Istorijska veze Srbije i Etiopije

RusPanslavist

Početnik
Poruka
20
Nedavno upoznao sam šta Beograd ima ulicu Hajla Selasija. To je bilo iznenanđenije za mene. Hajle Selasije je bio Etiopski imperator koji živeo u 20.veku.

Nekad sam čitao istoriju Etiopije. To je zanimljiva i neobična afrikanska država. Etiopija ima bogatu istoriju i kulturu.

Ima li neka istorijska veza Srbije i Etiopije?

Poslednja izmena:
Ethopija je druga hrscanska zemlja posle Armenije.

Inace pada mi samo na pamet da i oni su u stalnom sukobu za susedima Muslimanima.

Ethopija ima jaku istoricnu vezu za arapskim poluostrvom i Jevrejima, sta se vidi i na legendi da ethopski carevi su potomci Salomona i kraljice iz Sabe. Velikim brojem ethopskih Jevreja koji cine petinu stanovnistva u Israelu i velik uspeh Hrscanstva preko starih veza orienta i Ethopije. Koren Armara su najverovatnije dosli iz Arabskog poluostrva sta se vidi i na semitskom jeziku kojeg pricaju.

Poslednja izmena:
No, trebalo bi naglasiti, te zemlje su ostale starovjerne; oni nisu pravoslavci.

Да, али су у тренутку усвајања хришћанства биле правоверне - тек од када је монофизитско учење одбачено Четвртим васељенским сабором ове цркве можемо сматрати неправовернима.

Цар Хаиле Селасије, цар Африке и Азије је последњи православни цар, монофизитски, то ти је исто. :D

Уједно и месија јамајканске секте "растафари" која и у Србији има присталица.

А и Срби воле да дувају, поготово ови у БГД-у па ето ти везе.

:D

Ne postoje nikakve veze, osim komunistickih gluposti. Bilo je ovde studenata iz Afrike, ali kako mi otac bar rece, dosta vise je bilo onih iz arapskih zemalja, neko iz podsaharske Afrike.

Velikim brojem ethopskih Jevreja koji cine petinu stanovnistva u Israelu i velik uspeh Hrscanstva preko starih veza orienta i Ethopije.

Odakle ti to? Etiopski jevreji su jedna od manjih zajednica u Izraelu. Nema ih ni blizu petine od ukupnog broja stanovnika.

Ne postoje nikakve veze, osim komunistickih gluposti. Bilo je ovde studenata iz Afrike, ali kako mi otac bar rece, dosta vise je bilo onih iz arapskih zemalja, neko iz podsaharske Afrike.

Odakle ti to? Etiopski jevreji su jedna od manjih zajednica u Izraelu. Nema ih ni blizu petine od ukupnog broja stanovnika.

Dobro i sad vidim koliko sam lupio, mislio sam da sam cuo da je mnogo vise.

Bilo kako bilo veze Israela i stare Ethopije su bile jake.

Religija je negde drugde na ovom forumu.

Значи да ниси читао. Краљица Јелена, Урош и Драгутин су слали помоћ по монасима и етиопљанским монасима и дописивали се. То су биле везе Српских Земаља и Етиопије, без разлике где се налази религија на овом форуму

Nedavno upoznao sam šta Beograd ima ulicu Hajla Selasija. To je bilo iznenanđenije za mene. Hajle Selasije je bio Etiopski imperator koji živeo u 20.veku.

Nekad sam čitao istoriju Etiopije. To je zanimljiva i neobična afrikanska država. Etiopija ima bogatu istoriju i kulturu.

Ima li neka istorijska veza Srbije i Etiopije?

Etiopija bi trebala biti kolevka covecanstva, a posto svi znamo da su prvo nastali Srbi, pa onda ostali, logicno je da smo mi u stvari pravi Etiopljani

Nijesu to istorijske nego "nesvrstane" veze. Inace ta "nesvrstanost" je bilo cisto laprdanje .. svio ti "nesvrstani" su itekako bili svrstani uz jednu silu u hladnoratovskoj podjeli, koja ih je finansirala i naoruzavala. A ovamo su glumili "nesvrstanost" ... Valjda nije bilo zvanicno, pa se ne racuna, .. kako da ne.

Back