Dobro, sasvim sigurno ima i suvisnih dijelova, kao i onih ideoloski obojenih, ali oni su ipak u manjini i uglavnom se odnose na savremeno doba...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gazdarica:U nasim skolama, gradiva jesu generalno preopisirna, ali nije rjesenje ni svoditi ih na minimum... Time bismo samo dobili nove generacije, poput onih u Engleskoj, gdje gomila klinaca ne zna ko je bio Vinston Cercil...
Nije rjesenje u znacajnom redukovanju nastavnog gradiva, nego u modernizaciji ucila i metoda ucenja...[/QU
U Sofiji, u skoli u kojoj sam isla na praxu, gradivo je jos vece nego u nasim osnovnim skolama- u petom razredu uce bugarsku istoriju za vreme Turaka, a u shestom- Bugarsku posle oslobodjenja od Turaka, sto je veoma teska materija i za osobe na fakultetu, kamo li za shesti razred osnovne, pa se deca ne zale na to, nego uce i sve znaju. Nije toliko u pitanju preopsirnost gradiva, vec kako ce nastavnik ili profesor predstaviti djacima to gradivo. Zato nam je potrebna jedna provera nacina rada po skolama i da se napravi jedna anketa na republickom nivou, iz koje bi se videlo sta djacima odgovara, tj. kakav nacin predstavljanja gradiva im najvise odgovara, zatim da se izabere kadar (to po mogucnosti) koji moze tako da radi. I meni su dosadili profesori koji ulaze na cas bez "Dobar dan", predaju lekciju i izlaze, bez "Dovidjenja", naravno, ili mrmljuci u bradu...
tommy gun:Nasha istorija je meni veoooma dosadna!
za istoriju se slazem ali za hemiju ne mogu,Hellen:Мислим да је историја један од најбитнијих предмета у школи!
Нико не зна да ја немам благе везе са хемијом...Кад у животу у друштву причате о хемијским елементима?
Али историја нам пружа врло широко опште образовање...
Како ћете разумети Шекспира ако не знате ништа о ренесанси?
Шта ће вам значити Софокле ако немате појма о античкој Грчкој?
Како ћете разумети шта нам се и зашто нам се дешавају сви ови ратови и глупости ако не знате историју?
Бл:Наравно да је битан предмет, само ј би га поделио на два дела:
1. НАЦИОНАЛНА И УЧИЛА БИ СЕ ЧИТАВО ШКОЛОВАЊЕ
2. МЕЂУНАРОДНА УЧИЛА БИ СЕ ГОДИНУ ДАНА САМО ПОЗНТЕ СТВАРИ.
Bek@:MRZIM ISTORIJUUUUUUUU!!!!!!
Bi2:Istorija je neophodan predmet u skolama. Jedinu zamerku imam na nacin predavnja (kod nas) koji prosto odbija i ovaj predmet cini mrskim i dosadnim, sto nikako nije. Ako se za Istoriju kaze da je Pametarnica, da se greske i gluposti ponavljaju, onda je treba ne uciti nego izucavati. Vazni su ljudi koji stvaraju dogadjaje a datumi su tu da ih povezuju, a ne obarati djake na godinu zato sto ne znaju koje se godine dogodila neka bitka.
Rujevit:Ne vredi govoriti.U ovoj zemlji sve sto se kaze ode zajedno sa vetrom.Svak pametan je na udaru i zigosan je.Svako ko hoce da kaze istinu ne valja.A sto je najgore ne nazire se nikakvo svetlo na kraju tunela, nema nikoga ko bi nas poveo iz ovog ludila u kome udaramo glavom o zid od kad su nas Turci porobili pa evo sve do danas.To je porazavajuce