istorija Kosova ne postoji ????

Eeee, svaka cast @nisliji na ovoj temi. Ali Srbi su glupi.............

Kao sto nam je oduzeto sve tako ce i manastiri na Kosmetu. Juce "makedonac", sutra "crnogorac", preksutra "albanac'...,kriva je CRKVA.

Njihova dupeta samo vole BG i ono oko njega. Sete se samo manastira kad im neko od politicara da pare da im se naklone............

Ja sam vernik , ali sve vise verujem dsa je upravo Crkva dosta snosila odgovornost za srpsku golgotu. Nakraju, neka pale kandilo i mole se, a politiku neka ostave-politicarima. Kao katolici.........

... мислиш као Алојзије Степинац?

Eeee, svaka cast @nisliji na ovoj temi. Ali Srbi su glupi.............

Kao sto nam je oduzeto sve tako ce i manastiri na Kosmetu. Juce "makedonac", sutra "crnogorac", preksutra "albanac'...,kriva je CRKVA.

Njihova dupeta samo vole BG i ono oko njega. Sete se samo manastira kad im neko od politicara da pare da im se naklone............

Ja sam vernik , ali sve vise verujem dsa je upravo Crkva dosta snosila odgovornost za srpsku golgotu. Nakraju, neka pale kandilo i mole se, a politiku neka ostave-politicarima. Kao katolici.........

Hvala Conte!

Ja sam za to da se zastite najvece vrednosti Srpske kulture i istorijskog nasledja!

nije da smo samo nasledili to vec smo i pozajmili od onih koji ce tek da zive na ovim prostorima

imam osecaj da se politicari brinu samo za ono gde ima matrijalne koristi, to nije u duhu pravoslavlja

Iliri su bili narod koji je ziveo na prostoru balkana ali su izumrli a shiptari i iliri to je prica iz 1912 kada je AustroUgarska stvorila Albaniju kao drzavu posto uglavnom svi narodi balkana imaju vise vekovnu istorije pre Turske najezde trebalo i njima nesto prikaciti i nafilovati

Moj cale je pravnik i radi na Fakultetu ali,bavi se i istorijom. Rekao mi je,ako se tacno secam ,i ako nesto ne lupim da su Iliri valjda istocni Kelti or similiar al da mi jednim delom poticemo od njih,ne Shiptari,da su se oni doselili u vreme cara Dusana sa Kavkaza koji im je dao da se nastane zapadno od bla bla. I da je Grcka valjda prhva hriscanska drzava bila na Balkanu i da bi onda Siptari,ako vec tvrde da su tu oduvek trebali biti deset puta veci hriscani od svih nas, a ne primiti islam tek u XV , XVI veku.

Jesu li Iliri bili Srbi?

Nisu
Ali Srbi imaju i ilirsko (ma šta to značilo) poreklo.

Kao što danas Francuzi imaju i franačko, normasnko, keltsko, latinsko, arapsko...poreklo.
Kao što danas Italijani imaju i latinsko, normansko, helensko, keltsko, arapsko... poreklo.
Kao što danas Turci imaju turkijsko,,helensko, slovensko,ilirsko, kavkazko, tatarsko, ... poreklo.
Kao što Englezi imaju anglo-saksonsko, normansko, keltsko, nordijsko.... poreklo
...............
.................
Tako uzmi svaku modernu naciju i jer su tako nastale ukrupnjavanjem manjih društvenih grupa

rod-pleme-narod-nacija

A to se obavljalo stapanjem i asimilacijom manjih grupa na jednoj teritoriji (tzv. melting pot), koje stvaraju svoj jezik, kulturu, tradiciju, istorijsku svest, a najbolje se može videti na jednom globalnom-političkim primeru nacije -Amerikanci koji nastaje u moderno doba.

Oni koji se mešaju samo u okviru svog roda ne mogu da postanu nacija već postaju kretenoidi jer medicina je dokazala da previše genstski bliski roditelji daju mentalno zaostalo potomstvo

Nadam se da je jasnije

Znam jedino da Ilira više nema. Prohujali sa vihorom (zameo ih vetar)

Sad jos samo da dozidaju po koji minaret na srpske manastire, pa da ga svima ulepsaju.

"Under Construction" bas ko i drzava.

Vec sam citao na Wikipediji kako su Srbi i Albanci zajedno ratovali u Kosovskom boju protiv Turaka. Moraju ljudi da lazu i izmisljaju istoriju kad su se vecito uvlachili najvecim svetskim zlocincima.

Nisu
Ali Srbi imaju i ilirsko (ma šta to značilo) poreklo.

Kao što danas Francuzi imaju i franačko, normasnko, keltsko, latinsko, arapsko...poreklo.
Kao što danas Italijani imaju i latinsko, normansko, helensko, keltsko, arapsko... poreklo.
Kao što danas Turci imaju turkijsko,,helensko, slovensko,ilirsko, kavkazko, tatarsko, ... poreklo.
Kao što Englezi imaju anglo-saksonsko, normansko, keltsko, nordijsko.... poreklo
...............
.................
Tako uzmi svaku modernu naciju i jer su tako nastale ukrupnjavanjem manjih društvenih grupa

rod-pleme-narod-nacija

A to se obavljalo stapanjem i asimilacijom manjih grupa na jednoj teritoriji (tzv. melting pot), koje stvaraju svoj jezik, kulturu, tradiciju, istorijsku svest, a najbolje se može videti na jednom globalnom-političkim primeru nacije -Amerikanci koji nastaje u moderno doba.

Oni koji se mešaju samo u okviru svog roda ne mogu da postanu nacija već postaju kretenoidi jer medicina je dokazala da previše genstski bliski roditelji daju mentalno zaostalo potomstvo

Nadam se da je jasnije

Znam jedino da Ilira više nema. Prohujali sa vihorom (zameo ih vetar)

tacno da ne moz' tacnije

Hvala za pitanje, guglao sam malo! Da crkneš od smeha:
Pa to je nekakva 'država' koja je postojala pre Rimskog Carstva, a osvojili su je Rimljani 28. god pre Hrista:D
Kada ovo pročitaju Talijani, ima odmah da traže obnavljanje Rimskog Carstva!:D

Evo fosil sada sam saznao sta je to "dardanija" na shiptarskom,od komsije koji je rodom iz Kosova Polja.To je kao neki deo grada u Prishtini blizu autobuske stanice,predgradje ili sta vec.

Evo fosil sada sam saznao sta je to "dardanija" na shiptarskom,od komsije koji je rodom iz Kosova Polja.To je kao neki deo grada u Prishtini blizu autobuske stanice,predgradje ili sta vec.

Dardanija je prema grčkoj mitologiji grad koji je Dardan (sin Zevsa i Elektre) sagradio na obalama Galipoljskog moreuza (otud savremeni naziv Dardanelski moreuz), a pominje se i kao oblast grada Troada.

Dakle, ni traga ni glasa od države.

Back