.

Poslednja izmena:
Kako gde, u Vučkovom naslovu. :lol: Ali jeste SZS imao viši rejting; oko 10 procenata bilo je samo u vreme osnivanja, što bi značilo da su spali natrag na onoliko koliko je bilo u početku stvaranja organizacije (kada bi istraživanje bilo stvarno, a ne neka naručena glupost verovatno).

Jedno vreme se PSG održavao dobro na 8 procenata. To je trajalo najmanje oko pola godine. No naravno, potpuno je smehotresno uopšte govoriti o svim ovim silnim pokretima i partijama; mislim da su građani i forumaši verovatno zaboravili da smo mi u izbornom ciklusu od 2016. godine. Tad su Šešelj i Radulović bili lideri opozicije. :D U međuvremenu toliko je bilo obrta i pretumbavanja da je Saša prestao pre nego što je stigao da išta postane. Mogli bismo nekoliko dobrih dramatizacija napisati o poslednjih par godina.

Ja mislim da nikakvog istrazivanja nije ni bilo, samo su nalupali cifre..

I SNS je mnogo zut. Zorana, Mali, Vesic.. i ko zna koliko jos zutaca je kod njih. A kako vidimo i politika MMF poslusnicka, ulaska u Nato, podrske bankama... ulaska u EU... SNS je zuci od zutih.

Ne?

Mene svaki put iznenadi sledeće neko gostovanje i nastup kada vidim da je SNS sa svih strana popunjena dosmanlijskim preletačevićima. :lol: Pomisliš da si video svakog, i onda te opet iznenadi neko iza ćoška.

I SNS je mnogo zut. Zorana, Mali, Vesic.. i ko zna koliko jos zutaca je kod njih. A kako vidimo i politika MMF poslusnicka, ulaska u Nato, podrske bankama... ulaska u EU... SNS je zuci od zutih.

Ne?

Tačno, ali niko ne glasa za SNS zbog Vesića, Malog ili Trivanke nego zbog zna se koga.

A na drugoj strani imaš Đidu, Jeremiju, DuPe-ta i Janka Veselinovića.

- - - - - - - - - -

Zanima me odgovor bota S1mcro-a. Ljudi zive u nekoj udrogiranoj masti o nekakvim zutima koji su mracni Mordor neprijatelji :D

A Djiki da je ziv odao bi priznanje za mnoga SNS dela.

Bot ti mama.

Pa naravno da i danas vlast i opoziciju čine u suštini kadrovi i članovi DS, SPS I SRS. Te stranke su drmale Srbijom zadnjih decenija neprestao, ušle su u sve pore sistema. SNS je spoj te tri partije u najvećoj meri. To je žuto-crvena-crna duboka država koja će drmati večno. Nismo mi EU pa da se stalno stvaraju nove partije i pokreti koji rastu preko noći

Pa naravno da i danas vlast i opoziciju čine u suštini kadrovi i članovi DS, SPS I SRS. Te stranke su drmale Srbijom zadnjih decenija neprestao, ušle su u sve pore sistema. SNS je spoj te tri partije u najvećoj meri. To je žuto-crvena-crna duboka država koja će drmati večno. Nismo mi EU pa da se stalno stvaraju nove partije i pokreti koji rastu preko noći

Ljudi ne kapiraju da je srpskom političaru nebitno u kojoj je stranci sve dok je na vlasti. Drugim rečima ''Glasaj marvo a mi ćemo posle da se dogovorimo ko će u koju fotelju''.

Mama jeste bot. I cale. Imaju oko 70 godina. Penzosi ebiga. Kao oni si.

No... politika komplet SNS-a je zuta. Jel ti to ne vidis ili si lud ili glup?

Prosečnog glasača SNS ne zanima njihov program. Zanima ga da mu Veliki vođa ispriča bajku za laku noć u Dnevniku 2. Boli ga uvo za žutu politiku i žute kadrove SNSa.

Poslednja izmena od moderatora:
Vec par godina ,sta godina decenije kao i vi pratim politicku scenu u Srbiji, Odmah na prvu loptu sam namirisao da ce Sergej da bude interesantan srpskoj javnosti. Iako susta suprotnost nekim politickim strankama npr Seseljevim radikalima koristi neke slicne alate a to su hod po ivici izmedju drskosti i skandala. Poznato vam je to i losa reklama je reklama, Stalno u zizi ,nesto zbog ponasanja nesto zbog twitova tek nema dlaku na jeziku i prosao je., Nesto je slicno uradio i Bosko iz Dveri samo je ovaj poznatiji i vec ima popularnost.

Zanima me odgovor bota S1mcro-a. Ljudi zive u nekoj udrogiranoj masti o nekakvim zutima koji su mracni Mordor neprijatelji :D

A Djiki da je ziv odao bi priznanje za mnoga SNS dela.

To je za sada još uvek normalno. Onoliko dugo koliko neko obitava na političkoj sceni, toliko dugo će trajati i narativ negativne kampanje. Mi i danas govorimo o crvenima jer pričamo o nasleđu i zaostavštini komunizma i Miloševićevog režima (a i još dugo ćemo, verovatno). Iako to nije dobro, ima istine u onome da prežališ curu kada prođe onoliko vremena koliko ste bili zajedno.

Tako je potrebno da prođe i određeno vreme da žutomanija kao pojam istruli i izgubi svoje značenje...kao što smo nekada imali onu podelu na tzv. nedemokratski i demokratski blok, ako se sećaš. Sve su te stvari veštački pojmovi u svrsi negativne kampanje, ali dok su neke stvari sveže, trubiti o nečemu ima i osnovanog dejstva.

Ne treba to realno očekivati pre recimo 2025. godine da se istroši; do tada ćemo pričati o žutima i njihovom prljavom vešu (bez obzira da li je osnovano ili ne).

Poslednja izmena:

Back