Istorijski Fakultet Beograd

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Wipper

Zainteresovan član
Poruka
110
Pozdrav svima..
Imam nekoliko pitanja, 3. razred sam gimnazije (prirodno matematički smer) i želeo bi da studiram istoriju ako je ikako moguće..

Naime, da li posle prirodnog smera mogu lepo upasti na Istorijski fakultet?
Lepo mi ide taj predmet, lako mi ulazi u glavu i baš se interesujem oko toga, ali u 4. godini gubim istoriju..

Šta se polaže na prijemnom, i da li mogu lepo da prođem s tim da ću 1 godinu provesti bez istorije..?

Hvala svima

A drugo , evo ja sam završio gimnaziju, prirodno-matematički smer i završio sam i istoriju. Za prijemni se polaže test znanja (moraš da pripremiš 4 knjige za društveno-jezički smer. I imaš test opšte informisanosti koji se ne sprema, eventualno možeš pogledati kako su izgledali testovi prethodnih godina. Sve se dakle može, ako se hoće. Ali posla slabo da znaš. ja radim nešto sasvim deseto.

Poslednja izmena:
http://prijemni.infostud.com/Filozofski-fakultet-Beograd/Beograd/74/Istorija/212

Evo malo sam guglo i nasao ovo..
Za taj test znanja ne pise, pise da se polaze Test opsteg obrazovanja i informisanosti i istorija..
Istorija mi ne predstavlja problem, ali kad sam pogledo test opsteg obrazovanja i info.. smucilo mi se.

Dosta latinskog u tom testu kog sam jedva cekao da izgubim..
Al dobro nebitno to, proso bi nekako.

Ali kad vidim da se u II godini polaze latinski ma LOL..

http://prijemni.infostud.com/Filozofski-fakultet-Beograd/Beograd/74/Istorija/212

Evo malo sam guglo i nasao ovo..
Za taj test znanja ne pise, pise da se polaze Test opsteg obrazovanja i informisanosti i istorija..
Istorija mi ne predstavlja problem, ali kad sam pogledo test opsteg obrazovanja i info.. smucilo mi se.

Dosta latinskog u tom testu kog sam jedva cekao da izgubim..
Al dobro nebitno to, proso bi nekako.

Ali kad vidim da se u II godini polaze latinski ma LOL..

Test znanja ti je test znanja iz istorije.
Latinski ti je druže obavezan predmet na faxu. Plus još jedan klasični jezik ( staroslovenski, starogrčki).
A test opšte informisanosti je meni smešan. To su banalna pitanja skroz. I najgore na tom testu prodju štreberi. Jer za sve što su štrebali godinama, ništa nije ostalo. Nisu povatali suštinu, tv ne gledaju, novine ne čitaju....i podbace, prosto smešno.

Test znanja ti je test znanja iz istorije.
Latinski ti je druže obavezan predmet na faxu. Plus još jedan klasični jezik ( staroslovenski, starogrčki).
A test opšte informisanosti je meni smešan. To su banalna pitanja skroz. I najgore na tom testu prodju štreberi. Jer za sve što su štrebali godinama, ništa nije ostalo. Nisu povatali suštinu, tv ne gledaju, novine ne čitaju....i podbace, prosto smešno.

Muku sam mucio u prvoj godini sa latinskim :/
Jel ce mi trebati do znanje na faxu, ili se tamo ispocetka radi pa mogu da pohvatam sustinu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back