istorija sssr

453783676_10230174064468273_5121706054802274889_n.jpg

SSSR zivi vecno na radost civilizovanog sveta.
1975. godine je u SSSR došla juniorska hokejaška ekipa iz Kanade ad hoc okupljena pod imenom Barrie Co-op a koju je sponzorisala poznata kompanija Wrigley koja proizvodi žvake. Odigrali su tako par utakmica protiv odgovarajućih juniorskih timova kao što su ЦСКА, Крылья Советов i Спартак i posle svake utakmice delili žvake jer im je sponzor bio Wrigley. To se pročulo po Moskvi jer je u SSSR žvakaća guma imala kultni status, pa su u ponedeljak 10. marta na utakmicu protiv juniorskog tima SSSR pohrilili klinci iz moskovskih škola jer je karta za ulaz za njih bila samo 10 kopejki. U jednom trenutku se tribinama pronela vest da su Kanađani krenuli da dele žvake, svi su pohrlili gazeći jedni druge i na kraju balade je u tom stampedu za glupe žvake poginulo njih 21, većinom maloletnici, a 25 je povređeno…

IMG_3986.jpeg
IMG_3984.jpeg

Toliko o večno živom SSSR-u…

1975 godine je u SSSR došla juniorska hokejaška ekipa iz Kanade ad hoc okupljena pod imenom Barrie Co-op a koju je sponzorisala poznata kompanija Wrigley koja proizvodi žvake. Odigrali su tako par utakmica protiv odgovarajućih juniorskih timova kao što su ЦСКА, Крылья Советов i Спартак i posle svake utakmice delili žvake jer im je sponzor bio Wrigley. To se pročulo po Moskvi jer je u SSSR žvakaća guma imala kultni status, pa su u ponedeljak 10. marta na utakmicu protiv juniorskog tima SSSR pohrilili klinci iz moskovskih škola jer je karta za ulaz za njih bila samo 10 kopejki. U jednom trenutku se tribinama pronela vest da su Kanađani krenuli da dele žvake, svi su pohrlili gazeći jedni druge i na kraju balade je u tom stampedu za glupe žvake poginulo njih 21, većinom maloletnici, a 25 je povređeno…

Pogledajte prilog 1591781Pogledajte prilog 1591782
Toliko o večno živom SSSR-u…
Kada te ja pitam za izvor, reci ces da je odem u arhivu i da ga nadjem....

• Haha
Reactions: PA8
Kada te ja pitam za izvor, reci ces da je odem u arhivu i da ga nadjem....
Imaš priložene slike sa te utakmice gde se sve to dogodilo, a sve ostalo što te interesuje možeš da pročitaš i ovde LINK. Mislim, легендарная давка в «Сокольниках» je nešto o čemu bukvalno svako u Rusiji zna, tako da nemoj biti veći Rus od njih samih… :kafa:
IMG_3987.png

Imaš priložene slike sa te utakmice gde se sve to dogodilo, a sve ostalo što te interesuje možeš da pročitaš i ovde LINK. Mislim, легендарная давка в «Сокольниках» je nešto o čemu bukvalno svako u Rusiji zna, tako da nemoj biti veći Rus od njih samih… :kafa:
Pogledajte prilog 1591785
To sto si postavio ovde, to se desavalo svuda u svetu, da u stampedu neko strada u velikim dogadjajima pr Hejsel.
Tako da to nije karateristika za SSSR

To sto si postavio ovde, to se desavalo svuda u svetu, da u stampedu neko strada u velikim dogadjajima pr Hejsel.
Tako da to nije karateristika za SSSR
Nigde se sem u SSSR-u nije desilo da stampedo počne tako što se ljudi tuku i jedni drugi gaze samo zato da bi se dokopali glupih žvakaćih guma. Sve u svemu, mogao si i neki bolji izgovor da smisliš od Hejsela… :kafa:

Back