„Istorijska pobeda“ Dečje zdravstvene odbrane u slučaju protiv FCC -a o smernicama za bezbednost za 5G i bežičnu vezu

Sensei

Master
Moderator
Poruka
92.547
Vašington, 16. avgusta 2021. (GLOBE NEVSVIRE)- Dečja zdravstvena odbrana (CHD) pobedila je u svom istorijskom predmetu protiv Savezne komisije za komunikacije (FCC), osporavajući odluku agencije da ne preispita svoje zdravstvene i bezbednosne smernice.

U petak, 13. avgusta, Apelacioni sud Sjedinjenih Država za DC Circuit objavio je svoju odluku. Sud je presudio da propust FCC-a da pruži obrazloženo objašnjenje za svoju odluku da njegove smernice o emisiji radiofrekventnih talasa (RF) iz 1996. na odgovarajući način štite javnost od štetnih efekata izloženosti zračenju od 5G i tehnologija zasnovanih na bežičnoj mreži koje nisu povezane sa rakom, čini da je agencijska odluka kapriciozna, proizvoljna i nije zasnovana na dokazima, kršeći Zakon o upravnom postupku (APA). Presudom suda odluka je vraćena Komisiji.

Prema sudu, analiza koju je dostavila američka Savezna uprava za lekove (FDA) na koju se FCC oslonila prilikom donošenja svoje odluke, takođe nije zasnovana na dokazima, jer nije zadovoljila nivo analize koji se zahteva od vladine agencije. Sud je takođe odbacio pokušaj FCC -a da tumači ćutanje drugih agencija kao pristanak.

https://www.globenewswire.com/news-...on-Safety-Guidelines-for-5G-and-Wireless.html
..............................................
jeste da se radi o Americi, ali kao i sve drugo, sve što tamo krene eventualno se raširi po celom svetu.

Ovo izgleda kao zamlaćivanje javnosti.
Odavno postoje propisi koliko trebaju da budu udaljeni čak i obični radio predajnici od mesta gde ljudi trajno obitavaju. Sumnjam da je 5G nešto poseban u tom pogledu.
Apsolutno svaki uređaj u kući emituje neki oblik RF zračenja, pitanje je kolika je snaga.

Ovo izgleda kao zamlaćivanje javnosti.
Odavno postoje propisi koliko trebaju da budu udaljeni čak i obični radio predajnici od mesta gde ljudi trajno obitavaju. Sumnjam da je 5G nešto poseban u tom pogledu.
Apsolutno svaki uređaj u kući emituje neki oblik RF zračenja, pitanje je kolika je snaga.
Stvar je u tome da postoji štetno zračenje a da pravila nisu jasno ustanovljena

Stvar je u tome da postoji štetno zračenje a da pravila nisu jasno ustanovljena
Znam da kod nas postoje pravila kada su predajnici u pitanju.
Što se tiče izazivanja bolesti tu ne znam ni za jedno relevatno istraživanje. Postoje neke naznake ali to nije ništa definitivno jer treba uzeti u obzir sve navike obolelih ljudi.

Znam da kod nas postoje pravila kada su predajnici u pitanju.
Što se tiče izazivanja bolesti tu ne znam ni za jedno relevatno istraživanje. Postoje neke naznake ali to nije ništa definitivno jer treba uzeti u obzir sve navike obolelih ljudi.
koliko sam čitao u vezi te vesti, oviu što su se bunili su podneli 10000 stranica dokumentacije o štetnom zračenju

koliko sam čitao u vezi te vesti, oviu što su se bunili su podneli 10000 stranica dokumentacije o štetnom zračenju
Svaki predajnik je štetan, zbog toga postoje propisi. Učio sam davno ali koliko se sećam sve zavisi od snage predajnika. Stoga mi ovo izgleda kao zamlaćivanje.
Svaki uređaj koji imaš u kući proizvodi rf zračenje dovoljno jako da ga detektuješ na radiju i van kuće. Sumnjam da 5G signal sa udaljenog predajnika može biti jači od tog.

Back