istrajnost vs poraz

The Graeat Gatsby

Veoma poznat
Banovan
Poruka
13.394
necu vise otvarati teme jer mi je zatvorena jedna vec. A nisam nista reka' ruzno! Negn da kazem sledce vezano za temu ovu
istrajati ili poraziti porazen biti ne odustajati
ne odustajati uspeti, mora se uspeti. Kada se hoce hoce se, a kada se nece, ima da se moye. Jer moras da uspes!
Dakle, intezhvan trenig tokom celog dana, da li mi neko preporucuje neki program ili? Znaci sklekovi, trbusnjaci itd itd

Ako sam te dobro shvatio,ti imas zelju,volju,mogucnost za jakim treninzima?
Aj pojasni mi malo sta je tvoj cilj,i na sta mislis kad kazes intenzivan trening tokom celog dana pre nego sto budem mogao da ti odgovorim...
Da ne bude da sad ja izmisljam sta si ti hteo da kazes a ti si mislio na nesto drugo (zasto sam ovo napisao-zato sto intenzivan trening i trajanje od celog dana ne idu zajedno).
Znaci-pojasni malo svoje zelje i mogucnosti (trudi se da budes objektivan),pa da vidimo kako da pomognemo...

Radi sklekove koliko možeš, zatim trbušnjake koliko možeš, onda čučnjeve. Kad više ne možeš ništa od ta tri onda radi zgibove dok ne otpadneš sa šipke. Zatim trči, trči do god ne budeš mogao ponovo sklekove da radiš. I onda kreni iz početka.

Posle određenog vremena ćeš shvatiti da intenzivan trening tokom celog dana ne mogu da izdrže ni olimpijski šampioni, niti rade intenzivno ceo dan, niti to ima bilo kakvu poentu.

Ključna reči za tebe i tvoj drug google "superkompenzacija".

Ajd da probamo ovako da pricamo:
1. Reci mi cilj treniranja (da li zelis da izgledas lepo,ili mozda zelis da budes snazan,ili treniras neki sport pa bi dopunio sa teretanom/bodyweight vezbama)?
2. Jesi li fit,mrsav,gojazan ili jako debeo?
3. Godine?

ma samo pichi po milion sklekova dnevno i na kraju cesh da postanesh polu chovek polu sklek :lol:

eo poshto vidim niko nece lepo da ti kaze, direktno, ja cu... nema nishta od tog sklekovi, zgibovi, propadanja zaludjivanja.

i kakv crni intezivni trening tokom celog dana si lud to je nemoguce izdrazati... videcesh kad istrenirash chuku intenzivno u teretani.

elem, krenesh u teretanu... ili kupish jednu sebi ako si srecne ruke :) ... i dnevno trenirash sat vremena. intenzivno.

dva dana, pa jedan pauza. ili dan trening dan pauza. kako ti vishe odgovara... ostatak dana se trudish da jedesh shto bolje (pazi bolje nije uvek jednako i vishe, to zavisi od tebe i onoga shto zelish) i da se dobro odmorish.

to je to.

reci ako hocesh da ti sklopim neki program treninga, nije problem. :)

Pa tesko ces da mu sklopis program treninga ako nemas informacije koje sam mu ja trazio u postu iznad...u stvari-ne tesko,nego nikako!
Ja ga nisam dzabe pitao...
I kako niko nece da mu kaze,ja sam mu rekao u prvom mom postu...i kolega malic isto...

a i to shto kazesh :)

nishta buraz shto reche kolega potrebni podaci su:

a) visina/tezina/procenat masti u telu
b) godishte
c) shta zelish da postignesh

i to bi bilo to... e da i naravno da kazesh ako si imao nekih problema u zdravstvenoj istoriji, mada kapiram da nisi al' opet valja napomenuti. :)

Poslednja izmena:
ZNaci ne verujem da mladez se i dalje zaludjuje tripom "trenirati CEO dan" , pa jos hoce i INTENZIVNO.......

Ovo covek da uzme da se smeje dok ne dobije trbusnjake.....

Tebi bi trebali roditelji dete da ti zabrane da se bavis sportom, jer ti je pamet takva da ce za tebe sport biti kontraproduktivan po zdravlje.....

Nemoj kao sirovina da razmisljas, nije vise bolje, uspeh se odgleda bas u pravoj razmeri svih faktora.....

Nemoj da fizikalises dzabe kao sivonja, ukljuci malo mozak.

Treba pametno trenirati a ne paljevinski......

Od sklekova nema vajde...Pogotovo za onog ko mzoe vise od 20 da uradi......Sve to onda postaje kardio....A taj kardio mzoes i trcanjem da radis.... A onda ti fali snagaski trening koji neces imati, a da bi covek napravio nesto od sebe u bilo kom smislu , bez obzira koji su mu ciljevi, mora da ima sve vrste treninga, a ne da fizikalise sirovinski "trbusnjaci+sklekovi+zgibovi" = Roki Balboa koji je uzimao steroide da bi izgledao onako u filmu......

Ne lozite se deco, a i vi , odrasla deco u telima muskaraca....

SVE STO RADIS TREBAS DA SE ZAPITAS - ZASTO OVO RADIM I KAKVE TACNO KORISTI IMAM OD TOGA.

I ne zaboravi odmor, da se pocepana miscina vlakna, zglobovi, ligamenti, imuni sistem odmore i spreme za sledeci izazov a ne da ides u samodestrukciju.

Te takve napaljotke koje se tripuju da treniraju po 25h dnevno nikada ne izguraju duze od 3 meseca, i onda batale sport za ceo zivot......Cim vidis napaljotku, znas u 99% slucajeva da od njega nece biti nista, a pogotovo neka dugorocnost treniranja jer intenzitet napaljenosti je srazmeran brzom odustajanju.

ZNaci ne verujem da mladez se i dalje zaludjuje tripom "trenirati CEO dan" , pa jos hoce i INTENZIVNO.......

Ovo covek da uzme da se smeje dok ne dobije trbusnjake.....

Tebi bi trebali roditelji dete da ti zabrane da se bavis sportom, jer ti je pamet takva da ce za tebe sport biti kontraproduktivan po zdravlje.....

Nemoj kao sirovina da razmisljas, nije vise bolje, uspeh se odgleda bas u pravoj razmeri svih faktora.....

Nemoj da fizikalises dzabe kao sivonja, ukljuci malo mozak.

Treba pametno trenirati a ne paljevinski......

Od sklekova nema vajde...Pogotovo za onog ko mzoe vise od 20 da uradi......Sve to onda postaje kardio....A taj kardio mzoes i trcanjem da radis.... A onda ti fali snagaski trening koji neces imati, a da bi covek napravio nesto od sebe u bilo kom smislu , bez obzira koji su mu ciljevi, mora da ima sve vrste treninga, a ne da fizikalise sirovinski "trbusnjaci+sklekovi+zgibovi" = Roki Balboa koji je uzimao steroide da bi izgledao onako u filmu......

Ne lozite se deco, a i vi , odrasla deco u telima muskaraca....

SVE STO RADIS TREBAS DA SE ZAPITAS - ZASTO OVO RADIM I KAKVE TACNO KORISTI IMAM OD TOGA.

I ne zaboravi odmor, da se pocepana miscina vlakna, zglobovi, ligamenti, imuni sistem odmore i spreme za sledeci izazov a ne da ides u samodestrukciju.

Te takve napaljotke koje se tripuju da treniraju po 25h dnevno nikada ne izguraju duze od 3 meseca, i onda batale sport za ceo zivot......Cim vidis napaljotku, znas u 99% slucajeva da od njega nece biti nista, a pogotovo neka dugorocnost treniranja jer intenzitet napaljenosti je srazmeran brzom odustajanju.

tebe bi svaki kik bokser izuo iz patika.

Poslednja izmena od moderatora:
Uvijek mi je pomalo smiješno kad se ljudi boje da se "prebildaju", ko da je to najlakša stvar koja može da ti se desi, i nužna nuspojava iole jačeg treninga. Da ne znam kako snažno treniraš velike su šanse da nećeš postati "previše mišićav". Ljudi koji se godinama bave bildingom muku muče da se "prebildaju", tako da ne moraš ovog da se bojiš. Na osnovu onog što si napisao, čini mi se da bi ti idealno ležale vježbe koje postavlja onaj momak koji piči one opasne sklekove na jutjubu, nixa_zizu, ako me sjećanje ne vara. On je taman po tvom nekom ukusu, "lepo oblikovan", a ima i solidnih savjeta o ishrani i sl. što bi ti moglo biti od koristi.

Kakve veze imaju vreća i milka?

imaju i to dosta,secam se,posle kako mi super padne cokolada MILKA,toliko je slasna da prosto uzivam u njoj,hahaha,posle tuce sa vrecom,to je samo uzivanje,bitno je ono sto sam napisao i vecina misle tako,stvar je u nategnutosti misica,posle dizanja tegova ide razbijanje te nategnutosti,ali ako vec ne zelis,to je druga stvar

1. Da nisam ni misicav ni pre nabildovan nego taman lepo oblikovan
2. Mrsav
3. 25

Klasican bodibilding trening-moja preporuka.
Pre toga sednes-pa se malo informises o nacinu ishrane (veoma bitna stavka).
Eto ako ti je zelja da treniras svaki dan,a imas i uslove za to - onda radi po jednu grupu misica po treningu...
Kao sto rece kolega-ne sekiraj se -neces da se Prebildujes...
Ako si vise za bodyweight vezbe-ima brdo knjigica na tu temu po netu-pa skini neku...(convict conditioning/never gymless/you are your own gym-neki od naslova koje mozes da potrazis...)

Kada radis jednu grupu misica na jednom treningu imas priliku da taj odredjeni misic uradis maksimalno...tako da je to plus. Obavezno zavrsis sa super serijom.
Primer:
Ponedeljak-Ledja
Utorak-Biceps+Triceps
Sreda-Grudi
Cetvrtak-Rame
Petak-Noge
Subota-Radis malo dzak (ili bodyweight: kruzni trening-sklek+zgib+propadanje)
Nedelja - odmor

Investiraj u neki protein,amino-kiseline,kreatin...
Pijes dosta tecnosti,sredis ishranu (mada kazes da nisi gojazan,ali vodi racuna-jaki treninzi sa sobom vuku i jacu ishranu,podjednako je bezveze da jedes lose,kao i da ne jedes da se ne bi ugojio),i odmor...

Da vas ne gnjavim pitanjima jer ih imam ohoho, najbolje da vi meni neki video na youtubu nadjete sto se tice vezbanja, vezbanja da se ne postane ni bilder ni debeo ni ne znam, nego brate lepo telo fit da sam, a evo i jedno pitanje, za koliko minimalno vremena ce rezultati da se pokazu ako budem vezbao maksimalno srednje?

Back